Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 68

• 21 754
  • 744
  •   1
Отговори
# 270
Сусамовият тахан ок ли е за нас?Много обичам, но рядко консумирам. Преди време това ми беше закуската - 2 супени лъжици и никакъв глад до обяд не изпитвах и изобщо на коремчето ми действаше много добре.

Аз ям сусамов тахан за калций. Но не всеки ден, де.
Млечни не ям.

Келтска сол си бях взела преди време, още я използвам. Тя е тъмна, към сива, леко влажна, едри зрънца. Личи, че е нерафинирана. Обаче само за студено ползване, пише да не се подлага на термична обработка, да се добавя в ястията след като са приготвени.

Шарпи, това е много хубава омега 3. И аз съм я пила.

# 271
Мисля, че сусамовият тахан е ок. Макар че аз рядко консумирам по 2 с.л. от него.
Нането, струва ми се, че бананите и кашуто са проблемни. То зависи и киселото мляко и кашкавалът какви са и дали няма скрити нишестетa в тях... Преразгледай и честотата и броя на храненията, както и кога ти е последното хранене за деня. Мазнини какви и по колко приемаш?🤔 Имаш ли все още излишни кг?
Нещо тематично, че ще излизам набързо😅:

Последна редакция: пн, 24 юли 2023, 18:41 от dolce miele

# 272
Нати, да, потвърждавам, че знам как се прави изследването - казват 3 дни да се вдигнат ВХ, но нарочно около седмица беше по - лежерно храненето.
Кашуто - миии, май си е постоянно... правя си и гранола - кашу и бадеми изпечени, добавени към кисело мляко с въпросния банан, понякога орехи също..
Последното хранене за деня е около 20- 20,30.
Килограми няма повече за сваляне. Може би калориите да малеят малко..., но пък като тръгна да ги изчислявам и виждам, че се събират...
Мазнини - авокадо, кокосово масло, масло... бекон, много готвя с животинска сметана, цедено кисело мляко...
Егати пък хора 2 банана и кашу могат ли толкова да влияят...?
Добре де, а вашите резултати как се движат във времето - питам тези без лекарства... защото нали казвате, че бавно става...може просто да има нужда от повече време, повече движение.
ПС От около месец съм спряла цитрата, уж нали казват да се спрат лекарствата - дали пък няма връзка?

# 273
  • София
Naneto,  T4 в една и съща мерна единица ли е при двете изследвания? Изглежда е намаляло през периода.

# 274
Naneto,  T4 в една и съща мерна единица ли е при двете изследвания? Изглежда е намаляло през периода.

Да, мерната единица е една и съща, лаборатирията е една и съща, но кой знае защо референтните са различни с  0,4 единици... не знам реактиви ли са били различни....
Притеснително ли е Т4?

В сряда съм на едното да ги види...

# 275
Няма как ние да ти кажем дали двата банана те бъркат, пробвай без тях и ще разбереш...
Кашуто щом е редовно май множко ми изглежда, може пък то също да пречи. Тая гранола с кисело мляко и банан ти е едното от двете хранения ли?

# 276
Naneto , има неща се спират докато не се свали излишното и не се нормализират нещата.
Аз за първите 6 месеца я съм изяла 1 банан. Хапвам парче и го пробутвам.
Кашу,фъстъци - също не съм.
Всякакви печени ядки - не. Това е глезотия за веднъж в месеца - максимум 100 гр. Мазнините след изпичане са вредни.
И съм го доказвала на себе си. Яла съм нарочно дни наред по-малко печени. Ами пълнее се.
После си дадох почивка, върнах килата. После не седмица, а почти месец за закуска сурови ядки.
Грам не напълнях.
Млечните са лактозни, и там си виж консумацията, пречат.
А магнезиевия цитрат защо го спря? Това не е лекарство.
Има хора млечните не ги бъркат, друг ги бърка.
Аз плодове мога да толерирам, ти може и да не можеш.
Тествала ли си се след плод как ти е кз и инсулин?
Важно е и колко протеини, въгхлехидрати/ и какви/ и мазнини консумираш.
Ако не си улучила баланса, и това ще ти обърка нещата.
Та дай тридневно меню, подробно. Колко грама протеин на обяд, вечеря, колко мазнини, колко въглехидрати, какви.
Колко пъти ядеш на ден? Вода пиеш ли достатъчно?

# 277
  • София

Да, мерната единица е една и съща, лаборатирията е една и съща, но кой знае защо референтните са различни с  0,4 единици... не знам реактиви ли са били различни....
Притеснително ли е Т4?

В сряда съм на едното да ги види...
Ами не знам дали е притеснително, той ендото ще каже, макар че те не коментират много-много, щом хормонът е в референтни граници и не отчитат хипофункция. Доколкото знам трябва да се проследи и Т3. Аз лично внимавам за тренда при тези два хормона.
Иначе от другите показатели бих казала, че ГХ е по-добре. А високата КЗ на гладно, която са отчели, най-вероятно е в следствие от увеличените въглехидрати в дните преди изследването.

# 278

ПРЕДИ ОБРЕМЕНЯВАНЕТО - ядох 2 филий бял хляб (сандвич, че и аз бях на Черни връх), палачинки с мед с ленено брашно (признавам, че се изкуших, но нали уж казват да се яде нормално - КЗ на 2ри час беше 11!!!), картофен огретен, сладолед, пиле с ориз - тези всички неща разпределени в около седмица..

Според теб къде е грешката - съмнява ме 2та банана да бъркат работата?

И моята захар след тесто скочи на 11 на втори час, а съм на режимно хранене отдавна. Очаквана реакция при човек, който не яде въглехидрати, да не те изненадва или притеснява. Ако започнеш да ядеш въглехидрати, ще започне да ти се вдига по-малко, но в дългосрочен план, не е добра идея.
Бананите може и да ти бъркат работата + другите неща. Кашуто не е ядки, а от семейство бобови.

Второто ти обременяване не е показателно. Това изследване е за хора, които са на стандартно хранене. При НВВМХ, почти е гарантирано, че обременяването ще покаже по-лоши резултати, отколкото е в действителност положението.

# 279
В момента чета книгата за пшеницата.
Пшеницата е такава, че разболява хора, проумейте го.
И 20 години да сте на НВ, след като е смотана, като хапнете нещо, ще скочи.
И доколкото знам преди изследване се вдигат малко, това ми се струва бая хапване на В.
И къде пише, че трябва да се яде мед, сладолед, хлебни?Все неща, които тъй или иначе те преебават.
Яжте грах като искате въглехидрати. Леща, боб. Или елда, киноа, амарант. Такива неща преди изследване. По-полезни в, макар че не са ни в режима. А  не от нв да стресирате цяла седмица организма с палачинки, хляб, мед, сладоледи. Това е безумие.

Аз преди отпуската бях посвикнала чат пат да взимам някоя солета на работа.
Ама спирам вече, няма повече. Да си ядат там глупостите.
Единствено на Бъдни вечер ще ям от питката и козунак на Великден.
През останалото време ще се ограничавам.

Оф, ще ми се да купя еритритол и да експериментирам с някакви сладки курабийки дали ще станат.
Долче, я дай рецептите си за сладки курабийки да видим какво си събрала.

# 280
Naneto, за съжаление не мога да коментирам резултатите. От една страна съм отскоро на режима (и в сектата 🤭), от друга - до сега не съм правила огтт и нямам намерение да правя (лично убеждение) - за проблеми с инсулин и кз ме накланят дори вторичните физически белези, както и след като (благодарение на темата) си анализирах навиците и подбора на храна.

Имам едно изследване “скромно” на кз и инсулин в края на м.май и може би септември-октомври ще го повторя ей така за ориентир. Знам, че не е показателно, като има риск след хранене да скача инсулина. Но пак по вторични бешези съм склонна да вярвам, че това е правилната посока (напр обуздан глад за въглехидрати и похапвания по вс време на деня, трайна тенденция към намаляване на кг и обиколки, спокоен сън)

Не смея да св “давам за пример “ и да коментирам,защото съм “начинаеща” 😊а тук момичетата са от години на това хранене/режим/+ съвети за спорт и добавки и мн мн лични истории за перипетии, предизвикателства, та дори и “признати прегрешения” (освен това започнах режима веднага след спираме на кърмене, та най-вероятно и хормонално не съм била мн мн вред)

Със сигурност в старите теми са коментирани мн тестове и резултати, може би там ще откриеш сходни казуси и ще се ориентираш как са се развили във времето - аз лично бих се поровила назад, има мн полезни коментари от Невена (съжалявам, прескачала съм ги наедро, защото не съм нислила за огтт)

За рецептите - ами, предполагам има мн четящи в сянка Simple Smile но и както виждаш от пишештите “новаци” тук, радваме се на всяка рецепта, която би дала разнообразие в менюто или пък не ни е хрумвало, че може “и така да се преправи”. Някои чинии са изключително красиви и пипнати до детайл, други са “бързи и лесни”, защото не винаги има време, а трябва дисциплина, а трети са атрактивни и за останалите членове на семейството - малки и големи, които преоткриват вкуса.

Аз лично се радвам и ми е малка победа в “захарозависимостта” яденето на домашния сладолед и отказа от купешки от децата (накърти им, ММ ги дояжда). Вчера малкото изяде 3 домашни и майка ми се скара , за бройката, а аз й отговорих :” Та това са банан , сметана, малко мед и какао - да яде, нямам проблем”

Ориз, от февруари до сега, съм си позволила едва тази събота за първи път след един изтощителен целодневен тур. Но задължително хапнах 3 кюфтета , салата от краставици и чаша айрян т. е не си пропуснах протеина и мазнината Simple Smile в порциона

Хора сме, прияжда ни се сладко.. Жени сме, мъчи ни ПМС .. хубаво е да знаем по някоя рецепта за бърза “режимна сладост”, пред това да посегнем встрани

Скрит текст:
чия рецепти за разхлаждащ десерт https://fb.watch/l_n2YQYw90/

Последна редакция: пн, 24 юли 2023, 19:15 от fotokod

# 281
Нането, аз съм запомнила от Миоки една мъдрост - че се гледа тенденцията. При теб я има, и то, положителна. Защо си прави обременяване, по свое усмотрение ли ?
На твое място бих писала лс на Невена Виролан, помоли я за разчитане.
Аз понеже следя само гкх, инсулин и кз, плюс холестероли сутрешни, и се радвам, ако са по- добри от предните. Така съм си решила, не ми се пият хапчета. Бавно и славно. И без друго си ям по нашия начин.

Елора, ти какво се шашкаш на 63 кила ?
Колко беше ?

# 282
Здравейте, момичета ❤
закуска - кафе
Обяд пил филе със салата микс от зеленчуци
Вечеря сьомга и листна салата италианска
Ходих и на тренировка 1 час и 25 мин точно изкарах в залата 🥰

Последна редакция: пн, 24 юли 2023, 22:44 от Bria

# 283
Фотокод, запазих рецептите, нещо може и да се опита.
Може би с бадемово мляко и какао. Ама много сироп слага, ужас.
Ще се модифицира.

Ми Таис, то сичко остана в корема. 115 бях, няма значение, искам на финала да стигна. Ей го на, ей там, не идва, бега ми по тъча Joy
Дразня се.
Ама знаеш ли какво. Преди време, бая време, бях стигнала до 63 за малко.
Ама пък тогава и корема и талията се поизчисти.
Ама това беше от стрес. Не ядях, после ядях, посре не ядях, нервирах се много.
И честно казано дори и да имах стрес почти не си позволявах както старото ми аз при стрес да се тъпче.

Нане, добра идея дава Таис. Напиши лс на Невена, подробно, си изследвания и т.н. Опиши и какво ядеш и я питай къде може да грешиш.
Щото понякога и малките камъчета обръщата колата.

Бриа, супер си. И бедрата много убави Grinning

# 284
Бриа, 👌
Елора, към сместа за шоколадовите лави добавяш малко чия и ядки (може и малко плод) и имаш чудни бисквитки!😃 Евентуално и малко режимно брашно може да се добави. За повече разкош, можеш да слепиш бисквитките с маскарпоне.😁
Аз днес направих към 24 ч фаст, вечерята беше пак яйчно-рибна. Сардини, херинга, майонеза, маслини, 10 грама морков за цвят, зехтин и ябълков оцет:

Чушки с яйца, гъби и лук (приготвени в пилешка мазнина)  и малко количество салата:

Учудих се, но докарах калориите само до тези🤔, мислех, че са повече:

Последна редакция: пн, 24 юли 2023, 21:47 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт