Всякакви въпроси за пералнята - тема 16

• 44 112
  • 728
  •   2
Отговори
# 525
  • Велики Преслав
Има бекота произведени за Германия и работата им няма нищо общо с тези.
Онова Канди е много тъпо наистина но Петя, не е само проблем центъра на тежестта, ами и пружините, все късат ушичките на които се държат.

# 526
# 527
# 528
Това лято взехме за ваканционната къща на морето това Беко https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … 6QwBoCB3QQAvD_BwE
499 лв за 6 кг. Всичко си има и е много симпатична. Ползваме я с много малко пране, както обикновено през отпуските, не ни трябват екстри. Пере си перфектно, не се чува и е само 44 см "дебела". Инверторен мотор, дори и пара има, каквото и да значи това Grinning не сме го ползвали още.

# 529
Здравейте, моля за мнение за тази пералня https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … N28170BY/p/652150
Общо взето нямам някакви специални изисквания освен да пере добре и да е здрава Grin Сумата, която мога да отделя е около 1000-1200 лв

# 530
  • София
Здравейте, моля за мнение за тази пералня https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … N28170BY/p/652150
Общо взето нямам някакви специални изисквания освен да пере добре и да е здрава Grin Сумата, която мога да отделя е около 1000-1200 лв

Чудесна е пералнята, от новите модели, които са с устройството на серия 6, с голям, 65-литров барабан, позволяващ по-добро изпиране и солидно 3-точково окачване, осигуряващо по-добра стабилност при центрофугиране, както и по-голяма издръжливост на машината. Има 15-тина програми, плюс опция за съкращаване на времето, тиха е - в общи линии всичко, което човек очаква от една съвременна пералня.

# 531
Допълвам: за разлика от старите wan-модели, новите са с неотварям казан.

# 532
  • Stara Zagora, Bulgaria
Дали има разлика в качеството на перални Haier от 3-та, 5-та и 7-ма серия. Някой по-запознат да каже, понеже според скромното ми мнение 3-та са с по-добри показатели от към шум при еднакви други функции, 5-та серия пък са снабдени с wifi, което все пак си е някакъв допълнителен разход за производителя, а цените на всички серии са приблизително еднакви според обороти на центрофугата и тегло на прането.

# 533
Дали има разлика в качеството на перални Haier от 3-та, 5-та и 7-ма серия. Някой по-запознат да каже, понеже според скромното ми мнение 3-та са с по-добри показатели от към шум при еднакви други функции, 5-та серия пък са снабдени с wifi, което все пак си е някакъв допълнителен разход за производителя, а цените на всички серии са приблизително еднакви според обороти на центрофугата и тегло на прането.
Доколкото аз съм запозната, имат разлика в програмите, защитата от преливане и теглото на самия уред. Машините за 9-10 кг тежат някъде между 82-85 кг.

# 534
Допълвам: за разлика от старите wan-модели, новите са с неотварям казан.

Благодаря за отговора. Извинявам се за невежеството, за какъв казан става дума. Признавам си, че не успях да изчета темите назад. Сигурна съм, че е коментирано, но ако може да ми разясните. Благодаря

# 535
  • Велики Преслав
Барабана на пералнята стои в казан в който се съдържа перилния разтвор. В задната част на казаните на пералните с фронтално зареждане стои лагерното легло. Когато казана е неотваряем, при повреда на лагерите те НЯМА КАК да се подменят и в такъв случай се купува нов казан с барабана в него. При отваряемите модели, казана се отваря барабана се маха и се открива достъп до лагерите.

# 536
Барабана на пералнята стои в казан в който се съдържа перилния разтвор. В задната част на казаните на пералните с фронтално зареждане стои лагерното легло. Когато казана е неотваряем, при повреда на лагерите те НЯМА КАК да се подменят и в такъв случай се купува нов казан с барабана в него. При отваряемите модели, казана се отваря барабана се маха и се открива достъп до лагерите.

Благодаря за разясненията. По-високият клас перални също ли са така?

# 537
  • Велики Преслав

Благодаря за разясненията. По-високият клас перални също ли са така?

Поне по мои наблюдения това не зависи от класа на машината

# 538
  • София
Скрит текст:

Благодаря за разясненията.
По-високият клас перални също ли са така?

Високите класове на Бош, включително топ моделите от серия 8 и Home Professional, отдавна са така. Просто слагат лагери, съобразени с натоварването и предвидения живот на уреда, с идеята такъв ремонт да не се налага. АЕГ също отдавна са така, както и пералните на повечето западноевропейски производители. Изключение прави Miele, чиято производствена политика винаги е била по-особена.

# 539
Здравейте, бихте ли ми помогнали с избор на пералня? Последният месец изчетох всички теми назад и разгледах много перални АЕГ 6 и 7ма серия и Бош Wan моделите. Спрях се на тази :https://techmart.bg/%D0%9F%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0%2 … 0AEG%20LFR73844BE
Какво ви е мнението за нея и можете ли да ми препоръчате и друга?
Това което търся е пералня до 1300лв, 7 или 8кг (сушилнята ми е 7кг), да може да се регулират оборотите и температурата, и да има отделни програми за изплакване, изпомпване и центрофуга.
Благодаря предварително 😊

Общи условия

Активация на акаунт