СЕДМИ КЛАС - второ и трето класиране

• 76 586
  • 826
  •   1
Отговори
# 375
2 точки не достигаха за желания Итнириорен дизайн с италиански език... Сега последното дете е прието с бал 408.25 ... щерката е с 408 и е страшно разочарована... Остава си в Интериорен дизайн с френски език.
моля ви, не съжалявайте за езика, детето ви е в прекрасно училище, желано и недостигнато от много деца. Език се учи отлично и извън училище, когато човек е мотивиран. На добър час!

# 376
  • София
И аз съм във ваканция вече, записах сина ми.  Отне ми под 5 минути, бързо и лесно стана.
Успех на смелите, които отиват на трето!

# 377
  • София
Ние ще се запишем чак в понеделник, за да може и Ели да присъства и да види училището. В момента не е в София.

# 378
За мен най-честната статистика ще бъде ако се сметнат среден брой точки от НВО. На първо място училище Х с 97,5 точки по БЕЛ и 95 средно по мат, на второ място училище У, говоря за приети ученици в осми клас. След три години същите ученици се сравняват със среден брой точки от НВО в 10 клас. И тогава училище Х отива на пето място. След още две години същите деца се сравняват по среден брой точки от ДЗИ. И излиза истинска класация за първо и последно място на училищата. Но също така много по-важно е да се види как тези деца са се развили през годините. И тогава ще се знае кое училище дава качествено образование."

Това действително би било най-точното изследване, но е гигантски труд, който би се хвърлил и изисква визия и много  енергия и усилия.

# 379
  • Sofia
Ние ще се запишем чак в понеделник, за да може и Ели да присъства и да види училището. В момента не е в София.

И при нас е така, но мъжът ми се притеснява да чака последния момент и сигурно утре ще се запъти сам...

# 380
Aila, 18-то или 35-та избрахте последно и с какъв език?

# 381
За мен най-честната статистика ще бъде ако се сметнат среден брой точки от НВО. На първо място училище Х с 97,5 точки по БЕЛ и 95 средно по мат, на второ място училище У, говоря за приети ученици в осми клас. След три години същите ученици се сравняват със среден брой точки от НВО в 10 клас. И тогава училище Х отива на пето място. След още две години същите деца се сравняват по среден брой точки от ДЗИ. И излиза истинска класация за първо и последно място на училищата. Но също така много по-важно е да се види как тези деца са се развили през годините. И тогава ще се знае кое училище дава качествено образование.
Аз съм съгласна с подхода ... с една забележка. Много, ама много съм против усредняването. Винаги ми е звучало като брой/кг на "глава от населението". А училищата следва да се мерят по качество. Така че за мен е важно да знам колко са отличните, много добрите и т.н. резултати от външното оценяване. Може и в точки, но те някак акцентират върху числата. Също са важни резултатите от различни видове състезания.
И ако обичат МОН преди всеки външен изпит да изследват ролята на частните уроци в отделните училища. Абе... да се понапънат малко за един съдържателен анализ, ако искат истинска реформа.

# 382
За сравнението на училищата май в 10 клас матурата е най-точна. Бих отишла и по-далеч. Има деца, които показват топ резултати не заради училището и биха имали такива навсякъде. Има и деца, които са се изкалпазанили и по-слабите резултати не са по вина на училището. Та като махнем най-добрите 10% и най-лошите 10%, ще получим какво постига училището с децата - с тези най важните средностатистически.

# 383
  • София
Скрит текст:
И при нас е така, но мъжът ми се притеснява да чака последния момент и сигурно утре ще се запъти сам...

И моят се опита да измрънка как ще чакаме последният момент, но не му се получи и няма да посмее да не изчака малката Simple Smile

FortyTwo
Цитат

Аз бях за 35-то с квоти, но тя си писа след фег 18-то, така че там си е класирана. Имаше бал още на първо и за 35-то и за 133-то. Лично на мен не ми допада, че в паралелката в която е класирана минималният бал е по-малък от нейният с 63 точки за момчета и с 68 за момичета. Ако беше посочила 35-то или 133-то първо нямаше да има подобна разлика и щеше да е по-скоро посредата по бал от приетите деца.

Последна редакция: чт, 20 юли 2023, 16:32 от Aila

# 384
При мен този епизод на сагата приключи доволно,сега чакам новия сезон JoyJoyJoy.Късмет и правилни решения на всички които продължават в трети етап:four_leaf_clover:

# 385
Скрит текст:

И моят се опита да и
FortyTwo
Цитат

Аз бях за 35-то с квоти, но тя си писа след фег 18-то, така че там си е класирана. Имаше бал още на първо и за 35-то и за 133-то. Лично на мен не ми допада, че в паралелката в която е класирана минималният бал е по-малък от нейният с 63 точки за момчета и с 68 за момичета. Ако беше посочила 35-то или 133-то първо нямаше да има подобна разлика и щеше да е по-скоро посредата по бал от приетите деца.
При моето момиче минимален бал за момчета в паралелката 195 под нейния, за момичета 141. Максималния е 25 над нейния. А като знам тя колко малко учи, представям си колко учат останалите. Дано не спре съвсем да учи.
 И при нас това си беше нейния избор. В другото й най-желано училище, нямаше да влезе и на второ, дори и да не бях разместила желанията.

# 386
  • София
При записване в 91. НЕГ е необходимо да се предоставят оригинал и копие от Свидетелството за 7. клас, както и копие от акта за раждане.
На място се попълва заявление.
За малко да не успеем да запишем гимназиста, защото на сайта на РУО не видях да пише за акт за раждане.

# 387
И ние днес се записахме - Джон Атанасов, доста организирано се оказа училището. Дадоха ни бележка за социалните и казаха да не купуваме учебници - имали библиотека, от която взимали безплатно. Това доста ме учуди. Важното е, че приключихме сагата и чуденето.

# 388
  • Sofia
И ние днес се записахме - Джон Атанасов, доста организирано се оказа училището. Дадоха ни бележка за социалните и казаха да не купуваме учебници - имали библиотека, от която взимали безплатно. Това доста ме учуди. Важното е, че приключихме сагата и чуденето.
Аз днес говорих по телефона с канцеларията на НТБГ по повод служебните бележки. Отговориха ми, че има заповед да не се издават, защото в системата след 15.09 ще се подаде директно информацията, т.е. от нас нищо не се изисква като дейност. По повод учебниците - в сайта вече ги има качени, така че могат да се закупят.

Последна редакция: чт, 20 юли 2023, 17:59 от Sashy

# 389
Така е, аз съм в комисия по записването, заболя ме устата да го повтарям на майките цял ден - бележката, та бележката Simple Smile.
Недоумявам защо са им на училищата акт за раждане и разни други документи... при нас искаме оригиналът на Свидетелството, попълват Заявление за записване, декларацията за личните данни и за ФУЧ, става за броени минути.

Общи условия

Активация на акаунт