СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 14

• 74 520
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Сама да кажа, че може да не се съберат достатъчно желаещи за някой от желаните профили. Примерно за сегашните 11-класници няма ПП химия, защото не се събраха достатъчно деца.
Сигурни са само първите два профила, при приема в 8ми клас.

# 241
  • София
Сама да кажа, че може да не се съберат достатъчно желаещи за някой от желаните профили. Примерно за сегашните 11-класници няма ПП химия, защото не се събраха достатъчно деца.
За сегашните 11-класници има две групи профил Химия, нито една Биология, обаче.

# 242
  • София
За сегашните 11-класници има две групи профил Химия, нито една Биология, обаче.
Да, моя грешка, за биологията мислех, не знам защо съм написала Химия Simple Smile
Идеята ми беше ,че ако паралелката е с профил мат и физика, не е сигурно, че другите два профила може да са химия и биология дори детето да иска, ако няма достатъчно желаещи.

# 243
  • София
Ако е от сегашните 10 класници и се избере профили химия и биология, няма да учи физика. То тъкмо това е идеята на профилите и синът ми пък беше доволен , че не учеше химия, биология, история, география, за сметка на физиката, която избра за профил, заедно с основните мат. и инф., и лежерен втори изборен англ.език.
Иначе в сегашните 8 и 9 клас има по две паралелки с основни профили математика и физика, та към тях ще добавят други два, и физиката във всички случаи ще се учи, ще видим каква комбинация ще избере щерката. Иначе математика, физика, химия, биология ми се струва доста трудна комбинация, но пък подсигурява при кандидатстване донякъде (в областта на точни и природни науки), ако се искат хорариуми.

Последна редакция: ср, 24 яну 2024, 15:38 от bora

# 244
Благодаря на всички за бързите отговори! Детето е в настоящия 10 клас и според мен при нас са по дифолт Матем. и Информатика за целия випуск първите 2 профила. А имате ли представа дали ако детето избере примерно профил хим. и биология, или химия и език, дали може в края на 12 клас да се яви на матура по физика по желание. Поне моето разбиране е, че може, и че матурата ще бъде от "по-лекия" вариант. Но се чудех дали това би включвало материал до 10 клас. Благодаря предварително отново!

# 245
  • София
Благодаря на всички за бързите отговори! Детето е в настоящия 10 клас и според мен при нас са по дифолт Матем. и Информатика за целия випуск първите 2 профила. А имате ли представа дали ако детето избере примерно профил хим. и биология, или химия и език, дали може в края на 12 клас да се яви на матура по физика по желание. Поне моето разбиране е, че може, и че матурата ще бъде от "по-лекия" вариант. Но се чудех дали това би включвало материал до 10 клас. Благодаря предварително отново!
Има 2 варианта :
1. Явява се на матура с материала до 10 клас, но тя в БГ университет влиза с по-нисък коефициент, а за чужбина май не важи.
2. Подготвя се сам с материала за 11 и 12 клас и се явява на този новия изпит за доказване на компетентност

Отделен е въпросът, че сега, когато синът ми кандидатства в чужбина, искаха академична справка с хорариум часове по предметите, които му трябват . Ако детето Ви иска например да учи физика или инжинерна наука в чужбина и не е бил в профил Физика, няма да има нужния брой часове (хорариум) по физика в 11 и 12 клас и това може да се окаже пречка, независимо дали се е явил на матура .
Това са моите спомени от това, което директорът обясни на срещите за профили.
Той направи 1-2 срещи , когато се избираха профили, за да обясни и да отговори на въпроси.

Говорете с г-н Тонев, няма да Ви откаже и той знае в детайли нещата, а тук може да ви подведем.

# 246
Имам няколко въпроса към майките на десетокласници. Кога се очаква децата да изберат двата профила? Имаше ли вече родителска среща, на която да бъде обяснена ситуацията?
Синът ми е на обмен в чужбина и досега не е имал никаква връзка с преподавателите си. Отчитам като наша грешка, че тази година не сме ходили на родителски срещи. Ако има такава, свързана с профилите, непременно ще отидем.

# 247
Здравейте, не е имало родителска среща, свързана с профилите. Нито някакъв вид анкета в школо примерно. Чакаме

# 248
  • София
Дъщеря ми е 10 клас и на последната РС, класната каза, че избора ще е към края на учебната година. До тогава със сигурност ще има още една РС.

# 249
Благодаря за отговорите. Ще следя Школо.
Понеже на предишната страница се говореше за стипендия Награда на херцога на Единбург или нещо подобно, да спомена и стипендиите на Американска фондация за България. Не че разбрах точно на какъв принцип ги дават, но имам спомен, че г-н Тонев е давал информация в Школо. Има деца от СМГ, и то не малко.

Последна редакция: сб, 27 яну 2024, 08:03 от fiction

# 250
Здравейте, в една друга тема във форума виждам да се коментира името на Тонев, във връзка с обявения конкурс за директори на 20ина столични училища. Та да попитам понеже съм силно изненадана от новината - да очакваме ли нов директор на СМГ в скоро време?

# 251
Ако г-н Тонев спечели конкурса за училището (училищата), за което си е подал документите, ще бъде назначен временно изпълняващ директор до стартиране на конкурс за директор на СМГ.

# 252
  • В офиса
O, аз го харесвам, повече от Ушагелов и онази измислена знам.директорка на НПМГ, да не кажа много повече. Ще ми е тъпо да отиде другаде. За НГДЕК ли си е подал документите, изтървах там сагата?
Ох, и Стойчо почина, чак започва да ми става нервно дали ще има приемственост.
Кои са зам.директори в момента?

# 253
А защо иска да се премести? Винаги съм си мислила, че е добре на това място, поне с такова впечатление съм останала....

# 254
Да го питаме Simple Smile. А нов конкурс ли ще има за временен директор, ако успее да се премести?

Общи условия

Активация на акаунт