Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 93

• 28 546
  • 754
  •   1
Отговори
# 270
Юпитер, Белийв, да са ви живи и здрави и скоро и ние да ви последваме Blue HeartRevolving Hearts

# 271
Честито на Jupiter sea и на believe за техните съкровища. Да ви носят голяма радост и много усмивки.

# 272
Jupiter sea, Believe* да са ви живи и здрави дечицата и да ви радват дълги години Heart

# 273
Честита радост, момичета! Heart

# 274
Jupiter, believe, да са ви живи и здрави дечицата Revolving Hearts

Мина прегледа ми да се види от какво е това незнайно прокървяване след Ц. Доки каза че се вижда по-задебелен участък на лигавицата в предата част, иначе пък като цяло на дебелина е ок. Ще има проследяване няколко прегледа да се види какво се случва и можело да се наложи хистеро да се огледа. Sad Не ми каза от какво се е получило, но подозирам че е абразиото... Чудя се дали не може нещо с медикаменти да се оправи, ще попитам следващия път.

# 275
  • София
Жасминче, честито ❤️
И на Believe честита двойна радост! 🍀🍀

Здрави бебета и здрав сън пожелавам на всички! 🍀

# 276
Честити бебчета, момичета 💛
Радости да ви носят само! Възстановявайте се бързо, здрави бъдете и сипете прашец по всички в групата 🌟🌈
бу, стискам палци да се нормализират нещата по-скоро при теб🤞

# 277
  • На изток от Ада
Момичета, дали лекарствата който пие ММ не увреждат спермата ?
аспирин протект , трипликсам,  ко-розвера и предуктал ?

# 278
  • Замък сред облаците
Направих справка на активните вещества:  - ко-розвера намалява качествено и количествено сперматозоидите
- предуктал пък има по-скоро позитивен ефект при тестове върху фертилността на животни
- трипликсам съдържа вещества, които намалят подвижността на сперматозоидите.

Аспирина не съм го проверявала, мисля че е ок.

С две думи - според мен обсъдете с кардиолога, ако може да смени хапчетата, но искрено се съмнявам, че кардиолозите са наясно с връзката между предписваните от тях лекарства и фертилността.
От друга страна щом става въпрос за високо кръвно и сърце, не върви да ги спирате.

Аз бих потърсила 2 мнения от кардиолози - текущия лекуващ и някой, който е запознат с репродуктивното здраве (освен Маринов в Надежда друг не се сещам, но той е детски/фетален специалист пък - но проверете приема ли и възрастни; едно време преглеждаше деца някъде в Ст. Загора, шефката ми беше споменала). Ако няма как да се намерят щадящи лекарства може би е добре да се обмисли инвитро, заради риска от дефектни сперматозоиди. Но бих препоръчала клиника в Турция, тук на мъжете не обръщат внимание адекватно.

Последна редакция: вт, 22 авг 2023, 21:27 от АА

# 279
  • На изток от Ада
Благодаря АА, кръвно няма, и лекарствата ги пие до декември уж.
За кардиолог не знам , ММ не по доктори. Но ще му кажа
Не знам дали на Станулов да ги покажем...
Чудя се и аз какво да питам и как да търся под вола теле....
Той и без това е с астенозооспермия и имаше главични анимации (последната Сг не съм в гледала , пии лекарства и имал ефект )

# 280
  • Замък сред облаците
Не са ли изписани от кардиолог тези? Иначе не е по доктори като всеки мъж 😁 Щом е до декември и понеже знам, че ви е предизвикателство цялото ходене и избор на лекари аз бих дала идея да пие някакви хапчета за подобряване на спермата - с витамини и минерали; след като приключи тези за кръвно и сърце. Например да комбинирате ФертилЕйд за мъже (те са 3 хапчета на ден, 1 опаковка за 1 месец - около 85лв) и Спимен форте (те са 3х2 хапчета на ден, 3 опаковки за 1 месец - около 12лв общо). Да направи курс 3 месеца от януари до края на март и след това контролна спермограма и да прецените как стоят нещата.

# 281
  • На изток от Ада
От кардиолог са , аз писах през декември си прави изследвания на сърцето...
Уж сега ще почнем евентуално опити септември.
Дано просто няма бременност и туй то.
Дотегнаха ми тези доктори и ходене и надежди сдухах се от тези прегледи.... Тревожа се.
Ама благодаря

# 282
  • Замък сред облаците
Давай по-оптимистично с опитите ❤
Опции има, няма да избягат, а и ти си млада още. Така че имаш резервни варианти винаги - за лекари, за консултации, пък и за процедури ако се наложи. Дано есента ти донесе здраво бебче ❤

# 283
  • На изток от Ада
Ами ти ? Сега септември ли ще почивате опити?
Аз квото стане приела съм го....

# 284
  • Замък сред облаците
Май че октомври-ноември ще почваме, пия една шепа добавки от тоя месец:
- вит Д и к2
- мио- и д-хиро-инозитол
- неофолик мета
- б12
- вит Ц
- тотхема (желязо, мед, манган)
- коензим Q10
- омега 3