СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 14

• 74 428
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
Парашутистите ги спускат отвисоко.

# 166
Парашутистите ги спускат отвисоко.
...но е интересно къде точно кацат Simple Smile

# 167
Където си пожелаят ... най-вероятно, не знам.

# 168
  • София
Каква е логиката ученици с протекции да отиват при най-некадърния учител? Обикновено е точно обратното.

# 169
Каква е логиката ученици с протекции да отиват при най-некадърния учител? Обикновено е точно обратното.

Има някаква. При най-кадърния във випуска са състезателите и там много ще си личи и може да не се справят?
Разсъждавам си. По мое време нямаше некадърни учители. Но тогава и нямаше 6 паралелки след 4 клас. От много време казвам, че тези две нови паралелки влошиха нещата.

# 170
Ами когато нямаш качествени преподаватели за 6 паралелки, просто не приемаш 6 паралелки. А не правиш "обречени" по  2 класа във випуск, в които децата са разпределени на "случаен" принцип. Как пък на някой родители винаги им работи късмета.

# 171
Ами когато нямаш качествени преподаватели за 6 паралелки, просто не приемаш 6 паралелки. А не правиш "обречени" по  2 класа във випуск, в които децата са разпределени на "случаен" принцип. Как пък на някой родители винаги им работи късмета.

Точно така. Но гореспоменатият директор беше много амбициозен и прокара двете нови паралелки. То за тях нито учители, нито деца има. Но имаше търсене и той осигури предлагане, както се оказа - не за добро.

# 172
Не знам дали допълнителните паралелки са причина добри и обичани учители да напускат. Или има някаква друга. Не само по математика. Визирам г- н Костов, г-жа Давчева...
Вече не предлагат и паралелки след 5-ти клас с немски език.

# 173
За учителите е друго. Сигурно си имат причина. А аз посочих само един аспект от цяла палитра. Но разкол и караници между учителите, разделяне на лагери и първи напускания започнаха при пастор Тони.

# 174
Това с парашутистите е интересно явление, в класа на сина ми няма такива, всички деца са си с реални резултати.

# 175
  • В Страната на чудесата
Това с парашутистите е интересно явление, в класа на сина ми няма такива, всички деца са си с реални резултати.

Вече трета година в класа на детето ми няма нерегламентиран допълнителен прием. Почнаха 26 и ще завършат 26. Надявам се и в останалите паралелки от набора ни да е така.

# 176

Тя логиката е ясна. Отиват при най-довереният човек на директора-единственият който няма да задава въпроси. Освен това аз не твърдя че учителката е некадърна, просто е некомпетентна за тази позиция в това училище. Но пък явно осъзнава положението си и е благодарна за това че е там.

Разбира се проблема не е в учителката а в ръководството, което не само допуска а и упорито натиска нещата в тази посока. Ръководството на това училище, както и на всяко което иска да се отличава от масовката, изисква лидерство и посока. Това което прозира от сегашното управление е единствено авторитаризъм и посредственост. Може би има и нещо скрито което още не сме видели, но се съмнявам.

# 177
Аз пък мисля, че всяка година едно и също плюене. Тази от по-рано.

# 178
  • София
Славата на СМГ си заминава, за сметка на избуялата слава на НПМГ, което дръпна доста СМГ-ейски учители.
А според мен е обратното. СМГ обезкърви НПМГ откъм учители. А думата "избуяла" е безкрайно неуместна. Но на тези, за които историята на училищата започва и завършва с тяхното дете, няма как да го обясниш.
Човек като реши да се заяжда, винаги може.
НПМГ е във възход, не виждам какво е неуместно в думата "избуяла". Знам за няколко добри учители, които отидоха в НПМГ и ПЧМГ.
Аз познавам СМГ отблизо вече 8-9 години, какво ми е чуждо и какво не  Вие няма да ми обяснявате.
Заради такива като Вас , които не искат да видят очевидното, нещата едва ли ще се подобрят.
Много се надявам нещата да се върнат към старите традиции и слава, защото на мен СМГ ми е по-близко и по-мило от моето училище и никак не ми харесва да чувам хули по негов адрес.
А Вие си стойте с розовите очила, както и по темата с г-жа Давидова, за която също се изказахте и категорично не съм съгласна.

Последна редакция: пт, 01 дек 2023, 08:45 от Сойка Присмехулка

# 179
Опитам се да анализирам мнения от типа колко много запада СМГ и по детайлно, каква информация носят, на какво са базирани изводите. Бих попитала от своя страна има ли училище, в което работят само топ училители? И то не в София, не в България, а по принцип. Не няма такова, риторичен въпрос. Сериозно ли е да се вземат 1-2 учителя и да се генерализира как върви СМГ - за мен не. Къде е СМГ в класациите всяка година като едно "пропадащо училище"? И мястото му в класациите не се обяснява с частни уроци, понеже от всички училища ходят на частни уроци, не само деца от СМГ ходят.

Пиша това емоционално, защото се връщам назад колко скептично записах детето си в СМГ, със свито сърце и как до последно не беше първи избор за нас. И си дадох сметка, че до голяма степен съм се повлияла и от такива мнения (дали тук дали на живо), защото не съм се постарала да остана обективна, а съм се поддала на стреса "къде ще учи детето" и не съм отчела всички факти и обстоятелства около училището. А сигурно има родители, които дори не са си записали децата в крайна сметка повлияни от такива мнения. Не мога да виня никого защото интернет е свободно пространство и всеки има право да си пише каквото си иска, отговорността е на четящия да остане обективен и с трезва преценка на база всички факти и обстоятелства. И все пак, да се пише в публичното пространство е отговорност и ще живеем по лесно ако се замисляме какво искаме да кажем и как го казваме. 

Поставям се на мястото на родители с деца при Бойчева и си представям (без дори да я познавам тази жена), че е възможно и ние да сме били попаднали при нея и от първа ръка да се сбълскам с проблемите й. Бих се опитала все пак ако пиша публично да разделям емоцията си от генералните изводи за училището. Сигурна съм, че и в най реномирания университет има къси клечки.
Не смятам, че не трябва да се публикуват такива мнения, но лично според мен генерализирането е вредно. Важна е статистиката и общия случай какъв е. Иначе, винаги и навсякъде ще е въпрос и на късмет. И да, не е приятно ако не се получи, но не е и фатално, поправимо е (със всичките трудности) и не може да се прави генерален извод за училището.

Извинявам се на недоволните потребители, ако звуча като да подценявам проблема им, доста неприятно и всеки може да попадне в тази ситуация. Така, че не ми е това идеята. Аз лично съм се сблъсквала 2 пъти много остро със ситуации, в които всички са били доволни, а ние не (* не само ние, но да кажем доста по малко отдоволните). Веднъж с детска градина и веднъж с прехвален за мен учител в бившето ни училище. Още подивявам като се върна на там. Но за повечето беше ок и двата случая. Т.е. моят личен опит не променя, че въпросната детска градина се води добра и въпросният учител се води добър (пръстите си изкривих докато напиша добър и добра, върнах се да напиша "се води".... така, че да, знам, че е трудно).

Общи условия

Активация на акаунт