Месечни и целеви помощи за деца (детски надбавки) - инфо, документи, ВЪПРОСИ - 15

• 36 577
  • 398
  •   1
Отговори
# 270
  • София-Младост
По принцип единтственото е просто да е отишла за следващия месец, реално няма за какво да ви бъде отказана.

# 271
Здравейте! Sun, и аз като теб не съм получила още нищо. Подала съм заявление на 20.09. И аз се чудя какво става, защото други родители са получили вече преводите си.

# 272
Здравейте! Sun, и аз като теб не съм получила още нищо. Подала съм заявление на 20.09. И аз се чудя какво става, защото други родители са получили вече преводите си.
Здравейте! Отидете на място и проверете най-добре! Или ако си вдигнат телефона , макар че на мен никой не ми вдигна. Когато ходих в петък, ми казаха, че всичко за септември е пуснато и ако в понеделник нямам превод, да отида в банката. В банката нямаше никакъв проблем, всичко беше наред. Вчера отново ходих, за да видя какво се случва и попитах кога е пусната заповедта, да не би да е в началото на октомври, понеже съм подала документи на 30.09.  И се оказа, че е така - на 11.10 е пусната. Но трябваше аз да се досетя да питам конкретно за това, а те ми обясняват как всичко е пуснато и да проверя в банката. И друга служителка ми обяснява, че няма как да имам превод за октомври, щом заповедта е пусната на 11.10, вече ноември ще имам уж. А какво пречеше да ми го кажат още в петък и да не се разхождам напред-назад с болно дете е друг въпрос.

# 273
Здравейте ,понеже изпуснах срока за подаване на детските ,  сега бележката за доходите трябва да е от октомври 2024 до ноември 2024?а от ЛЛ трябва ли да взема нова за ваксините?в болничен съм от октомври 2023 и от юни съм в 45 дневния за майчинство И на декларацията за
Обезщетение за майнчинство каквп трябва да сметна,от юни месец до сега ли
Изобщо не знам как се попълва тази декларация, с бащата на детето сме на различни адреси и е ясно че той не фигурира в доходите

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 12:02 от georgieva27

# 274
Здравейте ,понеже изпуснах срока за подаване на детските ,  сега бележката за доходите трябва да е от октомври 2024 до ноември 2024?а от ЛЛ трябва ли да взема нова за ваксините?
Здравейте, и аз подавах два пъти за това ще си позволя да коментирам. Подадох онлайн, но поради незнайни причини документите ми не бяха отразени и се наложи да подам отново следващия месец. От социалните ми казаха, говорих с тях по телефона, да изискам друга бележка от работодателя само за пропуснатия месец и да подам отново, просто прилагам и двете бележки. Така и направих и всичко е точно, получавам си детските. Не съм изисквала нова бележка за ваксините.

# 275
Здравейте,от този месец се върнах на работа на 8ч трудов договор ,преди това бях на 6ч ,сега трябва ли да взимам бележка от работодателя и да подавам наново документи за детските надбавки.

# 276
  • София-Младост
А получавате ли такива в момента? Смяната на работа не е основание за ново подаване на документи, освен ако не ви в изтекъл периода.

# 277
Взимам,просто дохода ми се покачва и в такъв случай дали не се прави преизчисление.

# 278
  • София-Младост
Помощи се взимат на база доход за стар отминал период. Нямате основание за ново подаване на документи.

# 279
Аз искам да попитам следното.
За служебна бележка от Септември миналата година до Октомври тази година трябва да дам бележка за доходите.
Аз не работя във този период.
Моя съпруг е работил този Септември и Октомври.
По принцип служебно проверяват но сега искат бележка за доходите.Понеже няма да работи във въпросната фирма не знам дали ще му дадат служебна бележка.
Ако тази година не подам молба за детски може ли догодина да подам .

# 280
  • София-Младост
Била сте безработна в този период, или в някакъв вид отпуск, за който работодателя не плаща? Има разлика. Ако сте била безработна, вероятно ще поискат да представите трудова книжка. Ако сте била в отпуск за бременост и раждане, или отглеждане на дете до 2 г. възраст, работодателя издава удостоверението с 0,00.
Можете да подадете догодина, но губите детските до тогава.

# 281
Здравейте! Интересува ме каква трябва да е сумата на средномесечния доход на член от семейството, за да се кандидатства за месечни помощи за деца? На първа страница пише 510-610лв, но това не е ли стара информация?

# 282
Темата е пусната през юли 2023 година. Тогава беше такъв размера. За 2024 стана до 710, а за доход от 710.01 до 810 е 80%. Получаваната сума също е по-висока. Държавен бюджет за 2025 година още няма.

# 283
  • Бургас
Зачудих се, дали не се пусне нова тема януари месец с актуалната информация?
Има промени през годините.
Явно не е много актуална тази от 1-ва страница.

Трябва да проверя кога ще подавам документи, че ми се губи нещо. МИсля,че до края на януари..ама..

# 284
Първо трябва да приемат новия бюджет. Там са параметрите за новата година. Докато това не стане, караме както до сега.

Общи условия

Активация на акаунт