Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 93

• 28 761
  • 754
  •   1
Отговори
# 720
  • На изток от Ада
Знам че е проблем за Я и евентуално забременяването... Един Бог знае кога ще правим опити.... А декември правя 35 г междудругото..
Файона,вие опити правите ли?

# 721
  • Замък сред облаците
ИР води до по-ниско качество на яйцеклетките и оттам може да е причина за аборти в съвсем ранни седмици (5-6-7). Отделно обаче може да влияе на гъстотата на кръвта също.

# 722
  • На изток от Ада
ИР води до по-ниско качество на яйцеклетките и оттам може да е причина за аборти в съвсем ранни седмици (5-6-7). Отделно обаче може да влияе на гъстотата на кръвта също.
а да за кръвта. Не мойте са 9 -11 гс

# 723
Наси, този месец ни е третият почивка след втория неуспех. От следващия пак се връщаме към опитите, стискам ви палци и на вас като ги почнете.
Аз след 2 дена правя 33 години, та знам какво ще си пожелая като духам свещичките.

# 724
  • На изток от Ада
Аз пък имам час за Матев в Селена... Дотегна ми  ама тъй

# 725
Включвам се и аз към темата. Началото на август направих МА заради missed, още тогава АГ ми пусна изследвания за тромбофилия, вируси, щитовидна, витамините по принцип си ги следя. Излезе единствено хетерозиготен тип А/C на MTHFR ген (c.1298A>C) и висок Б12, на което май никой не обърна внимание. Аз се успокоих, че често се случва и всичко ще е наред.
Този месец ме замъчи цистит за първи път в живота ми, пуснах стерилна урина и докато чаках резултатите направих все пак кръвен тест за бременност и той излезе положителен (29.6 mIU/ml). Още на следващия ден обаче ми дойде - АГ каза, че е биохимична бременност и че много често се случва, че е рано още да се впускаме във всякакви генетични и имунологични изследвания. Заръчал ми е да си изследвам b-HCG още веднъж след като спре кървенето, за да е сигурен, че е паднало. Както и да пусна още веднъж стерилна урина, защото междувременно всичките ми оплаквания отминаха и според него няма смисъл да се товаря с антибиотик, ако имунната ми система се е справила сама с инфекцията (при първата урина излезе ешерихия).
Аз сега се чудя все пак дали да не си пусна някакви допълнителни тестове. И дали има шанс ешерихията някакси да е стигнала до матката и да ми създаде проблеми в бъдеще...
Предполагам, че ще трябва да се пазим този месец, въпреки че след биохимична май никой не го изисква, поне да проверя дали всичко е наред.

# 726
  • София
Пусни чхг, стерилна урина и микробиология от влагалищен секрет след като мине кървенето. Ешерихията е много упорита и най-добре да я махнеш преди забременяване.

За витамините - пусни и Б9. Двата витамина - Б9 и Б12 трябва да са в равновесие, за да работи правилно клетъчния метаболизъм. Б12 до към 800 е идеално, горната граница на нашите лаборатории и занижена.

# 727
  • На изток от Ада
Ходих на ендокринолог и ми пусна iri, ir homa index, глюкоза и пролактин
Този пролактин Как се пуска?
Без секс , поредната вечер ли само?
Не се пипат гърдите, достатъчен сън и престой в лабораторията...

# 728
  • Замък сред облаците
2 дни без секс, останалото както си описала, на гладно, без кафе, чай, шоколад. И между 8 и 10ч сутринта.

# 729
  • На изток от Ада
Аз винаги съм пускала на гладно и водА.

# 730
Насито, също без алкохол и физическо натоварване предния ден. В Бодимед даже имат стая  в която те слагат да легнеш и да си починеш, преди да ти вземат пробата.

# 731
Ама все пак е добре и да си го поискаш, защото мен последния път нямаха намерение да ме слагат да лежа, а само "да поседя малко" и май имаха предвид в чакалнята. Аз нали като стана да ида до кабинета то всичко се обезмисля. И им казах, че 20 минути трябва да съм легнала и те веднага "добре, добре, каквото е казал доктора".

# 732
Здравейте дами след случката с мисед аборта (кухо яйце) преди месец и половина си пуснах изследвания за тробофилия, исках да се допитам и до вашето мнение.
Благодаря Simple Smile

# 733
  • Замък сред облаците
Тромбофилията не е причина за кухо яйце, НО е много добре че си ги пуснала изследванията. С тези мутации си за терапия задължително. Иди на консултация с хематолог - аз горещо препоръчвам проф. Лисичков в Хематологията в София за първична консултация, а после за проследяване най-добре доктор в болницата където ще се следиш и раждаш или друг, на когото имаш доверие за терапията.

# 734
Тромбофилията не е причина за кухо яйце, НО е много добре че си ги пуснала изследванията. С тези мутации си за терапия задължително. Иди на консултация с хематолог - аз горещо препоръчвам проф. Лисичков в Хематологията в София за първична консултация, а после за проследяване най-добре доктор в болницата където ще се следиш и раждаш или друг, на когото имаш доверие за терапията.
Благодаря много за отговора, аз живея в Пловдив ще се радвам ако познавате някой от там като специалист да ме посъветвате. Дано за напред всичко е наред.

Общи условия

Активация на акаунт