СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 14

• 74 385
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
  • В офиса
EК е чудесно състезание за бързо мислене. Не всички са олимпийци и могат да стоят и да копат 4 задачи за 4 часа, и другия тип мислене е важен.

# 106
ЕК си се радва на масов интерес и е приятно.  Просто ще бъде състезание без да се товари с тежестта на балообразуването. И без друго преди не тежеше за приема.

# 107
  • София
Навремето, когато моите деца кандидатстваха , учителката от СМГ, която им водеше курса, каза на родителите, че задачите за ЕК масово изтичат в руски сайтове няколко дни преди състезанието и който иска , може да ги намери и е доста компрометирано, затова не е добре да е в балобразуването, но тогава беше.

Не знам дали е така.

Чувала съм, че е компрометирано по някои параграфи, но това е ново 100 (поне за мен)

# 108
  • В офиса
Просто ЕК не е от "нашите". Компромисно, такова-онакова, чудя се защо чак сега отпадна, като Сава Гроздев го движи в Бг, а той е персона нон грата в някои среди. Не ме вълнуват математическите ежби, нито вярно ли изтичат задачите някъде, състезанието е масово, логично и добро. Лично мнение. Не съм отваряла да прочета дали е заменено с друго аналогично, или са останали само ПМС и олимпиадата.

# 109
Задачите на ЕК не точно изтичат, а просто състезанието не се провежда в един и същ ден в различните държави. Респективно там, където вече е  проведено, знаят задачите и макар да има молба да не ги качват в нета няма как да се спре това, ако някой иска.

# 110
Някакво раздвижване относно школите за тази година дали има?

# 111
  • София
[...] Сава Гроздев го движи в Бг, а той е персона нон грата в някои среди. [...]
Отношението му към децата не е силната му страна.

# 112
  • София
Някакво раздвижване относно школите за тази година дали има?

Върви напасване и проучване в момента, някои учители уведомят кога ще са, други пускат анкети кога да са, би трябвало до другата седмица да се изяснят, по спомен началото на октомври тръгват.

# 113
Понеже чух от други родители, че нямало да ги качват в сайта, дали ще има някъде съобщение, на табло или другаде?

# 114
Писах на Директора каза ми, че веднага щом имат графика ще го публикуват, сега напасват.

# 115
Благодаря. Чакаме значи.

# 116
Здравейте, моето дете е шестокласник тази година. Моля, споделете добри школи/учители за подготовка за НВО по БЕЛ.

# 117
Знаете ли дали школата по астрономия ще започне тази седмица?

# 118
  • София
За 11ти клас е започнала на 5ти, четвъртък. Предполагам и другите са имали първа среща през миналата седмица.

# 119
Тази година за 8 клас няма никакви спортни школи.

Общи условия

Активация на акаунт