Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 93

• 28 465
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
На мен ми предстои кюретажа. Доколкото разбирам, ако не греша-хистологията е стандартна и не дава особено голямо инфо защо се е случило. Ембрионът беше 4АА, трансферът бе с 2 бр 4АА, но се закрепи само един.
Две хистологии имам, респективно за два аборта с кюретаж. Абсолютно нищо не се откри там, а резултатите от абортивния материал показваха тризомии.
Съжалявам за това, през което преминаваш мама юли!

# 496
  • На изток от Ада
Да, ще го обсъдя и с АГ, имам нискорискови-хетерозигот ПАИ+АСЕ и неусвояване на фолиева и Б12 (приемам метили рани).
на. Терапия беше ли? При Пай и Асе трябва

# 497
  • Пловдив
Да, бях, Оксапар 0.4 стартирало 5 дни преди трансфера+АП 100 мг вечер. Проследявано е и дали ми е достатъчна дозата.

# 498
  • На изток от Ада
Успех!
Ако можеш изследвай абортивен материал в Геника.При мен беше здрав ембрион...

Последна редакция: вт, 19 сеп 2023, 21:23 от nasito8988

# 499
  • София
Ако си пуснала пренатален тест според мен няма нужда да плащаш и изследване на абортивен материал. Тризомиите и монозомиите са случайни хромозомни аномалии, а и дори да няма анеуплодия, то може да спре развитие по най-различни причини. Как беше на размер, имаше ли изоставане? Кръвотока как беше? Някакви видими проблеми? Отлепване? Бактерията също може да предизвика проблем.

Съжалявам 🍀

# 500
  • Пловдив
Благодаря, delisardeli. Според феталната морфология бе с няколко дни напред т.е. 13+3, а не 13 г.с., 7 см, всичко бе с добър резултат, добър кръвоток, 3 кръвоносни съда, 160 удара, без видими проблеми, без отлепяне, докторът бе изключително доволен…и два дни по-късно непрекъсната линия. Поисках и второ мнение, потвърди се. Да, може и ешерехията да е виновна, макар да е започнало лечение. Какво да поискам за потвърждение или отхвърляне?
И още нещо през последната седмица усещах тежест, така както ми тежеше през предишната бременност, но в 9ти месец. От вчера вечерта я няма тази тежест, много уринирах и вчера и днес, спаднала съм 2 кг (сигурно съм задържала течности).

Последна редакция: вт, 19 сеп 2023, 23:35 от mamajuli2

# 501
  • На изток от Ада
Аз имам бременност с изтекли води в  11 седмица ми изтекоха водите в  13 се видя. Имах Ешерихия коли, лекувах я. И имах чиста микробиология. Но стана пак

# 502
В болницата до мен лежа жена, загубила бебе точно заради инфекция, инфектирала и околоплодните води.

# 503
Аз не мога да си обесня от къде и как идват тези инфекции и най-вече как човек може да ги хване. Ето при мен 2 седмици преди аборта микробиология абсолютно чиста с преобладаващо количество лактобацили, цервикален секрет преди бременост всичко чисто и накрая е.коли. Как се хващат и от къде идват, след като пазя супер хигиена, секс не си и помислям да правя при бременост и пак и пак

# 504
При теб откри ли се инфекция все пак?

Може да имаш чиста микробиология и пак да имаш инфекция. Затова се носи секрет в Геника и се изследва. Аз за 1 година имам 3 пъти пускан - цервикален, менструален и сега като забременях пак носих цервикален - 3 пъти нищо. Ама да се застраховаме..

# 505
  • Замък сред облаците
Е коли идва от ректума. През Б тялото е по-податливо на инфекции. Отделно могат да “пътуват” през бельото. Храненето и хормоните предразполагат също. Начини има колкото и да си перфектен.

# 506

Може да имаш чиста микробиология и пак да имаш инфекция. Затова се носи секрет в Геника и се изследва. Аз за 1 година имам 3 пъти пускан - цервикален, менструален и сега като забременях пак носих цервикален - 3 пъти нищо. Ама да се застраховаме..
да изолира се е.коли. доктора каза че аз съм чиста инфекцията била при бебето и мехура, което аз не си го обеснявам как е станало....

# 507
Искам да благодаря на създателите на темата и предната такава. Буквално на всеки въпрос който си задам намирам отговор в описанието на темата. Браво 👏🏻👏🏻👏🏻

# 508

да изолира се е.коли. доктора каза че аз съм чиста инфекцията била при бебето и мехура, което аз не си го обеснявам как е станало....

Е.коли не би трябвало да предизвика аборт, втф. Това е уринарна инфекция все пак, все едно ушна инфекция да предизвика аборт 🤐

# 509
  • Замък сред облаците
Напротив. Е коли е сред разпространените причини за аборт когато попадне в матката. Много опасна бактерия. Не е задължително да направи инфекция във влгалището или пикочните пътища преди да попадне там.

Общи условия

Активация на акаунт