СЕДМИ КЛАС - второ и трето класиране

• 76 125
  • 826
  •   1
Отговори
# 630
Не страдам от параноя, но при неподадено заявление за 2-ро класиране не значи ли че отпада от класиране изобщо. Затова написах, че е по-добре на място, защото малко или много тук не всеки чете с разбиране.

Не. Отпада само от второ класиране.
Нали все пак тези деца трябва да се запишат някъде на училище.
Няма как да ги отрежат от всички следващи етапи на класиране.
Общо взето за участие във всеки етап на класиране трябва да са изпълнени две условия:
1. Детето да не е записано в училище към МОН
2. Детето да подаде заявление за участие в съответния етап. (Единствено за втори етап е необходимо да е имало и заявление за първи етап, защото няма как да се кандидатства директно на второ класиране)

Последна редакция: вт, 25 юли 2023, 16:18 от Dame

# 631
  • София
От всички топ гимназии само в 73-то нямат места. Иначе общо 14 свободни. Доста малко.

Вероятно и те ще имат на 4-то. Деца с високи балове, за които училището не е  било първо желание, може би ще рискуват, в частност най-вече за СМГ. Такива ( често бивши семегейци, на които малко не им е стигнало) ще има според мен и от НЕГ.

# 632
  • София
Какво се има предвид под “отпада от класиране изобщо”?
Нали на трето се подава ново заявление, т.е. Нови желания, ново класиране. Няма как дете, незаписано на второ класиране да отпада изобщо.

Иначе две от бройките за СМГ са на деца от училището на малката - едното отива в АК, другото в ПЧМГ.

Последна редакция: вт, 25 юли 2023, 16:28 от rosi_ta

# 633
Всъщност грешка. 14 са свободните места без квоти. 26 за момчета и 11 за момичета. Общо 51 места.

# 634
Аз да попитам нещо относно свободните места в трето класиране.
За желана паралелка ни изписва, че има 2 свободни места, но незнам дали няма да е рисковано да се пробваме.
Понеже на 2 класиране са приети 12 деца, но  са се записали 10. Тези две деца не са се записали и съответно могат и отново да участват за местата си???
Питането ми е по принцип за такива незаписали се деца след 2 класиране, то ако имат високи точки и не си харесат никакво друго училище или няма свободни места, то могат да си заемат местата, които са отказали да запишат и ние да не можем да се класираме там?

Последна редакция: вт, 25 юли 2023, 16:36 от Galka2023

# 635
За желана паралелка ни изписва, че има 2 свободни места, но незнам дали няма да е рисковано да се пробваме.
Понеже на 2 класиране са приети 12 деца, но  са се записали 10. Тези две деца не са се записали и съответно могат и отново да участват за местата си???
От къде е информацията колко са приети и колко записани

# 636
Нали трети  етап е самостоятелен и се пуска ново заявление.
На второ нямаме списък със желания, защото нито се записа детето, нито подадохме заявление за участие във второ, което е обвързано с желанията от първо.
Според мен това, че на първо стои незаписан, влияеше само за второ. Сега е ново класиране и би трябвало да отворят системата и да имаме право на избор желания в трето?

# 637
Нали трети  етап е самостоятелен и се пуска ново заявление.
На второ нямаме списък със желания, защото нито се записа детето, нито подадохме заявление за участие във второ, което е обвързано с желанията от първо.
Според мен това, че на първо стои незаписан, влияеше само за второ. Сега е ново класиране и би трябвало да отворят системата и да имаме право на избор желания в трето?

Точно така, ще можете да пуснете ново заявление за трето класиране.

# 638
  • София
За желана паралелка ни изписва, че има 2 свободни места, но незнам дали няма да е рисковано да се пробваме въпрос.
Понеже на 2 класиране са приети 12 деца, но  са се записали 10. Тези две деца не са се записали и съответно могат и отново да участват за местата си???
Питането ми е по принцип за такива незаписали се деца след 2 класиране, то ако имат високи точки и не си харесат никакво друго училище или няма свободни места, то могат да си заемат местата, които са отказали да запишат и ние да не можем да се класираме там?

Нещата не работят така. Гледайте на трето по същия начин като на първо класиране (разликата е че изборът на паралелки е силно ограничен и свободните позиции са малко). За трето класиране желанията се подреждат наново и класирането е независимо от предишните две, въпреки, че алгоритъмът е същия. Това че дете е било прието някъде на първо/второ не му дава автоматично предимство на трето.
Класирането е по бал и може да бъдете изместени от дете с по-висок бал, без значение дали и къде е било  на първо и второ класиране.

Последна редакция: вт, 25 юли 2023, 17:12 от rosi_ta

# 639
  • София
Krasivost, ще я отворят в 0.00 ч на 26.07. и със сигурност имате право да участвате. Но редете мъдро.
Не зная каква е причината да не подадете за второ - звучи ми като лошо подредена поредност на желанията. Няма значение на този етап. Местата не са много в топ гимназиите, където се целят всички с бал над 420-30, предполагам. Така че си изговорете хубаво с детето до къде се простират приемливите варианти, за да не останете за 4то, защото изборът ще е още по-ограничен.

Galka2023, риск винаги има. И както доста се писа в темата - много често балът на 3то се качва спрямо бала на 2ро класиране. Аз лично имам пример за дете незаписало се в училище от 2ри ешелон, за да подреди по-желани пак оттам, вкл и неговото си място и не успяло да се класира отново в същата паралелка. Диапазонът беше 310-350 за бала по разл формули. И остана некласирано на трето, после вече на четвърто го приеха, но си беше обикаляне.

# 640
Ами нямаме много голям избор, да за Езиковите гимназии, беше прието детето в частно училище и не беше прието по първо желание на 1 ви етап, имаме силно желание за частното, и се колебахме дали да запишем за 2 АЕГ става въпрос, беше прието детето, някакси сме от онези дето не сме сигурни къде, какво. Сега и чисто финансово преценяме нещата, не сме от тези “спорта” кандидатствали, но сглупихме и се подведохме, да не участва във второ, защото бала за 1 во желание беше доста висок, а детето искаше в частното.
На второ класиране приятелско дете приеха във 2АЕГ и променихме решението  Simple Smile, но местото вече го няма там свободно в тази специалност.
Така, че дълго е и неразумно, но ще пробвам пак за 1 вото желание, за което има свободно место, а и във 2 АЕГ има в друга специалност.

Много емоции и недоразумения, но така е и с детето да се съобразиш и с всичко…

# 641
  • София
Привет!!!
Едно бързо Simple Smile питане за лична карта, че станахме на 14 Simple Smile може ли само с един родител да отиде детето, без пълномощно от другия?
За София прочетох, че може, но за всеки случай?!

ДА!

# 642
И само да допълня за личната карта, че точно вчера се пекохме буквално на този огън - ако има валиден паспорт, не поглеждат акта за раждане. Simple Smile И в момента няма експресна и бърза поръчка, само обикновена за 30 дни - поне вчера това беше рефрена на госпожите зад гишетата - "Проблемът е централен и е от миналата сряда."

# 643
Привет!!!
Едно бързо Simple Smile питане за лична карта, че станахме на 14 Simple Smile може ли само с един родител да отиде детето, без пълномощно от другия?
За София прочетох, че може, но за всеки случай?!

ДА!
Стана Да!
Благодаря за отговорите?!
Може само с един родител!!!

# 644
.

Последна редакция: ср, 26 юли 2023, 18:30 от Krisyyy

Общи условия

Активация на акаунт