НПМГ - тема 9

• 94 700
  • 795
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Наистина страхотни резултати имат 107-мо. И все пак има известни разлики.
107мо училище има същите резултати на НВО след 7ми клас като НПМГ, та не знам каква точно е разликата и в двете училища след "разкачането"

# 676
107мо вече приемат по прилежащ район в първи клас и продължават така до 7ми. Оставиха една "математическа" паралелка, но тя се формира от децата, вече записани в училището... Не е както беше преди години с преподаватели от НПМГ по природни научки, но пък учителите по математика  в училището са си същите...
ПП: Вече не сме по темата Simple Smile

# 677
  • София
Слънчевата, като запозната с двете училища може ли да споделите какви са тези други неща и как са те и в двете училища, защото се колебаем кое училище да изберем за 5ти клас - НПМГ или 107мо.

# 678
Математическата паралелка има чудесни резултати. За другите също са мвисоки като се има предвид, че са сбирщайн.

# 679
Сестра ми беше в математическата паралелка в 107-мо (преди доста години) и беше доволна. Организираха школи и ходеха на състезания, все още ги организират.

# 680
Ами каквото било било - вече е минало. Вече четвърти випуск петокласници влизат в училището (с доста висок бал и по първо желание), първите седмокласници завършват и евентуално голяма част от тях ще бъдат и гимназисти в училището. Всички тези ученици са вече част от това училище, заслужили са си го с труда си, независимо на кого това му харесва или не.

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 17:08 от Гарганела

# 681
  • София
Преди 3 години решението за прием на малките беше необичайно. И не става дума, че някой пречи на някого. А прибавиха 2 малки паралелки за сметка на съкратени 2 гимназиални и това е факт.
 Естествено, че ще запалят малките, така че да пожелаят да останат, на тях преподават едни от най- добрите учители. Но това решение намали още повече шанса на други деца, които искат да влязат в Гимназията и са също толкова запалени, но учат в други училища до 7 клас.
Разбирам, че се очаква разширение на сградата и дано така нещата малко се уравновесят. Всъщност хубава новина е, че толкова много деца имат интерес към природните науки. Това е ниша, която трябва да се запълва някак. Желая успех на всички, избрали НПМГ!

# 682
  • София
Слънчевата, като запозната с двете училища може ли да споделите какви са тези други неща и как са те и в двете училища, защото се колебаем кое училище да изберем за 5ти клас - НПМГ или 107мо.
Постът на Peneva, точно над твоя, отговаря на въпроса ти. Децата се приобщаваха към НПМГ общността, много от преподавателите от НПМГ водеха предмети в 107,  включително и школите, но не само...
Не знам как е сега... Сигурна съм, че 107 продължава да е едно от най-хубавите училища в София, но е факт също, че вече не е филиал на НПМГ, както навремето беше обявено на сайта му.

# 683
Фактът, че в момента много деца от седми клас в НПМГ имат бал за СМГ, Немска, Испанска (доста са с бал над 490), но те искат да си останат в НПМГ, говори много за това какво им е дало училището за последните три години.

# 684
Аз бих посъветвала изявени математици да ходят в паралелка с математика вместо да се чудят какво е нивото в другите паралелки.
Нашата учителкапо мат е на 24-25 години, доколкото съм чувала и много ми харесва. Но не знам как преподава , не влизам в час и не следя сина ми, не е малък вече. Той не се оплаква от преподаване и от неразбиране. Влезе със 78 т. по мат- много под очакваното. Първият срок имаше 6 , вторият -5. Това е обективното. Субективно мнение всеки има. Често мненията не отразяват истинската ситуация, а очакванията на родителите. По БЕЛ учителят е към 30 може би. Играе футбол и синът ми много го харесва по този случай:)
Смея да кажа, че всички учители, които са идвали на родителските срещи, са ми харесвали, ама много са ми харесвали.
За английския - при нас не е имало определяне на ниво. Първият час им дадоха да пишат съчинение, после нещо да разказват по някакви карти и един тест, а аз се чудих как се е оправил моят. Той е учил английски само в училище и то отгоре-отгоре. Така че за мен беше ок да започне от начало. Завършиха си на А2 втория срок и не мисля,че са гонили по-високо ниво, нито е имало за цел да се надгражда.
Някак си ми е трудно да обяснявам на хора, които имат съмнения. Моят син, а и аз, имахме само едно желание - географската в НПМГ. Всичко друго беше резерва. Не сме имали чудене, разпитване за учители. Мина през четири класирания и доста инфрактни за мен ситуации. Затова пак ще кажа- който не е сигурен, да търси други варианти.
Здравейте,синът ми 99%ще влезне в географската паралелка.Но по принцип би предпочел математика ,но най-вероятно балът няма да му стигне .Изкара 95 по мат на нво ,но бел му е по нисък.Та много се колебае за географската паралелка.Може ли малко повече да разкажете за нея?

# 685
  • Mars Hotel
Прочетете назад, разказвали сме много за географската паралелка.

# 686
Здравейте. Ще съм благодарна за отзиви за г-н Сталев и г-жа Духалова - като преподаватели и класни ръководители.

# 687
Добър ден, бих искала да попитам има ли други начини за влизане,защото ние много искаме да влезем точно в нея ,на детето това му е като фикс идея,  изплака си очите,а бала ú е 426.15, което не мисля,че ще стигне и за второ класиране в паралелката с география .

# 688
Какво разбирате под други начини за влизане? Thinking
Има си обявен план прием, има обявено балообразуване... Ако не стане на първи и второ класиране, ако има места за трето, ако ви се рискува пробвате, на четвърто - също... Ако случайно се появи място на "директорското", ако ви се рискува, пробвате пак...

# 689
  • нейде там, където ....
Добър ден, бих искала да попитам има ли други начини за влизане,защото ние много искаме да влезем точно в нея ,на детето това му е като фикс идея,  изплака си очите,а бала ú е 426.15, което не мисля,че ще стигне и за второ класиране в паралелката с география .

На трето и четвърто класирания може да излезе някое място, но си е рисковано доста.
През годините се появяват и свободни места в различни паралелки. Следете и дано имате късмет!

Здравейте. Ще съм благодарна за отзиви за г-н Сталев и г-жа Духалова - като преподаватели и класни ръководители.

И да не им се учи на децата, при тези учители ще научат много. Класовете им си ги обичаха, както и всички ученици, на които преподаваха. Лоша дума за тях не съм чула. И аз не мога да кажа такава.

Общи условия

Активация на акаунт