В летните горещини ДЕКЕМВРИйче иска вече да пълзи 🍉👣 -- тема 5

• 23 760
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Томас също е доста непослушен когато има други хора и доста кротък като сме двамата или тримата с мъжа ми. Но като сме двамата е бомба.  Аз си признавам, че не съм от каращите се, не искам лигаво дете разбира се, но все още не мога да се пречупя.  Много малък ми се струва, осъзнавам, че разбират много неща,но така го усещам. Както каза Кестенче дано всички сме добри родители и отгледаме читави деца Simple Smile

# 601
Здравейте, момичета. Чета ви редовно, ама не съм писала от сигурно 4 месеца. Бобче днес става на 10 месеца, седи, пълзи като моторетка, ходи по шкафове и маси, но няма порив още да тръгне сам. Има страст към всички кабели, контакти , дистанционни, телефони, болтове...и всичко, което е забранено😄. В количката много трудно седи вече, изправя се и се обръща назад, като капитан на кораб е
😀. Зъбче чак сега пробива, усеща се, че боцка отдолу, та скоро ще се сдобие с първо зъбче. Обаче от три месеца си яде се всичко на парченца, успява къде с венец, къде разкисва в устата и си яде. Вземам кухня от две седмици, яде предимно основното, понякога малко супа, но десертите не ги близва, не са му вкусни. Плодовете са му следобедна закуска , обича всякакви. Тестени неща обожава- питка, баница, мекички...яде с голям ентусиазъм и не го ограничавам, единствено захар не му давам.
Обувчици му взех на понки и изглеждат много удобни, а и лесно се обуват. Купих ги от бебе продавалник нови и съм много доволна.
Често е със запушено носле...но кака му носи от градината и няма как да му се размине, слагането на физиологичен разтвор и тегленето си е битка и при нас 😄
За строгост- и двамата с мъжа ми сме чувствителни, но, и двамата сме строги, и с това сме се учили с първото ни дете, защото иначе нещата излизат извън контрол и не е добре за децата. Те имат нужда от твърдост и категоричност, което не изключва обичта и емпатията към тях, просто всичко е в дози в нужния момент.
Аз продължават да кърмя, малкият е много зарибен и не знам до кога ще сме така, нощем става на всеки час да цокне набързо. Вода пие много малко, сиг макс 20 мл на ден, неще и неще.
На гърне не съм го пробвала още, но скоро ще опитаме. И така, чета си ви, но ми е трудно да отделя време за писане. Благодаря за споделянето от вас, много пъти сте ми били полезни.
Качвам снимка на малчо

# 602
Сладур голям! Честита месечинка!
То дърпането на сополите си е изтезание за всички май...и при нас има борба, докато дърпам, но пък после млъква в момента, в който спра прахосмукачката.
Днес имаме празник -каката има рожден ден и ще празнуваме и двата дни, та се подготвяме, а Емили не съм я виждала от обяд. Връчих я на баба й да я гледа, за да успея да се подготвя довечера за празненството с бабите.🤭 Утре пък е с децата и подготвям украса.

# 603
Честита месечинка Simple Smile Малкия е голям сладур. 
И честита рожденичка😊

# 604
Ходихте ли вече на първа прическа? Имаше ли рев🤣? На Матей косичката доста порастна но не знам да го водя ли, ще плаче ли, ще седи ли мирно🤔?

# 605
Ходихте ли вече на първа прическа? Имаше ли рев🤣? На Матей косичката доста порастна но не знам да го водя ли, ще плаче ли, ще седи ли мирно🤔?
Елена я водихме на седем месеца като беше малко рева но после и хареса фризьорката и не искаше да става

# 606
Ооо, не мисля да я постригвам още. Стои само, докато я сресвам и вържа на опашка, за плитка няма търпение. Вече тича стабилно от стая в стая, обикаля и съвсем не мога да я накарам да стои мирна. Даже ми върти номера вече, когато излизаме, изчаква да се обуя и хуква навътре към стаята, а като я викам да дойде, казва "не" и тича още-по -навътре🤭

# 607
Томас има такива бакенбарди🤣 и му падат над ушите, но май около РД ще го подстрижем Simple Smile

# 608
Ходихме.Баяяяяя рев падна и всичките косички върху мен 😆 Все едно аз бях на фризьор без перелина. Доста бързо порасна косичката

# 609
Бора няма още коса Joy има , но е толкова тънка и рядка че е нещо като гологлав още , даже отпред сякаш леко му е опадала. А беше се родил с толкова гъста и черна коса. При нас ходенето е още на никъде. Върви като се държи за дивана но е страшно нестабилен. Иска все да е прав и да "върви" но аз оставам без кръст. На паяка точно два пъти се изкефи и до там беше. Доста е изнервен , имам чувството , че когато започне да върви ще му мине и ще стане по лесно ама , да видим.

# 610
И аз се чудя вече за подстрижка, че и на Боби е доста порастнала. Плюсът е, че ще му пази топличко зимата, та може и пролетта. Simple Smile.
Да ви питам, как се справяте с петната по дрешките, може ли да препоръчате някой препарат?

# 611
И ние нямаме  много коса Joy , тази която имаме ми прилича на пухче една такава тъничка и редичка. За сега май няма да я подстригваме , незнам за рождения ден  с какъв аксесоар ще е  на главата Blush Joy Heart
Аз имам един препарат на  Dr. Beckmann против петна и съм много доволна, но ми се иска да пробвам с домашен сапун и търся да си купя.

# 612
Ползвам Спот и Вениш за петната, понякога и обезмаслител. Най-доброто средство е обаче домашният сапун.
За момичетата, които не търпят фиби, ленти и т.н. -пробвайте да сложите пред огледалото. Емили е свикнала с ластици и фиби, но с ленти -не. Сложих я и веднага понечи да я свали, обаче като се погледна в огледалото "каква е красива" и спря да пипа - момичешка му работа 🤭 А се чудех как ще е с шапките зимата...

# 613
И аз съм без кръст от това прохождане. Но вече го оставям сам да обикаля, само с уокъра съм с него но бързо се измаря (аз също😆). Научил се е да пада вече по дупе, тъй че съм спокойна. Кой да знае, че прохождането е един доста дълъг период. Алтая вече няма такива ядове😄.
Петна не чистя, нямам време. Бодитата си ги пера ей така и каквото се изпере-това. Купувам си от както се е родил само турски прахове, еми...нищо общо с нашите. Перат си всичко, а омекотителите са уау.

# 614
Ваня, наистина нямам проблем с кръста. Имах , де, но бяха от друго естество,добре че ходи, че да се възстановя по-бързо. За една седмица се осъвършенства в пазенето на баланс. Но наистина е по-спокойно. Очаквах да се уморява повече и да спи по-добре - е, не стана...сънят по цяла нощ все още е мираж🤭

Общи условия

Активация на акаунт