СЕДМИ КЛАС - второ и трето класиране

• 76 577
  • 826
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Синът ми се премести от 127мо към 7мо, малко не му достигна за неговото 133. Радвах се, че иска да си остане, тъкмо да наглежда сестричето си, уви мързелът при подготовката по математика и оптимизмът му, не помогнаха това да се случи.

# 361
  • Варна
Аз се чудя дали им е поръчано да пишат такива глупости по неизвестни за мен причини или са си прости мисирки...
Най-вероятно са си глупави...по подразбиране. Пишат без изобщо да са запознати.

# 362
Какво означава "свободни места след 1 етап"? Такива, за които нито са се записали, нито са заявили желание за 2-ро, или бройките, които участват във второ класиране?

# 363
Ако ще сравняват  нека да е по НВО.
За НПМГ да сравняват само двете математически паралелки, иначе е заблуда. Вероятно не търсено нарочно, но все пак невярно и подвеждащо.

# 364
Какво означава "свободни места след 1 етап"? Такива, за които нито са се записали, нито са заявили желание за 2-ро, или бройките, които участват във второ класиране?
Според мен, в предвид и 2 класиране, обявените свободни места, са от деца, които нито са се записали след 1во класиране, нито подали заявление за 2ро класиране.

# 365
При нас в инфо прием пише - некласиран кандидат за област Русе, където кандидастваме, и баловете са за паралелките са посочени като 0.00. Детето вече е записано, но се чудя защо не виждаме балове, исках да проверя дали щеше да се касира в даденото училище, стига ли му балът. Знаете ли защо е така? Или защото вече е записан, но в друга област, не участва? Доколкото разбрах, трябва да участва, защото на 1во в тази област не беше класиран.

# 366
  • София
Защото сте записани
За да си проверите дали щеше да стигне, вижте изнесените статистики за Мин. Бал за паралелката, която сте искали
Аз така се успокоих вчера, че не сме се прецакали, защото пожела да се запише след първо класиране. Цяла седмица се терзаех дали не сме изпуснали нещото най-желано, заради нейният порив и драми в последния момент

# 367
Не е защото са записани (в друга област), а защото в паралелките, в които кандидатстват, няма класирано дете на второ класиране...
Например НПМГ химия на момичета стои 0 и на максимален и на минимален бал Hands V

Последна редакция: чт, 20 юли 2023, 12:02 от peneva_a

# 368
При нас в инфо прием пише - некласиран кандидат за област Русе, където кандидастваме, и баловете са за паралелките са посочени като 0.00. Детето вече е записано, но се чудя защо не виждаме балове, исках да проверя дали щеше да се касира в даденото училище, стига ли му балът. Знаете ли защо е така? Или защото вече е записан, но в друга област, не участва? Доколкото разбрах, трябва да участва, защото на 1во в тази област не беше класиран.
Най-вероятно, защото няма деца класирани на второ класиране, всички в тези паралелки са се записали след първо.

# 369
  • София
Не е защото са записани (в друга област), а защото в паралелките, в които кандидатстват, няма класирано дете на второ класиране...
Например НПМГ химия на момичета стои 0 и на максимален и на минимален бал Hands V

Може и да сте права за казуса на жената, но в НПМГ химия на второ класиране има класирано и момиче, и момче с по-нисък бал от този на първо, така че е имало места  в тази паралелка и на второ класиране.

# 370
  • Б
Интересно ми е , в паралелките по ловно и горско стопанство какво се учи, че има класирани повече момичета ?

# 371

Може и да сте права за казуса на жената, но в НПМГ химия на второ класиране има класирано и момиче, и момче с по-нисък бал от този на първо, така че е имало места  в тази паралелка и на второ класиране.

Не е на химията, а паралелката с биология. Там няма прието момиче. Има само едно момче.

# 372
  • София
Ясно, аз прочетох химия и понеже следя тази паралелка - отговорих Simple Smile

# 373

извинете, техническа грешка, гледала съм долния ред Hands V

ПП: Ето го и първо класиране

Много глупаво стана с този начин на публикуване баловете на второ класиране вместо бал "след" второ класиране, както беше до 2017 (със сигурност, след това не знам)... Поне се виждаше реално окончателно след второ класиране, колко е минимален и максимален бал (от всички записани и класирани/прекласирани). Сега големи тълкувания падат... Същия номер и с публикуваните от някои области "свободни" места след първо класиране в деня на второ класиране. Факти, които не са информация, защото нямат никаква смислена стойност за нищо Hands V

Последна редакция: чт, 20 юли 2023, 12:38 от peneva_a

# 374
  • European Union
За мен най-честната статистика ще бъде ако се сметнат среден брой точки от НВО. На първо място училище Х с 97,5 точки по БЕЛ и 95 средно по мат, на второ място училище У, говоря за приети ученици в осми клас. След три години същите ученици се сравняват със среден брой точки от НВО в 10 клас. И тогава училище Х отива на пето място. След още две години същите деца се сравняват по среден брой точки от ДЗИ. И излиза истинска класация за първо и последно място на училищата. Но също така много по-важно е да се види как тези деца са се развили през годините. И тогава ще се знае кое училище дава качествено образование.

Общи условия

Активация на акаунт