СЕДМИ КЛАС - второ и трето класиране

• 76 569
  • 826
  •   1
Отговори
# 345
Аз също благодаря за подробната информация и мненията, която споделяха и запознати и незапознати.
Благодарение на това, успяхме вкъщи доста точно да си предвидим възможностите спрямо желанията и класирането.
Мисля, че стигнахме точно там, където трябваше да бъдем!
Успех на тези, които ще продължат да се борят на следващи класирания!
Хубаво лято на всички!

P.S.
А 402 мин. бал в мат. и физика в НПМГ е абсолютно несравним като притежавани знания с 402 мин. бал в която и да е езикова паралелка.
Наистина е срамота, че журналистите така не познават материята с балообразуването и класирането.

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 23:45 от Пипетка

# 346
  • София
Разликите в балообразуването вече сте коментирали. Да сравняваш бала на училище, което приема 4 паралелки с този на училище, което приема 7 също не е особено адекватно.
Защо?

# 347
Точно си мислех, че сагата за нас е приключила, младежът се прекласира на същото място-
1АЕГ и ново 2ОО...
Щял да чака да обявят свободните места за трето класиране и ако има бройки в 91 НЕГ, ще кандидатства там. Немски език искал да учи...
Бре обяснявах, че може да си изгуби мястото. Говорих, че то не става само с искане, трябва и усилия да положи(много е мързелив, милият), ама не. Точките били негови.....Сипвам си още едно....

# 348
Защото може да се окаже, че при равни други условия балът на сто и четвъртия, приет в училището със седем паралелки е значително по-висок от бала на последния приет в училището с четири паралелки.

# 349
  • София
Защото може да се окаже, че при равни други условия балът на сто и четвъртия, приет в училището със седем паралелки е значително по-висок от бала на последния приет в училището с четири паралелки.
Това означава, че има повече желаещи за училището със 7 паралелки. Те затова са 7 вероятно. Може и други фактори да влияят. Но фактът за минимален бал е налице. Няма значение защо. Едното е с по-нисък бал от другото.

# 350
Ако приемаха равен брой ученици при еднакво балообразуване...Всъщност наистина няма значение. Важното е да валят статистики.

# 351
И друг пример се сещам в случая с кривите класации. За СМГ след 4-ти клас имаш макс бал 1000. Обаче тази година последния приет е с бал под 530. Паднал наполовина. Сега все едно да вземем да кажем, че са с много нисък бал, тъй като в училище Х последния приет е с бал 950, нищо че там се балообразува само с НВО, където всичко е почти 100т. А как се образува бала за СМГ и допълнителни състезания всички почти знаем.

# 352
  • София
Има ли други записани или сега ще се записват в НФСГ икономика и мениджмънт с испански?

# 353
P.S.
А 402 мин. бал в мат. и физика в НПМГ е абсолютно несравним като притежавани знания с 402 мин. бал в която и да е езикова паралелка.

Това е мега неприемливо изказване. Да не говорим, че се сравняват ябълки с круши, по стар журналистически обичай, срещу който негодувате. И освен това е крайно невярно.

Последна редакция: чт, 20 юли 2023, 09:42 от Fancy

# 354
  • София
Ако приемаха равен брой ученици при еднакво балообразуване...Всъщност наистина няма значение. Важното е да валят статистики.
Статистиката за мен има важно значение за ориентиране къде може да бъде прието детето. От тази гледна точка броят деца не е определящ, важен е балът. Иначе съм съгласна с Вашето твърдение за брой деца.

# 355
Извинявам се, не съм Ви разбрала правилно. Аз имах предвид журналистическите сензации от рода на 197 ЕСПУ изпревари 364 МГ на второ класиране!!! Вие имате предвид нещо съвсем различно. Но и тогава  456 при 2+2 е нещо съвсем различно от 456 при 3+1.

# 356
  • София
Извинявам се, не съм Ви разбрала правилно. Аз имах предвид журналистическите сензации от рода на 197 ЕСПУ изпревари 364 МГ на второ класиране!!! Вие имате предвид нещо съвсем различно. Но и тогава  456 при 2+2 е нещо съвсем различно от 456 при 3+1.
Така е. Аз коментирах брой деца при равни други условия. За НПМГ е абсолютно неприемливо сравнението. Балът се образува по различен начин.

# 357
  • Русе
А възможно ли е на 3 класиране баловете да паднат? Става въпрос за гр. Русе
Аз съм от Русе ,за мен баловете от второ класиране са по-високи от първо класиране. Надявах се на по ниски ,но точно обратното се получава и сега сме пред дилема да се записваме ли ,да не се ли ?

# 358
  • София
Няма как да са по-високи. Няколко пъти беше обясняване вече в темата. Може да не са паднали и някой с по-висок бал от минималния за паралелката да е участвал във второ с надеждата да се класира по предно желание, но да се е прекрасирал отново в същата паралелка и затова в статистиката за минимален бал на второ излиза неговият бал като минимален. Но това си е човек, който и на първо е бил класиран там. Просто явно останалите хора са се записали и не се е освободила място, за да падне балът.

# 359
  • на Мелмак
Според статистиката моят синковец би влезнал в училище, което много не желаеше. Радвам се, че се записа миналата седмица и изкарах седми клас за втори път. Дай боже да доживеем до внуци, пак ще тръпнем. Но сега приключи Simple Smile
Кака му не е доволна от неговия резултат, но той е. Днес ще ходим да учим маршрута с градския транспорт и аз покрай него, че съм на "вие" с автобусите Wink

Общи условия

Активация на акаунт