НПМГ - тема 9

• 93 059
  • 795
  •   1
Отговори
# 780
  • София
Едва ли ще увеличат гимназиалните паралелки...
Нейде из министерските планове имаше повеля за намаляване на профилираните паралелки за сметка на професионалните.
+ преминаването на едносменен режим.

# 781
Здравейте,
До сега само следях темата, но тази учебна година детето ми е прието в 5 клас и темите свързани с училището вече лично ме интересуват. Бях неприятно изненадана, че класът е доста по- голям от обявените места и очевидно има деца, чиито БАЛ е далеч от минималния за прием, а нямат близнак. Назад в темата прочетох, че родители са искали информация относно надплановия прием. Може ли да споделите дали е била изнасяна подобна информация и има ли официален ред, по който да се изиска?

# 782
Здравейте,
До сега само следях темата, но тази учебна година детето ми е прието в 5 клас и темите свързани с училището вече лично ме интересуват. Бях неприятно изненадана, че класът е доста по- голям от обявените места и очевидно има деца, чиито БАЛ е далеч от минималния за прием, а нямат близнак. Назад в темата прочетох, че родители са искали информация относно надплановия прием. Може ли да споделите дали е била изнасяна подобна информация и има ли официален ред, по който да се изиска?
Колко са ви големи паралелките? При нас първоначално бяха по 28 деца, заради двете двойки близнаци. Но в следващите три години се увеличиха с две-три деца.

# 783
Здравейте,
Колко са ви големи паралелките? При нас първоначално бяха по 28 деца, заради двете двойки близнаци. Но в следващите три години се увеличиха с две-три деца.

Един клас с 29 деца - две двойки близнаци, другият е с 28 деца, не знам дали има близнаци.

# 784
Значи само едно дете е надпланово. С двете двойки близнаци трябва да са 28. По принцип тези деца ги спукват от МОН и общо взето ръководството няма какво да направи. И в СМГ ги има такива, и после в добрите гимназии също. 

Здравейте,

Един клас с 29 деца - две двойки близнаци, другият е с 28 деца, не знам дали има близнаци.

# 785
Ами имаше назад едни госпожи, решени на всяка цена и на всичко - може да ги попитате на лични дали са предприели нещо и какво точно. Но няма смисъл. Децата приети по редовния начин си имат самочувствието за собствен успех и това е важното. Дано атмосферата в класа да е хармонична и децата да ходят с удоволствие на училище. Иначе си е гъчканица. След три години ще се поразширят.

# 786
Едва ли ще предприема нещо, но не ми харесва липсата на прозрачност. Може би нямаше изобщо да повдигна въпроса, ако тези деца не се отличаваха толкова много от останалите и то не в положителния смисъл.
Благодаря на всички за отговорите!

# 787
  • София
Споко съвсем в реда на нещата е.
Директорът има опит от СМГ с +цял клас надпланов прием. Информацията е публична, бяха публикувани "молбите" за прием.
В класа детето ми бяха +3бр. - без близнаци или друг регламентиран официален критерий (същата година в която е по-горния СМГ-надпланов прием). При 3 класа с почти идентичен профил, залагам на поне +5 за този профил, не съм се интересувала за другите профили/класове.

# 788
А колко са тези деца? По бройката, която споменавате,  излиза, че е само едно. Кои са другите?

Едва ли ще предприема нещо, но не ми харесва липсата на прозрачност. Може би нямаше изобщо да повдигна въпроса, ако тези деца не се отличаваха толкова много от останалите и то не в положителния смисъл.
Благодаря на всички за отговорите!

# 789
  • София
2*26 е бройката.

# 790
Но е споменато, че има две двойки близнаци, което автоматично прави 28 деца. И 29-тото е допълнителното, прието извън нормалния прием.

# 791
  • София
Но е споменато, че има две двойки близнаци, което автоматично прави 28 деца. И 29-тото е допълнителното, прието извън нормалния прием.
Дори +1 в цялото училище не е ОК.
Скрит текст:
Случайно да видяхте, че в класа на детето ми са били +3 бр.?!
#1. Започна с тях. Нямаше допълнителна бройка в изнесения списък. Нямаше близнак, нямаше и по онези критерии, да не дава Господ да се случи на някое дете (тези бройки вече се намаляват предварително преди класиранията и определено отсъстват такива за най-желаните училиша)
#2. Дойде след първата седмица.
#3. Дойде през октомври.
Дори учителите се бяха изненадали на броя им.
При още един клас с абсолютно същия профил (и още един с подобен) дали биха ги сложили е един и същ клас?!... ето защо залагам на поне +5 само за този профил
Питала съм, защо смислен отговор не съм получавала.
Ако беше по ЗДОИ, щеше да е същото като публикуваното за СМТ....
тъжна, отвратителна работа, подигравка с труда на децата.

# 792
# 793
  • София
Някоя добра душа дали не иска да ни направи нова тема?
А, иначе за бройките, доста изписахме. Ако наистина искате да се позабавлявате можете да сравните на някои от топ гимназиите бройката, която приемат в 8-ми клас и броят на явилите се на ДЗИ БЕЛ в 12кл./защото е задължителна/. Доста са забавни разликите.

# 794
  • в 1001-та нощ
Ако няма други желаещи, по- късно ще пусна аз 👌

Общи условия

Активация на акаунт