СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 14

• 74 426
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
Не омаловажавам нищо, изразих съмнения от включвания на потребители, единият от които явно се е регистрирал, за да повдигне темата, а другият с изключително епизодични (5) участия, т.е. потенциален трол също.
Също децата се познават между класовете и си обсъждат от какво са недоволни - чух за КМИТ, за английския, за Бойчева изрично питах - не, единствено разбрах, че има 6 деца, а човек, който може да отгледа 6 собствени деца хич не ми се върза с обвинението, че не е педагог.
Но срещу личния опит нищо не мога да кажа.

А дали е много трудно да се сети човек, че потребител с 1 мнение, регистрирал се, за да се оплаче е:

a) "потенциален трол"
б) човек, който иска да остане анонимен

Айде ако искате да се подписваме всички вече с име, фамилия и точен адрес а?

И по темата - Бойчева е супер мега гига зле като преподавател ако ще не 6 ами 66 деца да има!
Макар че аз не разбирам аргумента, че бройката на децата има връзка с това дали си педагог или не. То по тая логика ромките са най-големите педагози...

# 151
  • В офиса
Нали правите разлика между потребител, специално регистриран за да изплюе нещо, което ще създаде скандал и сеир и анонимен потребител? Ако по принцип не можете да направите, по-добре ограничете използването на интернет. Ако е само за заяждането - няма проблем.
Да, ако циганката има 6 деца, завършила е ФМИ и работи в СМГ, ще смятам че е с по-високи способности от средните в този форум. Ако опитате Вие да направите само едно от трите неща, ще видите доколко фриволните ви сравнения са адекватни.
Изобщо не говоря за конкретния преподавател и потребител, по принцип съм против анонимното ползване на публичен форум за линч и вендета. Съвсем различно ще е ако някой се включи с аргументи, различни от епитети.

# 152
Няма нищо общо това колко деца има и как се справя със състезателната математика, айде стига сте обсъждали. Хората, на които им е преподавателка ще си преценят в 7 клас ще плащат ли или не уроци и курсове за НВО (което не е състезателна Математика) и т.н.

# 153
  • София
Ама това не прави законно децата от СМГ да си плащат курсове към учители от СМГ. Ще трябва да си търсят курсове другаде. И ако тези курсове са в СМГ, те трябва да са безплатни. Ако са извън СМГ няма как да са с 50% отстъпка.

# 154
Едва ли ходят там.

# 155
  • София
Не знам за какво изобщо спорите. Фактите са налице.

Имам 1 дете в СМГ, което случи на учители почти по всичко и 1, което избяга след 7 клас с бясна скорост , защото уцели много "къси клечки".
Първото заради учител по МАТ в СМГ се влюби в математиката, без да я обича преди това , а второто заради учител по МАТ в СМГ я намрази, въпреки, че я обичаше преди това.

Когато някой ме попита как е в СМГ , казвам че съм 50:50, защото много зависи на кои учители ще попаднеш.
Истината е, че избягаха именити учители, а повечето нови не са качествени.
Славата на СМГ си заминава, за сметка на избуялата слава на НПМГ, което дръпна доста СМГ-ейски учители.
Много ми е мъчно за това, защото синът ми беше щастлив , когато го приеха, щастлив е и сега, но след него е почти потоп.

Надявам се някой да вземе мерки, това вече не е и моя битка, но се надявам да се намери решение.

# 156
  • София
Славата на СМГ си заминава, за сметка на избуялата слава на НПМГ, което дръпна доста СМГ-ейски учители.
А според мен е обратното. СМГ обезкърви НПМГ откъм учители. А думата "избуяла" е безкрайно неуместна. Но на тези, за които историята на училищата започва и завършва с тяхното дете, няма как да го обясниш.

# 157
След като разговорите с директора не дават резултат, може да продължите като информирате медиите за проблема. Следващи стъпки- жалба и среща с омбудсмана; жалба и среща с министъра; жалба и среща с депутати в ресорната комисия в Народното събрание; жалба и среща с Кастрева и т.н. Всичко трябва да е добре обмислено, мотивирано и интелигентно направено. Без махленски разправии. Дано има родители, които могат да го направят. Съчувствам на тези, които не попадат при добър математик- след толкова усилия детето да бъде прието в СМГ , това е много разочароващо. Жалко че напуснаха добри учители.

# 158
Явно навсякъде всичко зависи от директора, жалко!

Последна редакция: чт, 30 ное 2023, 00:37 от jennyb

# 159
Намесването на НПМГ е не на място в този разговор и резултатите го показват. Иначе няма училище в които да няма изключения от топ учителите, СМГ не прави изключение.

# 160
  • София
Дано има родители, които могат да го направят.

Разбира се, Вие можете, ама нямате желание!

# 161
  • София
За съжаление "късите клечки" стават все повече. И да, всичко зависи от директора.

# 162
  • София
Защо?
- Не избира най-добрите учители от тези, които искат да работят в СМГ;
- Не обучава достатъчно учители, така че да има избор;
- Намаля им заплатите и им плаща по-малко отколкото в другите училища;
- Не успява да накара най-добрият да преподава на всички класове едновременно;
- Не може да угоди на всички, на които им е хрумнало да се оплакват...

Обосновете се! Така да обвиняваме директорите за всичко, включително и за Големия взрив, е малко глупаво.

# 163
Дано има родители, които могат да го направят.

Разбира се, Вие можете, ама нямате желание!

На точно този родител и двете му деца вече завършиха СМГ и няма интерес да предприема каквото и да било.

От друга страна, същият този родител, заедно с немалка група от други заинтересовани родители, беше деен участник в организирането и на срещи с медиите и на среща с омбудсмана и на среща със зам. министъра и т.н. инициативи свързани с опита за уволнение на г-жа Петя Тодорова от бившия вече директор Антони Стоянов.

За тези, които не помнят тези времена, Петя Тодорова изведе випуска си докрай, а Стоянов беше отстранен.

Това е споделяне на личен опит в сходна ситуация, а не просто философстване по форумите.

# 164
Защо?
- Не избира най-добрите учители от тези, които искат да работят в СМГ;
- Не обучава достатъчно учители, така че да има избор;
- Намаля им заплатите и им плаща по-малко отколкото в другите училища;
- Не успява да накара най-добрият да преподава на всички класове едновременно;
- Не може да угоди на всички, на които им е хрумнало да се оплакват...

Обосновете се! Така да обвиняваме директорите за всичко, включително и за Големия взрив, е малко глупаво.

Може би защото все още позволява “парашутисти” да попадат без изпит и класиране в училището. И разбира се отново в класа на Г-жа Бойчева.

Общи условия

Активация на акаунт