Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 93

• 28 458
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
  • На изток от Ада
Тук в Ст Загора не е известно това с хапчета... колкото аборта имам толкова и кюретажи.

# 571
  • София
А защо в толкова ранен срок да се налага кюретаж,няма ли начин с хапче да се подпомогне процеса и да стане без намеса?
В ранна седмица си?
От кой град си?
Нямам представа може линс хапчета,  не сме коментирали нищо с АГ за този вариант,  но ще питам. От Шумен съм.
Много е рано още,може би ще стане,няма смисъл да ви правят кюретаж.
При мен тръгна като при вас,бях 7 г.с по календар,но си беше кухо яйце.Така че преживяла съм го и смятам, че има вариант,направете втора консултация с лекар.
Дори и да се стигне до кюретаж,не е драма,но възстановяването е по-бавно.

# 572
Здравейте момичета !
Имам два спонтанни аборта, съответно в 9 и 13 г.с., а през месец август преживях и биохимична бременност.
След втория спонтанен аборт се оказа, че имам тромбофилия, инсулинова резистентност и поликистозни яйчници, за което приемах съответните медикаменти.
Изчетох много форуми и статии и след биохимичната бременност отново видях двете чертички ☺
Пуснах си ЧХГ през 48ч и се удвоява идеално, направих си вливка Интралипид и си пия хапчетата, предписани от имунолог, плюс дуфастон и Ношпа от АГ.
Все още не съм била на първи преглед, по мои изчисления съм в 6г.с.
Единствено ме притесняват едни болки от 4-5 дни, които се редуват с кръста, ниско долу в корема, понякога отляво, понякога от дясно. Днес се обадих на АГ и ми каза да вземам Бусколизин заедно с Ношпа 3х1, но ме притеснява, че в листовката пише, че не се препоръчва в първия триместър и АГ не отговори на въпроса ми - дали болките са нормални или може ОТНОВО да има проблем с бременността.
Трябва да изчакам още седмица до прегледа. Знам, ме трябва да съм спокойна, но ме е страх да не се случи най-лошото за бебчо !

# 573
  • София
Можеш да взимаш до 3х2 ношпа. Контракциите са нормални и не са страшни, матката се приготвя за бременността. Много неща могат да се объркат в една бременност, стискам палци всичко да е наред този път.

# 574
  • Замък сред облаците
Бъбъл, момичето писа, че е имала кървене със съсиреци, което рязко е спряло и е останало жълтеникаво-кафяво зацапване. Това говори, че шийката се е затворила преди да успее да изхвърли всичко. В този случай хапчета не помагат, баш си е за кюртаж, за да не стане някоя беля с инфекция и натравяне на организма.

Към kdm - щом имаш тромбофилия НЕ СЕ ПРИЕМА дуфастон, а се изписва утрогестан или циклогест за вагинално приложение. Имаш ли терапия за кръвта?

# 575
Здравейте дами,
Аз бях установена с кухо яйце в 9г.с по точно имаше малко образование обаче беше много малко като размери, нещата не бяха както трябва и затова ми се наложи да ми правят вакуум аборт на 13.09, след което имах много малко кървене 3-4дена и още 1-2 кафеникаво зацапване. След 1седмица бях на лекар каза, че кървенето е спряло и ми предназначи изследвания за витамин B12 и D, за TSH и за тромбофилия, една част са готови. Имам няколко въпроса.
1. Имам отново кафеникаво зацапване като бяло течение такава консистенция обаче кафяво дали е нормално?
2. Прикачвам резултатите от изследванията, ако може да ми дадете съвет и вие?
3. Дали сте си правили изследвания за тромбофилия, понеже се допитах и до други лекари и ми казаха, че ако е някой от по срещаните видове понеже в днешно време всяка трета дама е имала не пречело на бременноста?
Разбира се ще се свържа и с моя АГ за резултатите, но виждам че има тук доста дами с много опит и знания затова исках да се допитам и до вас.

# 576
delisardeli - Много благодаря ! Силно се надявам всичко да бъде наред този път !

АА - Да, приемам аспирин и след прегледа ще включим фраксипарин.
По предписания на имунолога, прогестеронът не трябва да надвишавам 200 мг на ден, но не е уточнил какво да не приемам.

# 577
  • На изток от Ада
Кдм, това са терапии на Русев?
Прогестерон може с 200 мг нищо не става. Дуфастон е синтетичен той не e ok за тромбофията.. Трябва ти хематолог не имунолог

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 21:05 от nasito8988

# 578
  • Замък сред облаците
Ако наистина е от Русев терапията, консултирай се с хематолог, не следвай сляпо назначенията. Той изписва на всички едно и също, а жените са с различни проблеми и е руска рулетка.
Дуфастон дори на листовката е указано, че повишава риска от тромбози.
Утрогестан има и в 100мг.

# 579
АА Благодаря ти ! Още на следващия преглед ще попитам за смяна на прогестерона ! Надявам се за седмица няма да се влошат нещата !  АГ знае, че съм с тромбофилия, но в такъв случай не зная защо ми го е изписала.

nasito8988 - Да, терапията е назначена от доц. Русев.
Благодаря ! Ще потърся мнение и на хематолог.

# 580
  • София
АА ,аз понеже с моя аборт не стигнах до хапчета,едно от тях не е ли за размекване на шийката?
Аз затова и казвам да потърси второ мнение,все пак не сме лекари тук,но ми се струва че супер лесно масово лекарите взимат решение за кюретаж.
И това да е,не е драма,важното е всичко да е наред после.По-добре кюретаж от усложнения от аборт с хапче ...

# 581
  • На изток от Ада
Кдм, ходдила съм при Русев затова се досетих. Аз след разговор с хематолог разбрах че не съм за терапия Нмх уж. Имам само една мутация. Щяхме да следим коауголацията с хематолога,но явно трябва да търся друг хематолог. А от Русев имам терапия през ден (сега предписва всеки ден но тогава през ден фраксипарин или клексан и Ап) след него имам още 2 аборта...

# 582
  • Замък сред облаците
АА ,аз понеже с моя аборт не стигнах до хапчета,едно от тях не е ли за размекване на шийката?
Аз затова и казвам да потърси второ мнение,все пак не сме лекари тук,но ми се струва че супер лесно масово лекарите взимат решение за кюретаж.
И това да е,не е драма,важното е всичко да е наред после.По-добре кюретаж от усложнения от аборт с хапче ...

Да, топогинът има тази функция, заради простагландините, заедно с контрахиране на матката, но дори той не винаги е ефективен. Затова при затваряне/спазъм или запушване на шийката се прави кюртаж.

# 583
Дами, да попитам. След неуспешен медицински аборт и последващо махане чрез хистероскопия съм. Хистологията показа частична моларна бременност, дефакто пълна тризомия, 69 хромозоми означава . Донорска яйцеклетка. Чхг си беше нисичко, никой не заподозря такава причина за миседа. Доктора каза , че мога след два месеца да правя трансфер, но мен малко ме притеснява късият срок. Има ли някой със същия случай, колко време изчакахте? Чета за 6 месеца,но моето пък беше ранно приключване, и може би за това не трябва да се чака. Акушерката каза, не чети..., ама как да не чета....
Друго също си мислех, ако медицинският аборт беше сработил, никога нямаше да разбера за причината за неуспеха.
Здравей, преди месец беше моят МА заради диандрична триплоидия/частична моларна бременност (тази, при която ЧХГ е в космоса като стойности. Казвам го, защото са два вида - една с ниско ЧХГ и една с високо). Задължително трябва да следя ЧХГ следващите 6 месеца по схема - на две седмици в продължение на 2 месеца и после веднъж месечно. При моларните бременности няма връзка колко време е продължила бременността и шансовете за онкологично развитие. При нас се диагностицира чак в 17та седмица след амниоцентеза, бебето не даваше признаци и нямаше видими аномалии след 8 фетални морфологии. Та се бях наплашила, че реално ще премине в нещо злокачествено, заради късната седмица, но лекарите обясниха, че не е такъв механизма. Затова и се следи ЧХГ в период от 6-12 месеца.

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 22:25 от hardcandy

# 584
Моето чхг беше ниско, че и по- ниско от нормалното. Може би заради това никой не заподозря. На 12 ден след трансфера беше 70, след още седмица спря да се удвоява, и като почна да пада спрях медикаментите. Дойде цикъла, нормално, мислех, че всичко е приключило, както обикновено след неуспех. И след още една седмица отидох на един отдавна записан час при Ковачев, и той видя, че има сакче, чхг не беше паднало до 0, а около 100 беше. Имах назначен медикаментозен аборт, който абсолютно не ми подейства, нищо, нито болки, нито кървене, все едно аспирин съм изпила, даже от топогина ми казаха да го повторя, аз хапче и половина още взех, нищо...То и лигавица нямаше де, защото си бях минала цикъл, но и сакчето не помръдна, само се посмачка. И с хистероскопия се махна чак,  тогава се разбра след хистологията, че е частична моларна бременност. Иначе ми казваха преди това, че е перфектна имплантация, на перфектно място...Скоро имам час при Калчев отново, ще видя какво ще каже и той. Аз докато си чакам ембрионите ще мине време. Чудех се дали да не си направя една цветна снимка в Турция, че ще ходя до там така или иначе.
Наистина е страшно неприятно, и шокиращо да разбереш, че нещо толкова уж хубаво може да се изроди и да има такива последствия.
Ужасно е това, което ти се е случило, много съжалявам!

Последна редакция: чт, 28 сеп 2023, 00:05 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт