НПМГ - тема 9

• 94 675
  • 795
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте. Ще съм благодарна за отзиви за г-н Сталев и г-жа Духалова - като преподаватели и класни ръководители.
И двамата са много добри, преподаваха на сина ми, който завърши тази година. Г-н Сталев ще си остане най-любимият учител. Спокоен, отдаден, чудесен педагог и много добър човек.

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 13:39 от diddle07

# 691
Добър ден, бих искала да попитам има ли други начини за влизане,защото ние много искаме да влезем точно в нея ,на детето това му е като фикс идея,  изплака си очите,а бала ú е 426.15, което не мисля,че ще стигне и за второ класиране в паралелката с география .
За съжаление ние също нямаме никакви надежди, въпреки че бала е малко по -висок от вашия ...

# 692
  • Sofia
В паралелките с такова балообразуване има някакви шансове на трето и четвърто класиране. Кандидатите за тях все пак са ограничени - да кажем 200 (явявали се на олимпиада или състезание и с достатъчно високи резултати), не е като за другите училища, където са около и над 1000.
Така че на последните класирания деца с по-високи, но недостатъчни до този момент балове, вероятно  са се записали на други места и темата за тях да е приключила. Тогава може да имате шанс. На директорскот класиране миналата година стана следното нещо - беше обявено след началото на учебната година и се явиха петима кандидати, публикувани на сайта - нито един нямаше резултат от география и бяха с балове от 300 и нещо. Така че приеха дете с бал под 400. Но дали това е възможно пак, не мога да кажа. Късмет ви желая.

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 15:32 от desive

# 693
Уви,  не сме толкова рискови играчи. Няма да издържа толкова дълго да чакаме в абсолютна несигурност

# 694
Уви,  не сме толкова рискови играчи. Няма да издържа толкова дълго да чакаме в абсолютна несигурност
Second, не знам колко ще ви е балът, но много зависи от интересите и подредбата на желанията при децата от набор 2010. Моят ще е с бал 449.5 и много се надявам поне на второ класиране да ни стигне за паралелката с физика. Убеждавам го да изчакаме до 3-4 класиране, но и той не е склонен да рискува...

# 695
Математиката ни препъна неочаквано с глупави “стресови” грешки на задачи с по 4 точки на 1 модул.
Ще е с 426,75. И не мисля че има каквито и да е шансове.

Четем за “втория ешелон” и търсим най-малкото зло.

# 696
Тази година балообразуването е различно от миналата за физиката, което според мен се прави именно с цел да се вдигне минималният бал и да няма новини "51 училище изпревари НПМГ в класацията". Разбира се, който се интересува от училището, много добре знае, че няма база за сравнение между елитен изпит, каквито са състезанията и олимпиадите и НВО. Но тъпите журналисти обичат гръмки изцепки, само и само да им кликат върху заглавията. Пожелавам успех на всички кандидати и се надявам всеки да попадне там, където му е мястото и да се чувства удовлетворен от положените усилия.

# 697
Знае ли се кои учители по математика и информатика ще вземат идващите математически паралелки с информатика в осми клас?

# 698
  • Някъде там...
Поправям тогава, да не заблудя някого. Досега всички казаха, че ще е г-н Сталев... Оказва се г-жа Гочева...

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 09:32 от Жабче

# 699
  • София
Знае ли се кои учители по математика и информатика ще вземат идващите математически паралелки с информатика в осми клас?

Осми клас ги поема г-жа Гочева. Г-н Сталев ще учи пети клас.

# 700
Днес се публикували на сайта на нпмг учебните планове за учебната 2024/2025 година. На някой седмокласник може да са полезни, за да вземе решение при подредбата на желанията.

# 701
Здравейте! В паралелката Мат., Инф. с Немски, езикът от начално ниво ли се изучава и дали е подходяща за дете, което не е учило Немски досега?

# 702
Здравейте! В паралелката Мат., Инф. с Немски, езикът от начално ниво ли се изучава и дали е подходяща за дете, което не е учило Немски досега?
Да, започва от 0. Ако попаднете на добър учител, 1та година ще стигне добро ниво, но ако искате ниво, нужно за обучение в Германия/Австрия ще е нужно допълнителни курсове...най-добре още от 9 клас. Синът ми тази година завърши същата паралелка и споделям личен опит. Все пак фокусът е математиката, а не езикът. Успех!

# 703
Вие доволни ли останахте
от немския език в осми клас? И при кой преподавател беше вашето дете?

Да, започва от 0. Ако попаднете на добър учител, 1та година ще стигне добро ниво, но ако искате ниво, нужно за обучение в Германия/Австрия ще е нужно допълнителни курсове...най-добре още от 9 клас. Синът ми тази година завърши същата паралелка и споделям личен опит. Все пак фокусът е математиката, а не езикът. Успех!

# 704
8ми клас се случи в злощастната ковидна година и това доста обърка обучението. Така че, не сме критерий. Докато се напаснат нещата, децата пропуснаха не малко.

Общи условия

Активация на акаунт