Месечни и целеви помощи за деца (детски надбавки) - инфо, документи, ВЪПРОСИ - 15

• 36 568
  • 398
  •   1
Отговори
# 285
Аз искам да попитам следното.
Служебната бележка за доходите която трябва да занеса до социално подпомагане трябвало и Ноември месец да е вписан във бележката.
А на нас е вписано до Октомври.
Няма ли начин да се сканира и евентуално да може да се впише и Ноември месец.

# 286
  • София-Младост
Сама да ги допишете няма как, трябва ви ново удостоверение.

# 287
Здравейте, интересуваме при подаване за първи път на документи за детски на второ дете какви документи се подават? Двете деца са от различни бащи, бащата на първото е починал. С бащата на второто живеем на един адрес.

# 288
Няма разлика за първи път или за пореден подавате. От ЛЛ имунизации, справка за доходите за 12 месеца назад на вас и бащата на детето, копие на удостоверение за банкова сметка. Заявление декларация

# 289
Няма разлика за първи път или за пореден подавате. От ЛЛ имунизации, справка за доходите за 12 месеца назад на вас и бащата на детето, копие на удостоверение за банкова сметка. Заявление декларация

Да, но само за второто дете, без да подновявам за първото нали така

# 290

само ако подадете в 30 дневен срок от раждането на второто дете.

# 291

Благодаря, но тъй като са минали тези 30 дни разбирам, че ще трябва да подам и за двете деца.

# 292

Благодаря, но тъй като са минали тези 30 дни разбирам, че ще трябва да подам и за двете деца.
  да с пълен набор от документи. Помощта ще се отпусне от месец януари и ще е до края на годината.

# 293
  • Пловдив
На мен ми искаха само актуална служебна бележка от личен лекар за проведени задължителни имунизации и профилактични прегледи на първото дете /май месец бях подала за първото, септември за второто/.

Аз пък друго да питам, в тази ситуация и за двете септември ли пак ще подавам?

# 294
Би трябвало да е май месец. Водещото е удостоверенията за брутния доход. Ако си ги подала май месец, сега пак май.

# 295
Здравейте, искам да попитам болничните изплатени от НОИ влизат ли в дохода за детски надбавки?

# 296
  • София
Здравейте, искам да попитам болничните изплатени от НОИ влизат ли в дохода за детски надбавки?
Да, влизат.

# 297
Здравейте в майчинство съм 1ва година все още...миналата година в началото на януари подадох за детски...сега исках от работодател доход и са ми пуснали от 1.1.2024 до 31.12.2024 ...трябва ли да включва и януари или така трябва да е...утре ще ходя до социални

# 298
  • София
януари подавате с доход месеци 1-12
февруари с доход месеци 2-1
т.е. гледате 12 месеца назад

# 299
Има ли тази година промяна в прага за детските надбавки? Миналата година беше 710 лв на член от семейството. Тази година се говори, че ще бъде 760, но прието ли е официално?

Общи условия

Активация на акаунт