Месечни и целеви помощи за деца (детски надбавки) - инфо, документи, ВЪПРОСИ - 15

• 36 691
  • 401
  •   1
Отговори
# 225
  • Mostly in my mind
Снимани на мен не ми приемат документите.
Приятелка подаде за еднократна помощ за първокласник. Бележката от училището я снима. Нали пише, че приемат jpeg. Приеха и входираха документите й. Може би зависи от служителя и от областния отдел. Уж една държава, ама...

# 226
Вижте момичета, проверки не правим за получаването на детски в смисъл не и на място на адрес . . достатъчно ни е другата работа. Проверява се в НБД Население документално какви са Ви настоящите адреси. Когато не съвпадат не следва да декларирате бащата на детето си .
Много полезен отговор.  Когато отивам да подавам документи и видя онези мътните , които все бързат и са адски нахални да не си чакат реда , защото хилядите им деца реват , тогава Подкрепям  Различните настоящи адреси на родителите.  Щом има вратички ,  нека се ползват.  Както каза потребителката няма кой да прави проверки . Липсата на кадри в тази сфера е налице.

# 227
Здравейте , как се пресмята дохода имам пик за Нои, но не мога да се ориентирам как точно да го пресметна ?   

# 228
За брутния доход се взимат служебни бележки от работодателите. Събират се и така се попълват документите.

# 229
А като съм в майчинство, дохода е на нула от работодателя?
Така ли да го дам?

# 230
Тогава гледаш в банкирането 12 месеца назад, събираш сумите и ги записваш. Може и с ПИК на НОИ, там също са отразени.

# 231
  • гр.Пловдив
А като съм в майчинство, дохода е на нула от работодателя?
Така ли да го дам?

Да,аз така подадох втората година от майчинството с 0лв на бележката от работодател

# 232
Те ми ги приели онлайн, само къде ме разходиха Joy
И моята е с 0 лв.

# 233
Здравейте. Имам въпросче към дето дето знаят - мога ли да подам детски надбавки в друг град, в смисъл живея в един град, но постоянния ми адрес е на друго място.

# 234
Документи се подават по НАСТОЯЩ адрес.

# 235
Може да подадете документи онлайн

# 236
Здравейте, знаете ли ако един месец не са ми превели Детски надбавки, какво се прави отново да започнат да ми превеждат за две деца? Предполагам е заради факта, че сина ми не беше 1 месец на градина. Благодаря на тези които са запознати

# 237
Здравейте, знаете ли ако един месец не са ми превели Детски надбавки, какво се прави отново да започнат да ми превеждат за две деца? Предполагам е заради факта, че сина ми не беше 1 месец на градина. Благодаря на тези които са запознати
Отсъствия за летните месеци не се следят. Вероятно е минала една година от подадените от Вас документи и сте пропуснали да подадете отново.

# 238
Аз подадох по електронен път за втората година, има ли някаква възможност да проверя дали са приети или има някакви нередности?

# 239
Обади им се по телефона и питай или пиши мейл. Това е линк, където са посочени и двете, за всички дирекции по настоящ адрес. В понеделник.

Общи условия

Активация на акаунт