С камера и телефон на път, или фотоспомени от близки и далечни места - 2

• 47 406
  • 503
  •   1
Отговори
# 180
  • Русе
RebelHeart, много хубав поглед към Лисабон. Досега не съм го заглеждала, но след тези снимки ми се прииска да го посетя.

# 181
  • София
Село Българи. Всяка година на 03.06.

# 182
  • София
Коимбра :

Шегаджия 😅

# 183
Успя ли да посетиш красивата книжарница RebelHeart?
Аз не, но посетихме града по времето на студентските празници и беше пълно с "Хари Потъровци" Simple Smile.

Всъщност оказа се, че студентите така си ходят на лекции целогодишно, не само при официални поводи.

# 184
  • София
Не съм, не.
Но този кран още си е там и всячески пречи на терасовидна панорамна снимка от ниското. Пък не е като да няма удобни позиции за това 🙃
Днес - към Евора 🙂

# 185
  • в сърцето на един мъж...

Това изглежда страшно интересно, какво е?

# 186
  • София

Това изглежда страшно интересно, какво е?

# 187
  • в сърцето на един мъж...
Благодаря! Жалко, че не са запазили и градините. Много красиво и оригинално изглежда.

# 188
  • София
Евора. Не знам къде е ударението 🙃. Слагал съм го на о-то винаги, но на пътни табели пише Èvora. Не знам и дали е ударение всъщност или някаква специфика в португалския език.
Не че е крайно важно, но ми стана любопитно 🙃

Не че също е крайно важно 🙃 , но ме впечатли - това е едва втория град в който виждам свободни пауни.

# 189
  • Варна / UK
И от мен един красавец, свободно разхождащ се в парка на Hacienda Dominicus.

Вървях и снимах - не бяхме отседнали точно в този хотел, но имам огромното желание и това да се случи Grinning. Извинявам се, че не са много на център снимките...

# 190
  • София
Цветен Авейро :

# 191
  • София
И още по-цветен Порто :

За първи път виждам такива птици. По-късно ми казаха, че са токачки :

Утре към Галисия 😊 Там май няма да имам късмет с времето, но каквото 🙃

# 192
Rebel, с Галисия почти никога няма човек късмет с времето Simple Smile

# 193
  • София
Сантяго де Компостела и първото ми идване в Галисия въобще. Повече сив отколкото ми се искаше, но интересен. Крайна точка на Ел Камино де Сантяго и всъщност контактът с идващите пеша от различни краища на Испания, но също и Португалия и Франция, е май най-интересното. Знаех нещо от обща култура, но не предполагах за мащаба. Казаха ми, че тази година се очаква 400 000 души да извървят маршрутите.
По-хладно е отколкото ми се искаше. Ако се покаже слънцето и спре вятъра, става много приятно за разходка, но извън тази хипотеза и особено с вятъра, направо ми замръзна'а шортите 😅🙃

Следващите два дни ще прекарам в Ла Коруня, но ще нощувам тук. Цените на нощувките там са чувствителни по-високи и дори с двупосочен билет, излиза бюджетно така.

# 194
Препоръчвам ти да посетиш вечерната меса в катедралата.
Много е тържествена, пилигримите масово я посещават..водещия церемонията чете от кои държави днес има хора, завършили Камино(понеже вземат сертификат от една служба, където попълват въпросник от къде са..)
Има и едно огромно “кандило” което няколко свещеника дърпат с тежко въже и люлеят в цялата катедрала.. Абе, дори човек да не е пилигрим, заслужава се да се види.
Не позволяват да се снима по време на месата, но после може
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт