В летните горещини ДЕКЕМВРИйче иска вече да пълзи 🍉👣 -- тема 5

• 23 784
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
Ние мислим да направим хубав рожден ден с роднини на заведение. 
Ноктите ги режа като пусна песничка 🤷‍♀️
Момичета, мен малко ме притеснява, че пак говорят много за този Ковид....

Иначе да се похваля, за месечината купихме на Томас walker  Simple Smile
За сега е впечатлен от busyboard-a😁

# 496
Само сутрешната дремка е добре при заспиване. Бабата на ММ я слага в количката и започва да я разхожда и да й пее, след 2 мин е заспала. На обяд и вечер нищо не помага, дори и кърменето. Лази из цялото легло и се бори с мен. Може да мине и половин час преди да заспи.
Днес навърши 10м и смело мога да потвърдя, че вече ходи полека-лека. Изправя се от земята като вирне дупето и се надигне, без да има опора. Прави по 10-15крачки и ме хваща, когато се усети, че не я държа. Ако  пък я държа, то е за едната ръка , а в другата все си държи нещо. И тъй като държи нещо с едната ръка, а другата мен, а пък иска и друго да вземе, пуска ме, кляка, взима си нещото и си става стабилно. Мускулите й са готови за самостоятелно ходене, но страхът все още го има, затова и се хваща.

# 497
Идвам да се оплача, малкия се разболя. Има сополи , кашлицата не мога да кажа че има. Снощи се давеше от сополи , беше ужас. Няма Т , не е отпаднал, само днес за първа дрямка заспа доста рано , не успях да го разбудя. От две седмици някъде всичко се прави с големи протести. Смяна на памперс, обличане, събличане, ако иска да си играе с нещо , а не му го дам защото е опасно, всичко е съпроводено с рев и истерии. Нищо не помага , на маймуни се правим докато му сменим памперса. Сега и физ. разтвор трябва да слагам , но реве до посиняване. Единствено храненето е нормално. Иначе се смее, говори си. Има ли такива бебета ? Имам чувството че само при нас е така положението.

# 498
Не си сама. Всичко е съпроводено с протести, при нас дори и храненето. Научили са се да стискат усти и да мусят носле.Сигурно е период.
Идвам да се оплача, малкия се разболя. Има сополи , кашлицата не мога да кажа че има. Снощи се давеше от сополи , беше ужас. Няма Т , не е отпаднал, само днес за първа дрямка заспа доста рано , не успях да го разбудя. От две седмици някъде всичко се прави с големи протести. Смяна на памперс, обличане, събличане, ако иска да си играе с нещо , а не му го дам защото е опасно, всичко е съпроводено с рев и истерии. Нищо не помага , на маймуни се правим докато му сменим памперса. Сега и физ. разтвор трябва да слагам , но реве до посиняване. Единствено храненето е нормално. Иначе се смее, говори си. Има ли такива бебета ? Имам чувството че само при нас е така положението.

# 499
Оооо да, тръшкането 😀 цирк Балкански съм докато й сменя памперса и дрехите 😡 а аз каквато съм кибритлийка 😀 нямам нерви ви казвам 🙄 а още съм до никъде с отглеждането. Ужасен темперамент има, каквото си науми, трябва да стане сега веднага на момента 🤷♀

# 500
И при нас е така. За всичко се тръшка и рязко изпада в истерия.
Аз обаче съм в друга истерия. Майка ми ѝ донесе една топка с красавицата и звяра, която се оказа от твърд дунапрен и някакво покритие гладко. Одеве тръгнах да я чистя, че беше на земята и открих липсваща част. Звъннах на нейната лекарка, която ми е съседка и приятелка и тя каза, че не е възможно Вяра да го глътне без да разбера. Да чакам части в памперса евентуално. Прерових и торбата на прахосмукачката. В ужас съм

# 501
И при нас смяната па памперс е ужас на ужасите. Върти се и ми бяга. Покрай зъбчето пълнеше памперса по 5-6пъти, като идеше време за смяна и направо ми се плачеше.
Каката е болна , а от тази вечер и малката. Лошото е, че Емили е с температура и сопол. Вчера, като бяхме на лекар, попитах какво да й давам, ако и тя се разболее - нещо за температура, нещо за носа, сироп калций, вит Ц и спрей за гърло. Е, да де, ама всички спрейове са за над 12м.🤔 Естествено в петък в 20ч, няма кой да вдигне, няма смисъл да звъня. Взехме един детски и ще даваме по- малка доза.

# 502
Нашата педиатърка за гърло все ни изписва Тантум верде спрей. По впръскване на всеки 4 кг. По няколко пъти на ден.бързо оздравяване.

# 503
И моите вече втора седмица са със сополи и кашлица. Пръсках меримар бейби и дърпам с една много смотана джаджа, която ще изхвърля скоро време. Явно е вирус. Масово на майките покрай мен децата са със сополи. Вчера бяхме на консултация и ни изписаха биозин кидс и фенистил капки. Фенистила не смятам да го давам честно казано. Пише, че не много подходящ за бебета.
При нас също смяната на памперс и преобличането е ужас. И всичко по 2, а за тризнаците не знам майка им как издържа. Аз не съм от спокойните и гледам, че и малките ще имат същия темперамент като мен. Голямо мрънкане. Тъкмо го сложа памперса и те го разлепят. Сутринта влизам в тяхната стая мирише ми на ако. Единия се наакал, явно се е почесал по дупето и си е бръкнал в памперса, по бодито и чаршафите размазано ако. Ръчичките му миришеха Joy
Единия е много опасен. На столчето за хранене, докато се обърна с гръб и вече е прав, та се чудя кога ли ще се изтърси оттам. Него докато го нахраня и веднага го вадя от стола, че ме е страх. Другия все още не се е научил, но в въпрос на време. Чаршафа от кошарата най редовно е изваден в единия ъгъл и събран на топка. Каквото им се вземе от ръцете почва тръшкане и рев, докато не им се даде обратно. Това най-често са дистанционно, телефон, часовника ми, кутийката ми за бижута, все неща с които се опитвам да ги залъжа, докато ги сменям и обличам. Общо взето цирка е пълен.

# 504
Благодаря! Тантум верде ползвам за голямата, доволна съм, въпреки че тя не го иска и всеки път е борба и уговорки. Сега взехме Голанил за малката, че е бил хомеопатия(уж) и в аптеката го препоръчаха като по-подходящ предвид възрастта на бебето.

# 505
На нас за първи път ни се случва да вдигне температура, нощеска в 5 беше ужасно гореща, измерих 38 и нещо. Баща и отиде до денонощна аптека за панадол, защото ние нямаме нищо, не се е налагало. През деня бяхме при личната, каза, дробовете имало течност или нещо подобно, сигурно било от зъби и каза само витамин Ц да даваме, та после ще и звъня.

Иначе е качила 500гр, 8,500 е вече, 72см 😀 Бхяме спечелили от радио Витоша трасфонтанелна ехография и ходихме вчера да и я направят, всичко е наред, имала много хубави гънки на мозъка😀 имахме уж записан час пък чакахме сууупер много, в Токуда бяхме, беше пълно с новородени бебета, аз съм забравила колко са мънички били. Една госпожица родена на 6.12.2022 ходеше, ама като ви казвам ходи даже без да държи майка си, голяма сладурка скри ми шапката 😀

При нас смяна на памперс е борба отдавна, нито памперс нито гащички се слагат лесно, сърди се като я обличаме/събличаме бяга, редовно обикаля по дупе докато се уговорим да я облечем. Тя също се тръшка като и вземем нещо от ръцете,което не е подходящо за нея. За сметка на това съм и дала предмети,които не са играчки, а наши и тя доволна. Има няколко лъжици, кутия от крем за дупе, слънчеви очила, сваляме батериите на дистанционното да си играе с него. Май си е някакъв етап в развитието просто..

# 506
  • Вестерос
И моите вече втора седмица са със сополи и кашлица. Пръсках меримар бейби и дърпам с една много смотана джаджа, която ще изхвърля скоро време. Явно е вирус. Масово на майките покрай мен децата са със сополи. Вчера бяхме на консултация и ни изписаха биозин кидс и фенистил капки. Фенистила не смятам да го давам честно казано. Пише, че не много подходящ за бебета.
При нас също смяната на памперс и преобличането е ужас. И всичко по 2, а за тризнаците не знам майка им как издържа. Аз не съм от спокойните и гледам, че и малките ще имат същия темперамент като мен. Голямо мрънкане. Тъкмо го сложа памперса и те го разлепят. Сутринта влизам в тяхната стая мирише ми на ако. Единия се наакал, явно се е почесал по дупето и си е бръкнал в памперса, по бодито и чаршафите размазано ако. Ръчичките му миришеха Joy
Единия е много опасен. На столчето за хранене, докато се обърна с гръб и вече е прав, та се чудя кога ли ще се изтърси оттам. Него докато го нахраня и веднага го вадя от стола, че ме е страх. Другия все още не се е научил, но в въпрос на време. Чаршафа от кошарата най редовно е изваден в единия ъгъл и събран на топка. Каквото им се вземе от ръцете почва тръшкане и рев, докато не им се даде обратно. Това най-често са дистанционно, телефон, часовника ми, кутийката ми за бижута, все неща с които се опитвам да ги залъжа, докато ги сменям и обличам. Общо взето цирка е пълен.
Фенистил съм давала три пъти, първият беше при уртикарията, от спешното ми го изписаха на 4 м като беше. Ок е. Дават го често и за вируси.

Иначе и моята реве при преобличане все едно ми се кара, мрънка като не ѝ дам някоя играчка, ако не я стигне, Мрънка да я държа права, мрънка като е напикана, иска да пикае вече и на гърнето, освен акането там. Иска да играя с нея. Като я оставя сама в стаята и реве.. Много трудно я обличам вече. Слагам я седнала, тя ляга или иска да я изправям, някаква борба е вече.
Моята иска като сме навънка все да ми държи портмонето Grinning

Последна редакция: сб, 30 сеп 2023, 22:57 от Tiffany А

# 507
Радвам се че не съм сама. Сега е с хрема и слагане на капки, физ. разтвор е някакъв ужас.
Върнахме се в Германия. Ще върна активно пак гърнето , че в България не успях да го слагам много често. Изправя се много умело вече и се задържа прав , но не може да прави сам крачки като се държи за нещо.
Мисля за рождения му ден , на каква тема да бъде. Ей в такива есенно време се сещам все за бремеността ми , по това време вече бях с тумбак и той си риташе. Heart

# 508
Всички болни да оздравяват бързо🍀.
Веси, вие сте болни всеки месец, от къде ги хващате тези вируси? От площадките ли или някой ви ги носи вкъщи🤔?
Ние черпим днес-10 месечинки правим.
Стели, Честити и на вас❤️.
Целият град обиколих за надуваема единица и нямаше и взех някакви свещички.

# 509
Здравейте мами Елена от днес започна десетия месец имаме трето зъб горен преден и другия до него е набол и много подут спряха и ваксините по медицински причини вие как сте

Общи условия

Активация на акаунт