Месечни и целеви помощи за деца (детски надбавки) - инфо, документи, ВЪПРОСИ - 15

• 36 725
  • 402
  •   1
Отговори
# 210
  • гр.София
Ако 18 годишното дете е ученик е към състава на семейството.

Не, вече не е ученик, т.е. да разбирам, че дохода се дели на три, така ли

# 211

да, ако детето ви е завършило средно образование не е в състава на семейството и доходите ще се делят на три- 810лв. е границата на член от семейството за да получите детски.

# 212
  • гр.София

да, ако детето ви е завършило средно образование не е в състава на семейството и доходите ще се делят на три- 810лв. е границата на член от семейството за да получите детски.

Много ви благодаря 😊

# 213
Здравейте,
За пръв път ще подавам документи за детски надбавки. С бащата нямаме брак и не живеем на един и същ настоящ адрес. Трябва ли да се включват и неговите доходи? Получих две различни мнения от две счетоводителки.
Предварително благодаря Simple Smile

# 214
  • гр.Пловдив
Здравейте,
За пръв път ще подавам документи за детски надбавки. С бащата нямаме брак и не живеем на един и същ настоящ адрес. Трябва ли да се включват и неговите доходи? Получих две различни мнения от две счетоводителки.

Не,не трябва ,само твоите се искат

# 215
Здравейте,
А заедно ли живеете с бащата на детето?

# 216
Здравейте,
А заедно ли живеете с бащата на детето?

Заедно живеем, адресите ни са различни и няма да ги променяме.

# 217
Въпрос на съвест е с какви документи ще продадете за детските. В някой момент АСП ще започнат да правят проверки и тогава всеки сам си носи последствията.

# 218
moonwind , в такъв случай мисля, че ще е нужен и доходът на бащата. При мен го изискаха, а случаят мисля, че е аналогичен. Ще се опитам да обясня накратко. С бащата на детето ми нямаме брак. По лична карта и двамата се водим на различни адреси. В действителност живеем на трети адрес. От социалните ни накараха всички да си извадим удостоверение за настоящ адрес, всъщност адресът на който си живеем. Иначе нямаше да взема детски надбавки.
Щом декларирате, че живеете заедно, предполагам, че и при вас ще поискат същото. Попитайте в социалните.
Другият вариант е да декларирате, че не живеете на един адрес, но това е лесно доказуемо и по-добре да не го правите.

# 219
Благодаря за отговорите.

В декларацията е упоменато само съжителство на един и същ настоящ адрес, а нашите настоящи адреси са различни. Ако поискат удостоверения за адресите, ще видят, че не съвпадат.
Нямам проблем да предоставя бележка за неговите доходи, но в случая не зная правилно ли е да ги включа в крайната сума.
Нямам намерение да крия информация, защото не желая излишни проблеми Simple Smile

# 220
Попитайте преди да попълните декларацията. На мен също не ми искаха удостоверения за настоящ адрес, просто при проверка в базата данни лъсна, че не се сме на един и същ адрес. Тогава ни накараха да си извадим удостоверенията за настоящ адрес.

# 221
  • Пловдив
И защо са ви накарали да си вадите удостоверение? При положение, че се вижда в ГРАО кой на какъв адрес се води 🤦
И ние с бащата сме на различни постоянни и настоящи адреси. И няма как да минем на един общ.

# 222
И защо са ви накарали да си вадите удостоверение? При положение, че се вижда в ГРАО кой на какъв адрес се води 🤦
И ние с бащата сме на различни постоянни и настоящи адреси. И няма как да минем на един общ.
E, не знам, едва ли е било прищявка на служителката в социалните. Накараха ни, направихме го. Това беше преди 3 години. Споделих как беше при мен.

# 223
Вижте момичета, проверки не правим за получаването на детски в смисъл не и на място на адрес . . достатъчно ни е другата работа. Проверява се в НБД Население документално какви са Ви настоящите адреси. Когато не съвпадат не следва да декларирате бащата на детето си .

# 224
Снимани на мен не ми приемат документите.

Общи условия

Активация на акаунт