Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 93

• 28 562
  • 754
  •   1
Отговори
# 210
Fayona, изпращам прегръдки и стискам силно палци всичко да се развие по най-благоприятния за теб начин.

# 211
Fayona, много съжалявам, с теб сме! Стискам всички палци за най-добрия изход. Пиши като можеш. ❤️

# 212
Fayona, съжалявам за случилото се. Стискам палци!

# 213
Fayona, много съжалявам за случилото се. Cry
Всичко ще бъде наред, знам че не това искаш да чуеш и ще ти е тежко, но можеш да ми пишеш, когато прецениш, че имаш нужда. Ужасно травмиращо преживяване е и аз още не съм се отърсила съвсем, една година по-късно. Още помня този ден в детайли, но се учиш да продължиш напред. Наистина е тежко да няма с кой да поговориш, така че съм насреща,ако прецениш Hug

Моя лекар беше твърдо да се махне тръбата, заради високия шанс от нова извънматочна, изобщо не съм и искала да я оставят. Въпреки че.чоята си била добре, при мен е бил мал шанс. Нямала съм нагъване и т.н според лекаря.

# 214
  • София
Fayona, съжалявам за развоя на нещата. Пожелавам ти всичко да мине, като миг и в най-скоро време да е зад гърба ти и да го забравиш! Бързо възстановяване!

# 215
  • На изток от Ада
Свърши ми 3 дни и половина. Днес имах болки в яйчник в дясно

# 216
Ех, за жалост късно виждам написаното и се чувствам малко като лош пророк, защото предупредих Файона да следи чхг-то...важното е, че е хваната навреме и не се налага коремна операция, че тогава вече става кофти. Иначе моята тръба е запазена, но дали е функционална.. С Мира говорихме преди време и тя ми сподели, че е показала записа от лапароскопията на друг доктор (няма да казвам име) и той като е видял как е лепена и е казал, че няма как тази тръба да е проходима. Та кой знае и моята как е. Но е факт, че забременявах много бързо след ИМ. Иначе за следваща бременност, ако въобще се навия за такава, със сигурност ще направя проверка на тръбите.
Файона, само да ти кажа нещо за утеха - забременява се и с 1 тръба! Стискам палци за скорошно възстановяване и пиши как е минало всичко. Прегръдки ❤️

# 217
Привет и от мен отново, в Софиямед ми я правиха операцията. Провериха и двете тръби и тази, в беше бременността, се оказа нагъната и напълно непроводима, така че казаха, че е по-добре да се махне, за да не се случи втори път. Не съжалявам за това, нищо че съм с една по-малко вече. Другата също са я проверили и пуска идеално, така че тя ще ни е надеждата за естествена бременност. Всичко мина успешно и вече съм си вкъщи, дадоха ми болничен чак то 13-ти септември, та си почивам. В края на седмицата трябва да мина за махане на конци и ще ми каже АГ-то оттук нататък какво правим.

# 218
  • На изток от Ада
След ИМб трябва ли да се пазите ?

# 219
Аз още не съм питала, ще попитам при махането на шевовете, но предполагам, че ще трябва пак да се пазим няколко медеца.

# 220
  • София
Радвам се че е минало леко! Бързо възстановяване и тази перфектна останала тръба да ти донесе бебче когато сте готови!

# 221
След ИМб трябва ли да се пазите ?

По принцип дават 3 до 6 месеца, но има някой доктори, които дават светлина и след 1 цикъл. 😵

# 222
  • София
Файонка,радвам се че всичко с теб е наред ❤️ Ще се наредят нещата !Кураж!
Почивай и се подготвяй за следващ опит,скоро би трябвало отново да имате зелена светлина.

# 223
Здравейте, отдавна не съм се включвала тук. Дадох си малко почивка след аборта през юни и добре че е лято, и има човек с какво да се разсейва.

Виждам, че сте писали за емоциите - ами аз побързах да отида при психолог още първите дни, защото това бе най-големият шок в живота ми. Много бях зле и само с 1 разговор, нещата доста се успокоиха. Продължавам да ходя и смятам, че има положителен ефект. Не затрива лошия спомен, разбира се, но помага за оздравяването и това някак си да започнеш да живееш с тази мисъл.

Сега чисто физически са малко странни нещата при мен. Вече съм след 2ри цикъл след абразио и след свършване на меструацията, в първите чисти дни, има ново прокървяване. При първият цикъл беше и придружено с цистито-подобни болки. Бях на док (моят бе в отпуска), гледа ме, каза че имало малко задържана кръв и ми изписа Ципрофлоксацин. Изпих го и всичко ок уж.
Да, ама ето и на този цикъл се повтаря това с прокървяването. След седмица съм на преглед, и ще видим какво ще каже док. Много ми е странно и не мога да си го обясня от какво може да е.

Fayona, кураж на теб и бързо възстановяване. Опитите знам че няма как да спреш да ги мислиш, но първо се погрижи за себе си. Hug

# 224
Fayona, бързо възстановяване и се присъединявам към пожеланието на Мацето тази перфектна тръба да ви донесе тъй желаното бебче, когато сте готови! 🍀

Общи условия

Активация на акаунт