Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 93

• 28 429
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
  • Замък сред облаците
Много е нисък, НО е възможно да има други причини, не изчерпан резерв. Вит Д как е? Има пряка връзка с АМХ.

# 676
Аз последно време имам чувството, че ходя и ръся негативизъм из темите, но.

В добавка към коментара на АА да кажа, че дори да има дефицит на вит. Д, то той не може да повиши чак толкова значително този резултат от АМХ.
Антрални фоликули броени ли са, Слънце? Този резултат обикновено се тълкува като ИЯР. Твоят АГ репродуктивен ли е?

# 677
  • Замък сред облаците
Абе, аз съм чела и за случаи при тежък двфицит на вит Д, желязо и подобни важни микроелементи че може и на 3 да се вдигне, АКО тези липси са причината. Просто с това с АМХ ми се струва, че ФСХ щеше 20+ да гони, ако беше ИЯР. Но не съм капацитет.
Впрочем с тези показатели качеството на яйцеклетките ще е лошо и следва да се работи в посока подобряването им с витамини и добавки, защото повечето доктори директно ще те хвърлят в стимулация, без да работят за качеството. В другата тема за бебеправенето дъвчем добавките последните 2-3 теми.

# 678
Подобни резултати са по - скоро изключение, отколкото правило. Дефицита на вит. Д може да извади фалшив кофти резултат, но и чак толкова кофти. Естествено, тук спекулирам, но дори и наваксване, четейки доста за НЯР, понеже и аз натам съм се запътила, няма как да се очакват чудеса.
Положителното в случая е, че е млада и това работи за нея, но и ФСХ не е с хубава стойност. За мен най - правилно би било наистина да се иде на АГ и да се броят антрални. Всичко друго е спекулация. Очевидно бременност се е случила, върнах се да прочета назад. 5м не са никак много време за опити. И кофти резултат от вит. Д е имала Слънцето, но според мен няма много време за губене. В никакъв случай не искам да я обезсърчавам, разбира се.

# 679
Вит. Д ми е 73 nmol/L изследван преди три седмици. Приемам в момента по 6000 IU дневно с цел повишаване. Нищо не ми е следено още, тепърва започваме, може би не е лошо да се преместя в темата за бебеправенето. И АГ не е репродуктивен.
На 21 ден от МЦ изследвах прогестерон, също много нисък, но в този месец ми дойде на 40-и ден, не знам колко е адекватен резултата му. Късно прочетох какво беше писала АА, иначе щях и днес да го пусна. Благодаря ви за коментарите, много ми е ново още всичко като информация, а и никога не ме е бивало в тези "науки".
Ще се ориентирам към репродуктивен, приемам добавки и се старая с храната. Никога не съм пушила, рядко пия чаша вино вечер. Спортувам и нямам проблеми с килограмите.

# 680
  • Замък сред облаците
Репоствам от другата темата, може да е полезно:
Едно интересно мнение за амх, фоликулите, яйцеклетките и добавките https://bg-mam.ma/p/870807/47081198

# 681
Здравейте!
Предписаха ми имунологична терапия след мисед аборт, която включва Азитрокс 250мг (антибиотик) 1-7 ден от менструацията.
Смятате ли, че това би имало негативен ефект върху евентуално забременяване на следващия месец?

# 682
  • Замък сред облаците
Азитромицина (активната съставка на този АБ) по принцип може да влияе на лигавицата. Мен лично ми е докарвал зацапване в средата на цикъла, като го пих 3 дни за друг проблем, само че в 500мг доза. Аз бих пропуснала опитите в месеца.

# 683
Здравейте!
Предписаха ми имунологична терапия след мисед аборт, която включва Азитрокс 250мг (антибиотик) 1-7 ден от менструацията.
Смятате ли, че това би имало негативен ефект върху евентуално забременяване на следващия месец?

Здравей, Blueorchid - съжалявам за преживяното. Не съм запозната с този антибиотик, но имам три missed и след всеки съм пила антибиотик. Не мисля че има безвреден такъв и бих изчакала. На първо време е важно да се предотврати по-сериозно инфекция тъй като чуждо тяло реално е престояло известно време в теб. Не съм запозната със случая ти, но ако е имало процедура бих изчакала още месец преди нов опит.
Препоръчвам да си харесаш хубав пробиотик и нещо за вагиналната флора (например Бактохелт или Фемифлора).

# 684
Повече ме притеснява, че това е “имунологична терапия” (а не заради чуждото тяло) - тоест, се предполага, че ще я спазвам 1 месец (поне) и ще започна опити. Ако изчакам след нея 1-2 месеца, за да отмине ефектът от антибиотика, не би ли следвало това да върне имунологичното ми състояние като от преди терапията?
Объркана съм като цяло, нов свят е това за мен. 😖

# 685
  • На изток от Ада
Синя орхидея, какъв ти е имунологичният проблем?

# 686
  • Замък сред облаците
Не знам как АБ се види имунологична терапия. Ако има бактерии - трепе ги. Имунологията засяга реакцията на тялото към патогени - лимфоцити и прочее. Тоест АБ влияе косвено чрез премахване на причината за потенциален имунологичен отговор, но не е имунологична терапия сам по себе си.

# 687

Завишени антитела. Терапията включва Медрол всеки ден, азитрокс по време на менструация и аспирин протекат от ову до менструация. Следвани от вливка на Киовиг. Притеснява ме главно качеството на яйцеклетките дали се повлиява от тези препарати и да не стане обратен ефект

# 688
  • На изток от Ада
Имунолог би казал...
Аз съм била при доц Русев. Имах завишени НК клетки без бременност,но той не ми каза,че те варират.
Имах терапия за тях при опити за забременяване по време на овулация,при положителен тест и в 8 9 гс . Вливки интралипид,....
Забременях 1 г след Русев, спазих терапиятя без да изследвам НК клетки. Да стигнах до 11 г с изтекоха ми водите. В 13 г с разбрах....

# 689
  • Замък сред облаците

Завишени антитела. Терапията включва Медрол всеки ден, азитрокс по време на менструация и аспирин протекат от ову до менструация. Следвани от вливка на Киовиг. Притеснява ме главно качеството на яйцеклетките дали се повлиява от тези препарати и да не стане обратен ефект

Хич не претендирам за капацитет, но хич не виждан с тези резултати защо е АБ? Има ли доказана бактерия или ендометрит?

Медрола и аспирина са за АФС, там е ясно че са неибходими.

Общи условия

Активация на акаунт