Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 93

• 28 541
  • 754
  •   1
Отговори
# 285
  • София
наси ,вие за ендометрита предприехте ли нещо?Какво казаха?

# 286
  • Замък сред облаците
Нали я лекуваха уж в Надежда, правиха промивки, слагаха там какво лекарство в матката…

# 287
Момичета, аз идвам с отчет за третото ми изследване за пролактин. Не само че отново е висок, ами и се покачва стремглаво нагоре. Утре съм на втори преглед при ендокринолога и ще обсъждаме какви документи да пускам към здравната каса, за да "кандидатствам" (изобщо не ми идва на ум правилната дума) за заплащане на ЯМР на хипофизата.

# 288
Здравейте,
Да се отчета и аз. Вчера бях на преглед изчистила съм се сама. Поне една добра новина на фона на случилото се.

# 289
Minnie, и мен преди 5г някъде ме пратиха на ЯМР заради висок пролактин. Тогава ендокринолога ми даде един документ, с който ходих до здравната каса, оттам чаках няколко дни да мине комисия за одобрение. Доплатих си само контрастнато вещество.

# 290
Благодаря за коментара и информацията, Poppyflower. Ендокринологът ми каза, че ще ми трябва документ от очен преглед и периметрия, изследванията за пролактин, старото ми ЯМР. Утре ще доуточняваме. Аз вече ходих на очен преглед, остава само да събера документите и да отида до здравната каса.
При теб имаше ли аденом на хипофизата или  друга беше причината за високия пролактин?

# 291
Аз правих ЯМР по здравна каса март месец. Ендото ми попълни всички документи аз само се подписах и след 1 седмица ми звънна да ми каже че са ме одобрили да отида да ги взема и да си запазвам час за ЯМР. Общо взето всичко се случи много бързо.

# 292
Minnie, за щастие, нямах. Така и не се разбра защо е бил висок, лекарката предполагаше заради другите ми разбъркани хормони - тсх, дхеа, андростендион, 17 ОНР. Започнах прием на достинекс, но мисля че, още в първия месец забременях и го спрях( не е било само заради неговия прием, доста фактори имаше,  2 месеца преди това ми махнаха и полип). Скоро пак го изследвах да видя какво се случва и си беше в норма.

# 293
Момичета, това ми беше изписано по време на бременност...след аборта го спрях , проблем сега да си го изпия. Мисля си, че по 1табл. на ден беше ако не се лъжа. Просто искам мнение 😁🙏

# 294
  • На изток от Ада
Анди, това е фолиева киселина не е проблем да я пиеш

# 295
Анди, това е фолиева киселина не е проблем да я пиеш
Да, знам. Но по една таблетка на ден ще ги пия ...две са много.

# 296
  • София
Една таблетка е достатъчна. Освен ако нямаш мутации за усвояване на синтетичните витамини в гените за тромбофилия. Тогава трябва да вземеш друг вид витамини, защото тези не вършат работа.

# 297
Момичета, може ли да препоръчате доктор с добра апаратура в София? Мисля евентуално да потърся второ мнение за моята ситуация с лигавицата. Сетих се само за Калчев, но клиниката е в ремонт и не работят.

# 298
  • Замък сред облаците
Ковачев в Репробиомед?

# 299
Ковачев и от мен.

Общи условия

Активация на акаунт