СЕДМИ КЛАС - второ и трето класиране

• 77 201
  • 826
  •   1
Отговори
# 420
Никакво разбира се....само суета.

# 421
Минималният и максимален бал сами по себе си нямат значение за нивото на класа, но средният има. Затова и по-рано бях питала има ли такава информация някъде.
Повечето от пишещите тук са с деца с бал 400+ да не казвам  430+ и в училищата, където кандидатстват, няма чак такива разлики.
В нискобаловите обаче има и един среден бал би дал ориентир.

# 422
Минималният и максимален бал сами по себе си нямат значение за нивото на класа, но средният има. Затова и по-рано бях питала има ли такава информация някъде.
Повечето от пишещите тук са с деца с бал 400+ да не казвам  430+ и в училищата, където кандидатстват, няма чак такива разлики.
Е и като знаеш средния бал на паралелката и като нямаш бал за по-добра, за какво ти е тази информация.

# 423
За подредбата на желанията. След като изредиш желаните паралелки, кои реалистични, кои не, стигаш до компромисните варианти. Избираш няколко от тях и почваш да се чудиш кое по напред да сложиш като разликата между минимален и максимален бал е около 150. Не знам дали сега го обясних правилно какво имам предвид, ама той всеки от своята гледна точка. Simple Smile
Е и като знаеш средния бал на паралелката и като нямаш бал за по-добра, за какво ти е тази информация.

# 424
Здравейте,
и ние днес се записахме
Има ли други дечица записани в 133-то училище?
Почти не намерих актуална информация във форума за гимназиален етап на 133 училище.
Късмет на всички деца!
Днес записахме сина в 133-то. Продължава традицията. Аз и цялата рода сме завършили училището. Още по времето, когато повечето учители бяха руснаци. Сега гледам, че учителският състав е изцяло нов, с изключение на учителката по история, която ни преподаваше за Гитлер, гегемонията му и т.н. Grinning  За мен е училище, с добра среда, в което се учи. Резултатите от ДЗИ го потвърждават.

# 425

На 25 (след като сте видели местата), 26 и 27.07. Срокът за подаване на заявление е до 27.07. Погледнете пак графика. Пиша по памет. Не пречи в един и същи ден да теглите и да подадете заявлението. Възможно е на 25ти да ги публикуват късно следобяд - все пак ще записват на 24ти до вечерта. Така беше преди 4 г и имахме само 2 дена за реакция (дните обявени за подаване), но напълно достатъчни са.

no4ko25, пак е по бал. Нямат право на други критерии.
[/quote]
Моля за насоки за възможните резултати за следния сценарий:
Дъщеря ми е с бал 464, първите 4 желания й бяха 4-те паралелки на Испанската. Приета на 1-во класиране в 5-тото си желание,  1АЕГ (АЕ+ИЕ), за 2-ро класиране без промяна, записана там. Статистиката на тази паралелка е:  1-во класиране  454-488.5, второ: 449.5-465.
След 2-ро класиране в 2-те по-задни паралелки на Испанската минималния бал момичета падна до 466 и 467.
Въпросът ми е, ако се осовбоди място в тези 2 паралелки в Испанската и решим да изтеглим документите и да участваме в 3то класиране, как е възможно да се развият нещата за нас?
Освободеното от нея място предполагам не би участвало в 3-то класиране (ще е освободено след обявяването на свободните места). В случай, че не е приета на 3-то класиране в Испанската, какви са шансовете на 4-то класиране да влезе обратно в освободеното от нея място?
По желание на дъщеря ми, не кандидаства в математически паралелки, ИТ и немски.
Благодаря на всички, които ще отделят време за съвет.

# 426
  • Сф
Много малки според мен. Училището е много желано , за да се прекласирате на вашето място  на четвърто.  Вие не разбрахте ли, че  на 3 то бала скача? Според мен,  ще хвръкнете и от 1ва. Недейте писа така бала, доста хора четат, всеки си има игра..Е, поне испански има в доста училища.

# 427

На 25 (след като сте видели местата), 26 и 27.07. Срокът за подаване на заявление е до 27.07. Погледнете пак графика. Пиша по памет. Не пречи в един и същи ден да теглите и да подадете заявлението. Възможно е на 25ти да ги публикуват късно следобяд - все пак ще записват на 24ти до вечерта. Така беше преди 4 г и имахме само 2 дена за реакция (дните обявени за подаване), но напълно достатъчни са.

no4ko25, пак е по бал. Нямат право на други критерии.
Моля за насоки за възможните резултати за следния сценарий:
Дъщеря ми е с бал 464, първите 4 желания й бяха 4-те паралелки на Испанската. Приета на 1-во класиране в 5-тото си желание,  1АЕГ (АЕ+ИЕ), за 2-ро класиране без промяна, записана там. Статистиката на тази паралелка е:  1-во класиране  454-488.5, второ: 449.5-465.
След 2-ро класиране в 2-те по-задни паралелки на Испанската минималния бал момичета падна до 466 и 467.
Въпросът ми е, ако се осовбоди място в тези 2 паралелки в Испанската и решим да изтеглим документите и да участваме в 3то класиране, как е възможно да се развият нещата за нас?

Освободеното от нея място предполагам не би участвало в 3-то класиране (ще е освободено след обявяването на свободните места). В случай, че не е приета на 3-то класиране в Испанската, какви са шансовете на 4-то класиране да влезе обратно в освободеното от нея място?
По желание на дъщеря ми, не кандидаства в математически паралелки, ИТ и немски.
Благодаря на всички, които ще отделят време за съвет.
[/quote]

Голям риск ще поемете. Както Purelove е казала - на трето се появяват деца с доста високи балове. Аз на ваше място не бих рискувала. Но всеки се преценява. Шансът да изгубите и 1АЕГ е огромен.

# 428
Или пишете, че балът на детето е 466. Така може да откажете част от децата с 465 и 464 да участват в трето класиране. Според мен има сериозни шансове да бъде приета на четвърто класиране. Балът се вдига на трето класиране, защото има деца играеши за СМГ. Тези които не успеят в СМГ се класират по езиковите с висок бал. На четвърто класиране обаче се появяват освободените места и шансовете за класиране.
При деца с по-нисък бал риска е по-голям, защото там има много неприети на първо и второ класиране, които безвъзвратно вдигат бала. Най-рисковано ми се вижда за деца с бал 300-400. Риск има и за 400-440.. при бал 200-300 има риск да не попадне в същото училище, но ще го класират в някое подобно по рейтинг, защото има около 1400 свободни места. Децата с бал под 200 най-вероятно им е все едно в какво училище ще учат. За тях по-важно е училището да им е близо.

Последна редакция: сб, 22 юли 2023, 10:26 от Monza

# 429
/quote]
[/quote] Понякога не е въпрос до бал, а до желание на детето. От деветте паралелки, които писахме, моето можеше да влезе в 5 на първо класиране, същите се запазиха и на второ. И от тези 5 влезе в паралелката с най-ниските минимален и максимален бал, защото нея бяхме посочили най-напред. Знам, че има родители, които изреждат първо най-високобаловите и така в нискодящ ред, но не си представям какви са предпочитанията на децата. Аз моето не бих могла да го мотивирам да учи, където аз избера, ние разгледахме всички училища които писахме как изглеждат отвън, от сайтове и отвътре, в училището където я записах, ги водиха няколко пъти от старото училище на дни на отворените врати, много беше харесала кабинета по химия. Друг е въпроса, че тази година баловете бяха изненада, поне в паралелките в които тя кандидатства. В едни скочиха с много, в други паднаха с много.

# 430
Нищо предвидимо и сигурно няма на 3-то и 4-то класиране, така че не бих Ви съветвала да рискувате заслуженото място АЕ/ИЕ в 1АЕГ. Миналата година синът ми завърши точно тази паралелка, училището е страхотно, възможности за развитие и извън учебната програма има най-разнпобразни. Има различни преподаватели по испански, но на него му преподаваше Драгомира Линдова, която преди това е била преподавател в испанската гимназия и стига човек да иска, може много да научи от нея - сериозен и изискващ преподавател е.
Ако малкият ми син не беше приет в НПМГ тази година, щеше да учи точно в тази паралелка, която му беше първо желание от езиковите гимназии. Не съжалявайте прекалено за испанската гимназия, в английската също средата е добра, учи се много и завършилите след това имат отлична реализация.

# 431
Здравейте,
Честито на всички приети деца!!!
Дано попаднат в страхотни класове, да се създадат приятелства за цял живот, да се забавляват, учат и израстват!

Аз съм майка на бъдещ седмокласник в София, който иска да учи физика.
Моля, ако тук има майки на деца, които вече са минали по този път да ми пишат. Интересува ме каква подготовка са направили за олимпиадата по физика и изпита в НПМГ. От къде са вземали задачи да решават, за да се подготвят, кой материал влиза за олимпиадата и състезанието.
Ще съм благодарна на всяка информация.
И ако има как да се разбере какви са резултатите от матурите на децата приети паралелка Физика също ще е много полезна информация.
За СМГ не мисля, че има шанс да влезе, надеждата му е да се справи добре на олимпиадата или състезанието в НПМГ.
Ако някой знае друго училище в София с паралелка физика и астрономия моля да ми пишете!!!

# 432
Това, което търсите като отговор е като задача на Кортезов (хвала на всички деца, които успяват да му ги решават). Ако бръкнете в чувал с различни чорапи, в някакъв оптимален случай ще ходите с различни чорапи.  
Съвсем сериозно, но е непредвидимо. Доколкото първите от областния кръг на олимпиадата по физика предпочетоха да останат в СМГ или го избраха, а на златният медалист от националния кръг явно му се наложи да се яви на състезанието на НПМГ, за да вземе хубави точки за кандидатстване там. Това страшно много отвори ножицата на балообразуването. С химията беше подобно (с 20 деца между 91-99 точки, които в голямата си част бяха с основен интерес към СМГ), но все пак от състезанието на НПМГ излязоха и добри резултати и това даде доста по-високи минимални балове. Имайте предвид и че догодина излизат собствени седмокласници на НПМГ. Те са с малко повече часове по природни науки под формата на избираеми.

Последна редакция: сб, 22 юли 2023, 15:00 от рони

# 433
Това, което търсите като отговор е като задача на Кортезов (хвала на всички деца, които успяват да му ги решават). Ако бръкнете в чувал с различни чорапи, в някакъв оптимален случай ще ходите с различни чорапи. 
Съвсем сериозно, но е непредвидимо. Доколкото първите от областния кръг на олимпиадата по физика предпочетоха да останат в СМГ или го избраха, а на златният медалист от националния кръг явно му се наложи да се яви на състезанието на НПМГ, за да вземе хубави точки за кандидатстване там. Това страшно много отвори ножицата на балообразуването. С химията беше подобно (с 20 деца между 91-99 точки, които в голямата си част бяха с основен интерес към СМГ), но все пак от състезанието на НПМГ излязоха и добри резултати и това даде доста по-високи минимални балове. Имайте предвид и че догодина излизат сочствени седмокласници на НПМГ. Те са с малко повече часове по природни науки под формата на избираеми.   

Да знам, че с по високите точки избират СМГ и това ми е надеждата да успее да се промъкне в НПМГ. Той също е в паралелка с природни науки но в 125 не в НПМГ. Миналата година беше 24 в БГ по астрономия на олимпиадата. Той точно астрономия иска да учи, но за да го приемат трябва да изкара добри резултати по физика. Затова питам за материали, сборници... ако някой може да помогне...да даде насоки...

Поздрави,
Станислава Стойкова

# 434
Щях да редактирам, че трябва да имате предвид и страхотната подготовка, която поне при набор 2009 имаха децата от "Боян Пенев".

Общи условия

Активация на акаунт