Развод, защото излизам с приятели

• 10 684
  • 245
  •   1
Отговори
# 15
Аз ходя на почивки без мъжа.
Но на "купон с преспиване" не ми звучи нормално, не съм на 15 години.

# 16
  • София
Това не е развод заради излизане с приятели, а развод заради болно ревнив мъж, който няма социална среда и си изкарва всички страхове на теб. А явно проблемите не се изчерпват и с това. Единственото странно е, че ти не си тази, която поставя раздяла на масата.

# 17
Дай малко повече подробности де, къде ще се събирате? В друг град ли, че ще нощуваш?
Четете бе хора, казва, че това с пресписването е два пъти в годината, не два пъти в месеца.

# 18
Аз ходя на почивки без мъжа.
Но на "купон с преспиване" не ми звучи нормално, не съм на 15 години.
Именно. Семейство с две деца, все пак.

# 19
За командировки, тиймбилдинг и подобни, няма право да се сърди.
Но за излизане до късните часове или купони с преспиване с приятели сама, не е в моя списък на допустими неща за жена със семейство и две деца. Кой гледа децата докато ти се вееш по кръчмите и преспиваш тук и там?!? Колко често е това? Аз не бих била съгласна мъжа ми всяка седмица да излиза да запива до 3-4ч през нощта.. аз също не го правя. Излизам с приятелки, да, но през деня на кафе или на вечеря в ресторант и се прибирам до 21-22ч. И все пак не се случва често, може би веднъж на месец-два това с вечерното излизане. Все пак като имаш дете/деца се съобразяваш.

# 20
  • София
Проблемът не е , че тя или той излизат с приятели.
Проблемът е, че някой ще ми каже, че не мога да излизам.
Усещате ли разликата?
Аз по принцип съм домошарка и дори от купони предпочитам да се прибера или да шофирам (не пия по принцип), за да си спя в собственото легло. Обаче, ако някой ми каже, че не може да оставям с преспиване, и затова ще ме заплашва с развод много бързо ще види вратата от външната страна.
И какво, не ходиш на тиймбилдинг с колеги, щото Мунчо не разрешавал?
Божке, някой зорлем си усложняват живота.

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 12:56 от Светулчица

# 21
Какво значи купон с преспиване? Ми отиваш на купон и ще спиш там. Вие си представяте оргия ли?
И се съмнявам това да е през ден. Все пак авторката сама ги гледа явно тия деца и тоя дом, има само мъж за украса. Вие тук си представихте някаква разпасана фльорца.
Ето, съседката отиде на купон с преспиване миналия месец. В друг град, при приятелка, която има рд. И естествено там ще спи.
Три деца има, никой не и е направил драма. Бащата ще ги гледа. Щото е родител.
А той пък ходи за риба с приятели, тя не ходи с него. Събира се понякога и с приятели да пийнат и да играят карти.
Ходи и на планина, тя не ще. Не е правила панаири.

# 22
Ама тя защо иска да ходи на "купон с преспиване" без мъжа си?!? Да наемат бавачка за децата или някоя баба да ги гледа и да отидат заедно. Какво е това сама да ходи да преспива някъде си? Никой мъж или жена няма да е съгласен на такова нещо сервирано му от партньора..

# 23
Е , хайде сега. Всеки има нужда от време малко за себе си! Какво лошо има да се вижда с приятели на събиране. Тя тази жена е имала живот и преди мъжа.
Въпросът е да е с мярка.

# 24
  • София
Мъжът не иска да излиза. Тя заради него да стане затворник ли?

# 25
Мисля че това което описват не е семейство, а тип бизнес взаимоотношения. Един гледа деца друг прави нещо друго. Не знаем подробности. За вас да излизате с приятели е явно тип разпускане, за вашият  партньор това е нещо което не влиза в "договора". Пишете за него като за квартирант, при което досаден за вас. Обаче  някак не виждам у вас желание да развалите взаимоотношенията, която означава че или сте зависима от него или сте притисната от други обстоятелства, които не знаем. Трябва или да "предоговорите" взаимоотношенията си с този човек или  да ги прекратите, защото явно вас ситуацията ви устройва, а него не. Не заставам на ничия страна.

# 26
Ама тя защо иска да ходи на "купон с преспиване" без мъжа си?!? Да наемат бавачка за децата или някоя баба да ги гледа и да отидат заедно. Какво е това сама да ходи да преспива някъде си? Никой мъж или жена няма да е съгласен на такова нещо сервирано му от партньора..

Ха ха. И какво от това? Извинявай, това че ти си в миналия век, не означава, че други трябва като теб да са вързани със синджира. Вашето недоверие и контрол не го прехвърляй на другите хора.
Назад дадох пример с жена с три деца отиде в друг град на купонче с преспиване. Бащата ги е гледал, щото е баща, това му е работа, не е работа само на майката. Както той има право да ходи на риба, на планина сам, сам на купони чат пат с приятели, така и тя го прави. И да те светна, че имат супер семейство, брак, отношения.
Всеки има нужда от време за себе си и да прекара време с приятели. И ако тези приятели не са негови, то на него няма да му е интересно.
И е хубаво хората да не са лепнати нон стоп един за друг, а да си дават почивка.

# 27
  • София
Амакактака омъжена жена с две деца ще отиде в Пловдив един път в годината с приятели и ще спи там?!?
И как така веднъж месечно ходи на бар и се прибира в 2?!

И това от жени в женски форум.
Никой не ви ограничава, вие сами ограничавате себе си, включително и другите.

# 28
Та тя излиза веднъж в месеца, рядко два пъти.
А преспиването е два пъти в годината.
Не мисля, че това би трябвало да е проблем, ако има разбирателство и доверие.
Аз също излизам с приятели и съм закъснявала, но не съм имала проблеми. Съпругът също излиза. Вярно, че нашето е по-рядко, но и да е въднъж в месеца не виждам драма.

# 29
  • София

Ха ха. И какво от това? Извинявай, това че ти си в миналия век, не означава, че други трябва като теб да са вързани със синджира. Вашето недоверие и контрол не го прехвърляй на другите хора.
Назад дадох пример с жена с три деца отиде в друг град на купонче с преспиване. Бащата ги е гледал, щото е баща, това му е работа, не е работа само на майката. Както той има право да ходи на риба, на планина сам, сам на купони чат пат с приятели, така и тя го прави. И да те светна, че имат супер семейство, брак, отношения.
Всеки има нужда от време за себе си и да прекара време с приятели. И ако тези приятели не са негови, то на него няма да му е интересно.
И е хубаво хората да не са лепнати нон стоп един за друг, а да си дават почивка.

Има хора, за които това е недопустимо. И когато такива хора са двойка те се разбират и си живеят в хармония. И на мен ми е странно хора да ядат хлебарки, но ето на - правят го.  Хората сме различни. Но, когато единият от двойката не се чувства добре, защото двамата са на различни мнения - стават проблеми. Единият мисли "тоя мъжът ми какъв е кретен", другият вика "Мале, с каква развратна жена съм се събрал". Ето,  в Саудитска Арабия ходят забулени и са подчинени на мъжа, такъв им е светогледа, те са си добре. Проблемът би бил, когато една жена попадне на такъв манталитет.
Така е и тук.
Ако и за двамата е недопустимо някой да е извън семейството 1 ден всичко ще е наред.
Аз примерно не бих допуснала у нас да се готвят кюфтета. Нещо съвсем елементарно. Но моят светоглед е различен в тази област. И, ако другият не е с такъв светоглед няма как да сме двойка. А нямам право да му забраня. Въпреки, че все пак в моя дом - моите правила.
По съшия начин не бих допуснала някой да ми кажем, че не мога да нощувам еди-къде си. Пак казвам, не обичам да си спя извън леглото, но толкова мразя някой да ми казва какво да правя, че...
Веднъж пък бях сама на палатка и по  погрешка се прибрах с чужда кърпа и мъжки СИНИ БОКСЕРКИ! Бях оставила багаж на човек, който щеше да спи в моята палатка 2-3 дни след мен. Дори не го бях ВИЖДАЛА.
Ама някак съм мушнала и част от неговия багаж при събирането на моя Simple Smile
Добре, че вече бях разведена. Но, ако не бях и мъжът ми ми вдигне скандал затова, веднага щеше да е бивш.

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 13:42 от Светулчица

Общи условия

Активация на акаунт