Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 93

• 28 580
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
Слънце, сега ще ти разкажа моята история, да ти даде мааааалко надежда, ако може.. Миланата  година - загуба в 17 седмица (юли), после 3 месеца почивка и почнахме опити.. 3 месеца неуспешни опити и се оказах пак бременна, но уви не където трябва. Забременях извънматочно януари и слава на бога го хванаха на косъм преди да се спука тръбата (февруари). Айде пак задължителна почивка от минимум 3 месеца... Е да ама ние почнахме след 2я месец.1 път неуспех, втори път неуспех и накрая си казах - МАЙНАТА МУ, изкарвам си лятото, ще пътувам, ще се забавлявам, ще си пия коктейли като пич.. Уви съдбата явно е имала други планове и забременях точно когато въобще не го очаквах Grinning Но през всичките тези месеци в които не се получаваше се чувствах точно като теб.. И да ти кажа, това е смазващо за психиката. Реших, че не искам да се чувствам повече така и в момента в който така си казах и станаха работите.

Файона, съжалявам, че така се случи. Виждам, че ЧХГ пада прекалено бавно. Ето ти един съвет от мен - задължително ходи да го следиш докато не падне на 0, защото при мен така уж от 550 падна на 300 и всички ми казваха, че бременноста се прекъсвала, само дето въобще не се беше прекъснала, просто беше извънматочна. За сведение -> седмица по-късно ЧХГ се качи до 2000+

# 166
Ох, НямаСмисъл, и аз уж така си казвах. Лято, почивки, бяхме по сватби, няма за къде да бързаме, когато стане, ама ей го на, като ми дойде и ми е тъпо. Ще трябва и подсъзнателно да поработя явно, не само "уж" да си го казвам, но и наистина да го почувствам. Благодаря за съвета!

# 167
Здравейте,
За съжаление се записвам и яз в темата със спонтанен аборт на 06.08 . Надявам се да продължа към втората част на темата - забременяване и износване сред това.
Колко време след спонтанен аборт не може да си влиза във вода, море , басейни?

# 168
  • София
Здравейте,
За съжаление се записвам и яз в темата със спонтанен аборт на 06.08 . Надявам се да продължа към втората част на темата - забременяване и износване сред това.
Колко време след спонтанен аборт не може да си влиза във вода, море , басейни?

Съжалявам че се записваш тук! След първия цикъл във вода/море

# 169
Fayona много съжалявам! Пожелавам ти следващият път да имаш успешна лека и безпроблемна бременност и накрая да гушкаш живо и здраво бебенце Flowers Four Leaf Clover
Среднощно Слънце разбирам те много добре. Дано успееш да повярваш, че и твоето чудо ще се случи и да си възвърнеш позитивната нагласа и емоции. Това го пожелавам на всички момичета, които четат и пишат тук!

Аз също съм изпаднала в някаква дупка. При нас стана на 4-я месец, после 2 месеца бременна, след това кюретажа и сега 3 месеца чакане. В момента съм след 2 цикъл след аборта - чакам 3-я и започваме отново. Обаче много ме е страх да не се повтори същото .... Редуват се дни, в които мисля че всичко ще е наред и ще се получи и такива, в които мисля обратното .... Като тези, в които мисля, че всичко ще се повтори са повече и направо ме е страх да започнем пак ...  И аз си повтарям постоянно, че не трябва да се отдавам на негативните мисли и емоции, че това не влияе добре и трябва да мисля позитивно, но не е толкова лесно. В края на месеца ни предстои почивка, та я чакам с нетърпение, за да се заредя с положителна енергия Simple Smile Все пак е лято Simple Smile

НямаСмисъл от сърце се радвам, че в момента всичко с твоята бременност се развива  както трябва. И аз благодаря за съвета !
Empathy съжалявам! Аз изчаках да ми дойде 1-я цикъл и тогава тръгнах на море/басейн.

# 170
Veselyshko с теб вървим на едно. И аз съм  втори цикъл след аборта. Колкото повече наближава последния месец чакане, толкова повече страха от това да не се случи отново се завърща.
Моя втори цикъл дойде на 23ти ден от първи. Доста ме притесни това, че се скъси надявам се да е нещо еднократно. Между първия и втория бях на лекар всичко ми е наред. Сега септември пак ще съм на лекар и ще започнем да следим овуто как е.

Последна редакция: ср, 09 авг 2023, 13:00 от аНонИмнАа.

# 171
Извинете за тъпите въпроси но:
- колко време продължава кървенето след цикъл?
- кога е нормално да ми дойде следващ?
- близо два месеца ли се чака за следващ опит?
- вие кога си направихте цитона маска или микробиология. Лежах в Шейново на етаж с обща тоалетна . Имаше слух , че една от ромките имала инфекция.
- корка време след аборта Пихте антибиотик и какъв. На мен са ми дали azax да пия пет дни.

# 172
  • Замък сред облаците
- около 2-3 седмици, постепенно намалящо, накрая зацапване; може да се слее със следвашия цикъл
- след 40-45 дни трябва да дойде първи цикъл след аборта, на мен първия път ми дойде на 37-38 ден, втория път (т.е. след втория аборт) на 52 ден; ако до 45 дни не дойде принципно се ходи на ехограф да се види всичко ОК ли е
- поне 2-3 месеца изчакайте, щом е имало кюртаж; след първия цикъл на прегледа питайте как изглежда лигавицата за датата от от месеца - дали е тънка, дебела
- микробиология и цитонамазка може да се вземат след първия цикъл след аборта
- антибиотикът се пие по указанията от лекарите, 5 дни е ок; вземете си и пробиотик от аптеката и питайте фармацевтите на какво отстояние са го пиете от антибиотика

Последна редакция: ср, 09 авг 2023, 13:43 от АА

# 173
Empathy при мен продължи някъде може би 7-8 дена , но след това имах постоянно зацапване ...дойде ми след около 26-27 дни втория цикъл (но само да вметна, че на мен ми изписаха и противозачатъчни с цел нормализиране на цикъла) по принцип не е окей , като цяло не всеки изписва ...но както и да е пих ги два пъти по схема.
Изписаха ми антибиотик за 5 дни.

Аз се разписвам с трети цикъл след аборта , даже съм си записала час при АГ на 11-12 ден , за да видим има ли фоликулчета. Продължаваме напред.
Ще задвижа нещата за имунологични изследвания и тромбофилия.

# 174
Empathy
 - при мен кървенето след кюретажа продължи 7-8 дни, като от 3-я нататък беше само розово зацапвне.
 - първият цикъл ми дойде на 27-я ден, а вторият на 34-я ден. Като са ми и по-обилни в сравнение с преди. АА е описала много изчерпателно до колко дни може да очакваш да ти дойде цикъл .
- моята АГ ми каза, да изчакаме 3  месеца и след това да подновим опитите.
- цитонамазка  и микробиология пуснах веднага след 1-я цикъл.
- АБ го започнах още в болницата, бяха ми го изписали  от първата вечер след кюретажа. Пих 5 дни Ципрофлоксацин, като на 3-я ден трбяваше да изпия и 1 хапче Дифлукан ( противогъбично лекарство е ).  АБ и другите лекарства се пият каквито и както  са предписани.

аНонИмнАа. движим се заедно значи. Изчакай да видиш и този цикъл как е и ако има нужда пак ще се консултираш с АГ. След като обаче е казала, че всичко е наред след 1-я преглед е възможно според мен да се наместват хормоните все още .

# 175
  • На изток от Ада
Дойде ми пак по - рано 26 ден  от МЦ сме днес ,но от утре ще броя, понеже ей сега го видях.

# 176
Някоя от вас пробвала ли е изчистване на емоциите с цветни есенции.
Че аз такива емоции имам за чистене ….

# 177
  • На изток от Ада
разкажи повече ,може и на Лс
Иначе за твойте въпроси, последният кюретаж кървене имах 1 седмица. А МЦ ми дойде на 40 -и някой ден. Различно ми идва ...

# 178

Ъ?
Аз лично си "разчистих" емоциите като ги изживях. Няма да друг начин да се справиш с проблема, обикновено. Не те съветвам и да ги потискаш. Поплачи си, изживей го, това е най-нормалното и човешко нещо...

# 179
И аз мисля като НямаСмисъл. Трябва да се изживеят и изкарат навън тези емоции. След първия аборт не го направих и година след това си носих последствията. Редуваха се добри и лоши моменти, като накрая лошите взеха превес. Бях смазана психически, нямах никаква воля за живот, нищо не исках да правя. Само стоях на телефона и скролвах безцелно. С никой не ми се говореше, никой не исках да виждам.

Общи условия

Активация на акаунт