Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 93

• 28 427
  • 754
  •   1
Отговори
# 705
Извинявам се за въпроса, но колко тежко може да се вдига при забременяване, по време на опити и като цяло по време на бременност.
Работя на място където се вдига тежко и поне да знам до колко мога да си позволявам

# 706
  • Замък сред облаците
До 5кг се препоръчва.

Николче, аз препоръчвам в тези случаи да се започне с щитовидна, витамини, микробиология, полови хормони, инсулинова резистентност при жената и разширена спермограма и витамини при мъжа. При ранните аборти 5-6гс най-често е проблем с качеството.

За тромбофилията подкрепям предния пост.

# 707
Извинявам се за въпроса, но колко тежко може да се вдига при забременяване, по време на опити и като цяло по време на бременност.
Работя на място където се вдига тежко и поне да знам до колко мога да си позволявам

След положителен тест - на мен ми казаха не повече от 5кг, това при тренировки. Така е най-сигурно.
Преди - зависи от физическата ти форма и като цяло дали вдигаш тежко по принцип редовно. Например ако редовно тренираш фитенес/крос фит или нещо подобно, където винаги се работи с тежести, няма проблем. Според мен ако работиш това от известно време, чувсташ се добре (не те боли кръста, нямаш проблеми и тн), важи същото - няма проблем.

Nikolcheto23, съжалявам за загубата ти. И моята история е подобна, малко повече от година неуспешни опити и накрая забременях, но направих спонтанен аборт в 6гс. При мен предполагаемата причина (диагнозата е поставена от форума Laughing) е лошата ДНК фрагментация на мъжа ми. Лекарката ми каза, че може да се дължи на хиляди неща, няма как да се знае, особено преди да съм се изследвала за тромбофилия. S.G.C. ти е дала много добри насоки.

# 708
Не мисля, че има препоръка за вдигане преди бременност... а и по време на бременност много зависи от физическата форма на жената. Някои жени тренират силово, докато други имат пълна забрана дори да стават, освен до тоалетна, за тежко да не говорим.

# 709
Моята първа бременност беше лека, втората също. С втората бременност, макар да знаех, че не трябва да се вдига тежко нямаше как да не вдигам детето , беше на 1,5 г., около 10 кг. За щастие нямах никакви проблеми. Ако бременността е рискова естествено не бих вдигала тежко. Така зададен въпроса няма точен отговор. Все едно да питаме дали може да се пътува по време на бременност.  Някои не спират да пътуват, дори на дълги разстояния с кола, а други не трябва да стават от леглото през цялата бременност.

# 710
Знаете ли защо препоръчват да е минал един нормален цикъл, за да се пуснат микробиология, цито и хламидия? Дали би било проблем да си ги пусна след като спре кървенето от аборта?

# 711
  • На изток от Ада
Ами Аб пи ли ,Мел?

# 712

Не, не се е налагало да пия антибиотик.

# 713
  • Замък сред облаците
Знаете ли защо препоръчват да е минал един нормален цикъл, за да се пуснат микробиология, цито и хламидия? Дали би било проблем да си ги пусна след като спре кървенето от аборта?

Защото в матката има зееща рана и трябва първо да зарасне, за да не би при манипулацията да се вкарат бактерии през шийката към матката.

# 714

Връщам се с малко актуална информация.
Изследванията в имунологията на Александровска се правят в имунологичния блок, като цена всичко излезе 230 лв.
Доста почаках там, тъй като имат и пациенти със специални потребности и сигурно 1 час стоях отпред.

В Майчин дом за тромбофилията имаше малко разкарване от лабораторията до регистратурата, но като цяло бързо се случиха нещата. Първо се прави консултация с генетик. Техния пакет за 130 лв не включва ACE (I/D)  и Фактор XIII, които са част от разширен панел 1 на Геника, но дори и да се пуснат допълнително, пак ще излезе с около 110 лева по-евтино от пакета на Геника, за който му се занимава.
Аз този факт го бях пропуснала, иначе сигурно нямаше да се занимавам да се разкарвам два пъти. Макар че, лекарката, която ме консултира в Майчин дом каза, че няма нужда да се пускат ACE (I/D)  и Фактор XIII и това което е в пакета, е достатъчно. Ще помисля дали да ги пускам, като излязат другите.

Също така май има някаква врътка от Майчин дом да пращат пробите към Александровска за имунологията, но не задълбах да разпитвам много, защото така или иначе бях тръгнала по обратния ред. Просто го имайте предвид, ако има подобен вариант, може да си спестите едното чакане и бодене. Simple Smile

Последна редакция: пн, 23 окт 2023, 13:32 от Mel_

# 715
Синя орхидея, какъв ти е имунологичният проблем?

Завишени антитела. Терапията включва Медрол всеки ден, азитрокс по време на менструация и аспирин протекат от ову до менструация. Следвани от вливка на Киовиг. Притеснява ме главно качеството на яйцеклетките дали се повлиява от тези препарати и да не стане обратен ефект

Хич не претендирам за капацитет, но хич не виждан с тези резултати защо е АБ? Има ли доказана бактерия или ендометрит?

Медрола и аспирина са за АФС, там е ясно че са неибходими.

@АА, имаш ли опит с медрола? Трябва ли да се спре при опит за забременяване или при настъпила бременност?

# 716
  • Замък сред облаците
Аз не, но познавам няколко момичета, които са го пили. До 4 месец се пие. Идеята е тялото ти да не отхвърли мъжкото днк в плода.

# 717
Аз не, но познавам няколко момичета, които са го пили. До 4 месец се пие. Идеята е тялото ти да не отхвърли мъжкото днк в плода.
Благодаря ☺

# 718
  • На изток от Ада
Ир дали оказа влияние върху бременността? И дали няма общо с абонира ?
Имам час за ендокринолог..

# 719
Наси, ИР влияе доста на качеството на яйцеклетките. Според мен високият ХОМА индекс беше едната причина две години да ни отнеме първото забременяване, защото като го свалих под 2.5 забременях два пъти подред. Дали има влиение за бременността след това вече не знам..

Общи условия

Активация на акаунт