С камера и телефон на път, или фотоспомени от близки и далечни места - 2

• 45 401
  • 482
  •   1
Отговори
# 450
Кой каза синьо Wink

Последна редакция: пт, 08 авг 2025, 17:38 от pinko

# 451
  • София
Harzer Schmalspurbahnen е един от многото железопътни оператори в Германия. Особеното е, че експлоатира изцяло исторически състав - парни и дизелови локомотиви, вагони и дизелови мотриси.
Другата особеност е, че това са регионални влакове и не се изисква никакво допълнително заплащане заради историческата стойност, освен за един малък участък до връх Брокен, който е туристически и не обслужва населени места.

# 452
Страхотно, Rebel. Аз точно в момента проучвам живописни и интересни маршрути с влакове в Европа и мисля да започна със зимни такива. А пък исторически влакове ще добавят отгоре на преживяването.

# 453
  • София
Нюрнберг ❤️

Странният фонтан съм пропуснал при миналите посещения. N пъти обиколих и не схванах нито концепцията, нито идеята. Само математически сбор от фигури ми идва.

Обичам Нюрнберг ❤️, заедно с Фрайбург са ми любимите големи немски градове.

# 454
# 455
  • Бургас
Да покажа и моят първи опит за снимки на летящи самолети - "Romanian Hawks" при откриването на Spice music festival в Бургас

# 456
  • Glasgow
На какъв режим снимате толкова високо във въздуха? Искам да снимам довечера една част от концерт (Oasis), изписват името на групата с дронове във въздуха, но винаги като съм се опитвала да снимам нещо на такава дистанция, Розова Луна или нещо- излиза едно голямо нищо Disappointed

Последна редакция: вт, 12 авг 2025, 13:23 от Jokerr

# 457
  • Бургас
На какъв режим снимате толкова високо във въздуха? Искам да снимам довечера една част от концерт (Oasis), изписват името на групата в дронове във въздуха, но винаги като съм се опитвала да снимам нещо на такава дистанция, Розова Луна или нещо- излиза едно голямо нищо Disappointed

Jokerr , на Shutter priority - на 1/1000 и ISO - то го сложих Ауто, като фиксирах горната граница да е 1600, защото действието се развиваше около  20:00  и Continuous shooting mode. Всъщност идея си нямам какво ИСО се е използвало. Обективът ми е от най обикновените и не блести с особена светлосила - Canon EF-S 55-250mm f / 4-5.6 IS STM, а камерата Canon М50. Но в случая отдавам успеха на back shutter button. Гледах едни клипчета в Youtube, че е удобно за снимки на движещи се обекти и наистина се оказа така. За пръв път имам толкова снимки на фокус Joy

# 458
  • Бургас
Irra, чудесни снимки

Кернс, Австралия. Сърцето ми остана в таз Австралия:relaxed:

# 459
  • Русе
Халкидики, Ситония

# 460
# 461
  • Стара Загора
От слънчев и горещ Кипър-Агия Напа

# 462