Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 93

• 28 539
  • 754
  •   1
Отговори
# 315
  • Замък сред облаците
SGC, мерси, октомври ще правим опити. Сега повишавам качеството 🤗

# 316
За храненето щях да пиша и забравих. Прочетох наскоро книгата "Глюкозната революция" и започнах да следвам съветите в нея. Част от нещата съм правила и преди. Авторката има и книга с рецепти, мисля да си я взема и нея. Поне да не се чудя какво да ядем, ами да си имаме рецептурник. Joy Тя има и инстаграм профил,там я следвам от дълго време.

ПС, къде е Мацето? Не е писала скоро тук, май. Thinking

# 317
  • Замък сред облаците
Мини, колко вит Е пиеш? Сега се разчетох за кои добавки увеличават пролактина и вит Е е сред основните “виновници”.

Мацето е добре, спряла е да чете темата, защото й влияе малко зле и се стресира (имаше мацки с аборт в късна седмица тук наскоро) и се опитва да изкара бременността спокойно. Знаете, за нея това е 6 или 7 бременност, с толкова загуби трепери много в момента.

Последна редакция: сб, 26 авг 2023, 07:41 от АА

# 318
Да попитам и аз като лаик в темата. Какви мож ида са причините за аборт? На мен са ми открити няколко мутации на тромбофилия на лекарите ги игнорираха, че повечето европейци ги имали без дори да знаят. Не били важни. Правена ми е хистероскопия и премахнаха полип точно преди трансфера. Ембриона беше с ПИД и добро качество. За сега лекарите с които говорих смятат, че ембриона просто е спрял да се развива, а не че нещо е пропуснато. Има ли още нещо което според вас трябва да изследвам което би могло да е причин?

# 319
  • Замък сред облаците
Емпати, какви са мутациите? Някои нискорискови ги отхвърлят, но могат да са причина.
Друг вариант е имунологичен проблем.

При ПИД не съм наясно колко гена се анализират, в см всичко възможно ли анализират или само конкретни гени? Ако е второто, значи може пак генетично да не е годен.

# 320
АА, вярно, че ти наскоро беше казала за октомври, бях забравила, хубаво е че имате план, нека си мине всичко гладко тогава. Simple Smile

Minnie, може ли да споделиш повече за тази книга, кое ти направи най-силно впечатление, аз преди време бях питала в някоя от темите за нея, но никой не я беше чел все още. Как ти се стори?

Радвам се,че Мацето е добре и аз тези дни за нея си мислех. Ще ѝ пращаме тогава дистанционно положителна енергия всичко да си мине по мед и масло.

Empathy, за тромбофилията кои точно лекари са я коментирали. Защото за нея най-добре е да се отиде на добър хематолог, защото повечето лекари не са сякаш достатъчно наясно с терапиите които са нужни за всяка специфична мутация. Моят аборт беше в 7-ма и хематоложката каза че точно абортите тогава често се дължат на тромбофилии. При нас беше по-скоро ДНК фрагментацията на сперматозоидите според лекарите, но ако генетично е бил здрав вашият емрбион, остава нещо в матката да е попречило да се захване здраво, или тромбофилията да не е била чак толкова безобидна, или нисък прогестерон, абе май доста могат да са нещата, но поне на мен тези ми идват на ум.

ПП Аз също съм с нискорискови мутации уж, но хематоложката каза, че съм си пак за терапия.

# 321
  • На изток от Ада
Благодаря за отговорите.
АЗ пиех колаген. Фолиева киселина омега и б12. В момента само фолиева. Не съм изследвала нищо.
Трябва да ида на ендокринолог.

SGC, всъщност това ни е прегледа при Станулов. Няма да ходим пак.
Мацето й писах скоро добре е, тя има 4 аборта 1 дете и сега 6 бременност.
Аз ми се искаше док който да следи бременността, че тук не знам освен при последната бременност при който бях.
Мен ме притеснява. Това хроничен ендометрит има ли го и друго болки при мастурбация. При секс не,..

Последна редакция: пт, 25 авг 2023, 16:09 от nasito8988

# 322
В Турция в Мемориал, където правех Ин Витрото.Даже с генетик ме срещаха. Сега отидох в клиника Калчев при др Чучумишев. Той каза, че само една от мутациите pai е потенциално за кръворазреждаща терапия. Иначе имам TAFi, Vegfa, някаква разновидност  на pai и mthfr пак разновидност. Предложиха ми да ме срещнат с имунолог а доц. Михайлова. Но та какво ще гледа така и не разбрах? Щяла да прецени дали е нежна биопсия. Какви са тези биопсии някой знае ли?

# 323
AA, 100IU, 67mg. Ендокринологът не ме и питал какви добавки приемам. Преди това не си спомням и Станулов дали ме пита. Понеже той пръв ми го назначи и като видя, че е повишен два пъти, ме прати на ендокринолог.
Ще видим сега какво ще стане на ЯМР. Мен ме притесни и резултата от периметрията, който ми е по-лош спрямо миналогодишния. Аз си правя всяка година, вече четвърта година, тъй като прабаба ми е била с глаукома, а баба ми е с повишено очно налягане и се следя.

Радвам се за Мацето, че е добре. Щом ще й е по-добре, хубаво е решила да не следи темата. Залипсвала ми е малко, но пък съществуват личните съобщения във форума, та тези дни ще й пиша.

S.G.C. книгата има три части. Първата обяснява какво е глюкозата, втората защо са вредни глюкозните скокове, а третата как да ги избегнеш. Най-важното е,че храните трябва да се ядат в правилния ред. На първо място трябва да са фибрите, на второ протеините и мазнините и на последни нишестето и захарите. Накрая има полезни съвети как да избегнем глюкозните скокове. Най-много ме впечатли, че по описание на авторката, не са важни калориите, а в каква последователност приемане храната. Разбира се, ако приемаме огромно количество калории регулярно, то ще се отрази в някакъв момент.  Но има разлика между 100 калории фибри и 100 калории захари.

# 324
Здравейте момичета. 42 дни от аборта няма цикъл и няма изгледи да идва. Нормално ли е или да ходя на гинеколог пак?
След аборта тече 2 дни, спря за два-три, пак почна три-четири макс и от тогава го няма.

# 325
  • Замък сред облаците
Емпати, някои комбинации от мутации повишават риска. Трябва да уточниш какви са мутациите. Иначе аз съм с PAI, хомозигот 4G4G и сина ми го родих благодарение на терапия с НМХ инжекции.

Доц. Михайлова изследва различни имунологични показатели. Като почнеш от тези за придобита тромбофилия и минеш към панела за клетките убийци, които са си нормална част от организма (при имунологичен проблем обаче са повишени). Имунологична биопсия е вземане на проби от матката, за да се провери за антитела или ембриотоксини, които могат да попречат на бременността.

Мини, май 100 единици не е много, но може да го спреш вит Е докато мине ЯМР.

Може ли да питам, иди на АГ. Аз така ходих на 46 ден, видя че има лигавица и да изчакаме още малко, на 50 ден ми дойде. Но беше казала, ако до 60 ден не дойде да ходя да видим какво ще я правим.

Последна редакция: пт, 25 авг 2023, 16:58 от АА

# 326
  • На изток от Ада
Здравейте момичета. 42 дни от аборта няма цикъл и няма изгледи да идва. Нормално ли е или да ходя на гинеколог пак?
След аборта тече 2 дни, спря за два-три, пак почна три-четири макс и от тогава го няма.
до 50 дни може да нямаш Мц

# 327
Благодаря АА. А, срам не срам ще питам. Вие след аборта, колко време не правихте секс . Нямам нито желание, а и ме е страх май. Мъжа ми не ме притиска, но все пак усещам, че вече много му се иска.

# 328
  • На изток от Ада
За секс , може вече. Но с презерватив преди първия МЦ

# 329
Благодаря за обяснението Minnie, ще стискам палци за добро развитие след ЯМР, дръж ни в течение.

Empathy, аз съм с PAI хомозигот 4G4G, като АА, и няколко лекари вече ми потвърдиха, че задължително трябва да съм на профилактична доза клексан/фраксипарин. Та зависи и твоите мутации какви са точно, но ако включват PAI хомозигот, си има съвсем реален риск от аборт и е нужна профилактика, нищо че е от по-нискорисковите мутации. Доц. Михайлова е много добра в имунологията, много е изчрепателна и изследва всякакви потенциални имунологични проблеми, които може да се свържат с аборт/незабременяване. Аз лично съм много доволна. Важното тук обаче е, че тя пуска кръвни изследвания. А вече на няколко места из форума чета, че лекарите малко отричат периферната кръв като не толкова достоверна колкото имунологичната биопсия, т.е. проба взета от матката.

Може ли да питам, по принцип до 50 дни знам, че се чака, но според мен вече може да отидеш на лекар, за да те прегледат и да преценят дали всичко е наред. Аз бих изчакала поне преглед да мине, за да съм сигурна, че няма риск от инфекции и тогава бих мислила за секс.

Общи условия

Активация на акаунт