Марка спално бельо - Тема 2

• 33 614
  • 490
  •   1
Отговори
# 105
От година съм фен на Дилиос, серията от натурален памук. Подмених цялото спално бельо вкъщи с този модел.
Пера го яко — около 2 пъти седмично на 60С, доскоро на 1400 оборота, а от седмица на 1600.
Изключително издръжлива и стегната материя, същевременно много приятна на допир. Създава точно усещане за натуралност.

Другият плюс на модела е, че се закопчава с цип по цялата дължина и при пране не се навират други неща в калъфа.

# 106
От година съм фен на Дилиос, серията от натурален памук. Подмених цялото спално бельо вкъщи с този модел.
Пера го яко — около 2 пъти седмично на 60С, доскоро на 1400 оборота, а от седмица на 1600.
Изключително издръжлива и стегната материя, същевременно много приятна на допир. Създава точно усещане за натуралност.

Другият плюс на модела е, че се закопчава с цип по цялата дължина и при пране не се навират други неща в калъфа.
За това ли става дума?
https://dilios.bg/rnf-dvoen-spalen-k-kt-200-215-2-h-50-70-natural-bdch
Свиват ли се и колко, ако си забелязала?

# 107
За това ли става дума?
https://dilios.bg/rnf-dvoen-spalen-k-kt-200-215-2-h-50-70-natural-bdch
Свиват ли се и колко, ако си забелязала?
Същото, но моето е с два отделни плика.
Свиването, и да го има, е само в първоначалното изпиране. Иначе — възглавниците и олекотените завивки в указания размер си пасват идеално.

ПП Имат и големи чаршафи с ластик от същата материя.

# 108
При мен дилиоса се сви много. С около 20 см в ширина и около 10 см в дължина.

# 109
Благодаря, Джорджа!
Мини маус, за същата материя ли става дума при теб?

# 110
Леле! Това е много. Първия път не го ли изпра в чисто студена вода?

# 111
Хм, странно! Не съм мерила размерите при закупуване на спалното бельо, но фактът, че торбите и калъфките побират спокойно съответния размер олекотена завивка и възглавница е показателен, че размерите и свиваемостта са в норма. Пак да кажа — пера на двучасови 60-градусови програми.
Леле! Това е много. Първия път не го ли изпра в чисто студена вода?
Ми аз и първи път всичко пера на 60С.

# 112
Аз имам предвид следното, но не се изказах правилно. Едно време баба ми първо ‘ топеше’ чаршафите в студена вода, слагаше хи да съхнат и чак после ги изпираше  с топла вода и препарат. Памучни чаршафи бяха, бели. Като съм я питала защо прави така, казваше да не се свиват.  И с ленените неща правеше така.
Та написах това по повод суровия памук, който би трябвало да не е обработен 😊

# 113
Кубратова, пробвала съм два-три вида на дилиос и не помня с точност дали някой от тях беше от същата материя.

Пете, не знаех това за студената вода. Ще го пробвам следващия път.

При прането спазих изискванията на етикета. То си пишеше, че има някакъв процент свиваемост и аз избрах размерите, така че да ми пасват след свиването. Просто при мен процента беше по-голям. Иначе и аз преди не мерих, Djordjia, но откакто имах проблем със скъпи завивки, вече меря. Grinning

# 114
Аз пък не си помня размерите на всички завивки в селската къща и поръчвам едни големи комплекти, които после чакам да се свият, ама не щат достатъчно Simple Smile
Е, разликите не са чак фрапантни - по няколко см са, но мразя и да ми хлопа завивката в плика или да не стои добре.

# 115
И аз не помня точни размери, но при покупка правя на спално бельо или олекотена завивка, справка в онлайн магазина.

# 116
Аз в магазина ги знам какви са, ама моите няма кой да ми каже, че къщата е необитаема през по-голямата част от времето и правя поръчки, докато не съм там  Simple Smile
Тъй като имам различни размери завивки, все на някои ще пасне който и да е комплект, ама ако го купувам за конкретната спалня, пък в нея завивките са по-малки или по-големи според желанието на обитателите, може да ми възникне цветова колизия, въпреки, че купувам главно едноцветно спално бельо - то не е само до цвят, ами някои са с жакардова оплетка и тя може да не отива на конкретната спалня.  
Дано ми се разбра, ама днес ми разказаха играта и съм с адско главоболие, та може да ги редя несвързани.

# 117
Може и да е предвидено свиването, когато пишат размерите.
Аз поръчвах няколко пъти едноцветен памучен сатен за да шия сама чаршафи. Мерила съм плата преди и след пране и се свива малко на ширина и повечко на дължина. Явно си знаят и ми пращаха повече от поръчания метраж.

# 118
А спалното бельо на Нани хоум дали е ползвал някой? Купихме скоро от там разкошна спалня и диван. Качеството е на ниво. Видях, че предлагат и спално бельо от сатениран памук, предполагам, че ще е добро. Мнения?

# 119
Не препоръчвам  spalno-belyo.com
Артикулите, които изпращат се различават от тези на снимките. Ако бях прочела мненията ви предварително, нямаше да избера продукт от този електронен магазин.
Разбира се, имах опцията да го върна още в куриерската фирма. Не върнах продукта, само защото беше приемлив заместител на приемлива цена, но определено според снимката и описанието, очаквах да получа друго. Не бих поръчала отново от тях.

Препоръчвам GOLD серията на JYSK.

Общи условия

Активация на акаунт