Промоции на книги тема - 18

• 57 099
  • 727
  •   1
Отговори
# 120
  • под звездите
Здравейте! Има една книга, която много искам да прочета, но за съжаление няма тираж от нея. Търся я вече с месеци и никъде не я намирам. Става дума за книгата ,,Безкрайното море" на Рик Янси. Много моля ако някой има книгата или знае къде мога да я намеря да ми отговори.
https://chitanka.info/text/49731-bezkrajnoto-more

Тук се предлага за продажба, попитайте продавача дали все още е налична.

Последна редакция: сб, 19 авг 2023, 17:09 от Preria

# 121
Тръгнах да си товаря кошницата с нови попълнения и много ме озадачиха цените на нови заглавия.
Например:
Емпузион - 37 лв., твърди корици, 400 с. (за сравнение при твърди корици и обем 480 с., новата на Маргарет Атууд - Сърцето се предава последно, е на цена 27 лв.)

Новата на Стивън Кинг - Холи, с меки корици и обем 464 с. е с корична цена 34 лв. (в момента може да се вземе с 10% отстъпка на предварителна поръчка за 30,60 лв.). Изданието с твърди корици пък е 43 лв.
Прекаляват.
Особено на Бард пък изданията са такава шега откъм печат и хартия. Питах ги защо е такава цената, интересно ми е какво ще отговорят.
Много се съмнявам техният бъдещ български том да е сравним с чуждоезичните, освен по цена.

# 122
Книгата на Стивън Кинг излиза на български и в оригинал по едно и също време, така че тази цена е разбираема донякъде. Не я оправдавам, но колко често се случва оригиналът и българският му превод да излизат по едно и също време? Разбира се, ако може да се вярва за датата на издаване, де. За Емпузион не знам какъв е случаят, но може да е по-голям обем и с илюстрации, което също вдига цената.

# 123
Тръгнах да си товаря кошницата с нови попълнения и много ме озадачиха цените на нови заглавия.
Например:
Емпузион - 37 лв., твърди корици, 400 с. (за сравнение при твърди корици и обем 480 с., новата на Маргарет Атууд - Сърцето се предава последно, е на цена 27 лв.)

Новата на Стивън Кинг - Холи, с меки корици и обем 464 с. е с корична цена 34 лв. (в момента може да се вземе с 10% отстъпка на предварителна поръчка за 30,60 лв.). Изданието с твърди корици пък е 43 лв.
Прекаляват.
Особено на Бард пък изданията са такава шега откъм печат и хартия. Питах ги защо е такава цената, интересно ми е какво ще отговорят.
Много се съмнявам техният бъдещ български том да е сравним с чуждоезичните, освен по цена.

Аз ти лайкнах поста, през своята призма (на неувеличавана заплата от м.г.): но, откровено казано, ги разбирам и издателите. Всичко скочи много, някои неща - направо двойно в последните години. Неслучайно се говори за "галопираща" инфлация Sad Как се оцелява в тези условия като такъв бранш?! Sad

# 124
Да, да, ясна е тезата за инфлация.
Всички посочени продукти обаче са на издателства.
И както се вижда диапазонът е от 27 до 43 лв. Та, тук едва ли е до инфлация, защото как Orange Books могат да предложат том на добра цена от 27 лв. (а техните издания поне са с безупречно качество) по същото време, когато Бард за екземпляр със същия обем (даже по-малък) и твърди корици слагат значително по-голяма цена от 43 лв. (качеството там е близо до критичния минимум).
Наглеят просто.
ICU пък специално Токарчук я издават със субсидии, така че няма как да ги жаля, че едва извършват дейност. Те и затова правят образцови издания на тази авторка. Задължени са и им е платено даже да направят добър том.

# 125
  • Бургас
Не е само до обема и страниците. За някои книги авторските права са много по-голяма сума от други. Някои пък са вече с изтекли права. Аз пък се ядосвам как може да пуснеш книга без авторски права (изтекли) и цената й да е като на някой съвременен нашумял автор.

# 126
Здравейте, дали се очаква някоя книжарница да пусне 20% намаление пак? Покрай 15ти Септември например. Или чак на панаира на книгата

# 127
Дали ще има намаления за 6 септември

# 128
Дали ще има намаления за 6 септември
Едва ли, по-скоро за Панаира на книгата, който започва на 4-ти.

# 129
Четвърти не е ли Алея на книгата? Панаирът е чак декември.

# 130
  • София
Столична библиотека кога пускаха безплатно карти?

# 131
  • София
Да, точно така е.

Не е за книги, но ако на някой му трябва.

Само че го изхвърлих и забравих докога важи.
Между другото последните ми 2 поръчки от ОЗОН са пълно разочарование. Първата беше с канцеларски материали, етикетите дойдоха смачкани, бяха хвърлени ей така най-отгоре. Писах им и ми дадоха ваучер за 5 лв. Онзи ден вземам още една, бях поръчала една детска книга на Миранда със спирала, цялата задна корица беше паднала. Изключително много им е паднало нивото на опаковане. Много съм разочарована от тях.

# 132
Да, моя грешка, Алея на книгата е. Аз между двете не виждам никаква разлика, само в името.

# 133
Столична библиотека кога пускаха безплатно карти?
През месец май, но тази година нямаше такава акция

# 134
  • София
Да, моя грешка, Алея на книгата е. Аз между двете не виждам никаква разлика, само в името.
Алея на книгата е разположена повече по Витошка, а Панаирът е около/вътре в НДК. Това реално е разликата, освен името. Много е неудобно на Витошка, ако ме питате мен. 🤣

Общи условия

Активация на акаунт