Марка спално бельо - Тема 2

• 33 572
  • 490
  •   2
Отговори
# 90
На мен тези от тач бг са ми много шарения.

Аз купих черно със сиво, супер изчистени, не за мен, защото аз си подам по свежи десени и си купих в тъмно червената гама. Просто трябва ровене, при мен проблема е, че не мога да избера от такова разнообразие.

# 91
В София срещу паркинга на Женския пазар, от към бул. Христо Ботев, на ъгъла на Пиротска. Намаления нямаше в магазина на чаршафи, имаше на одеяла май. Взех няколко неща и не помня цени.

Последна редакция: пт, 03 май 2024, 21:55 от coralisland

# 92
  • София
Опитвам се да харесам качествени чаршафи, които да са максимално естествени на допир. Египетски памук ли е решението? У нас е рядкост и не съм имал такива досега.
Ако в Икеа нямат такъв вариант, погледнах в тези два сайта (но цените са над 130лв)
400 нишки  достатъчни ли са?
В амазон (de/ Uk) може ли да се намери нещо добро?
Матрака е 160х200
Tук има и ваучери за отстъпка:
Euro King - Standard Fitted Sheet (160 x 200 x 30cm)
£46.00
Скрит текст:
New customers only. Minimum spend £150 for £35 off or £100 for £20 off. Exclusions
https://www.soakandsleep.com/luxury-egyptian-600tc-fitted-sheets.html?swatch=1528
Даже бих взел по-скоро Flat (без ластици), предполагам ще са по-евтини.
Single: 180 x 260 cm

За олекотена завивка - кои са най-дишащи и лесни за поддръжка?
Има ли такива които не генерират толкова прах, както обикновените памучни одеала и чаршафи?

# 93
Материалът на памука от линка, който си дал, не е онзи викокачественият сорт египетски памук, а машинно бран памук в Египет. На етикета го няма специфичното обозначение.
При истинския египетски сорт памук, броят на нишките започва от минимум 400, а по-качествените достигат до 2 пъти повече. Вятно, че на модела са написали 800 нишки, но логото не го виждам.
Виж триъгълното лого с памук в него. Това е обозначението:
https://www.cottonegyptassociation.com/

# 94
Някой с мнение за Мони текстил? В момента имат промоции и се изкушавам за комплекти памучен сатен.

# 95
Някой с мнение за Мони текстил? В момента имат промоции и се изкушавам за комплекти памучен сатен.
Преди време май са коментирани в темата (може и в старата да е), сега хвърлих едно око на моделите им от памучен сатен - ами, за мен са ниско качество, при това се препоръчва пране до 30 градуса, и забележи - без центрофуга и без сушилня! Това за уж луксозната им цветна серия от памучен сатен с плътност 300 ТС, а не си представям какви трябва да са изискванията за тези с по-ниска плътност - 86 ТС, за еднократна употреба ли са?!
За мен такива изисквания са абсурдни за спално бельо от памук и говорят сами по себе си за качествата му, включително вид памук, изтъкаване, оцветяване. Не бих взела.

# 96
А casa cotton? Купихме спалня с по-големи размери и спешно трябва да купувам чаршафи.

# 97
А casa cotton? Купихме спалня с по-големи размери и спешно трябва да купувам чаршафи.
Не съм ползвала техни, но погледнах на страницата - нямат описание нито на плътност, нито на поддръжка.
Някои са описани като луксозни, но като им гледам цената - изключено да са такива.
Виж спално бельо на  Тас, на Роксима дрийм, на Вели хоум - за тях имам личен опит и съм доволна, мога да препоръчам с чиста съвест. Преди години съм купувала и на Cotton box, също са с добро качество, но сега сякаш няма внос или аз не намирам такъв избор, а отделни комплекти, които визуално не ми допадат.

# 98

Тач 240/260 см.  са долните чаршафи.

# 99
Грозна история са тези: преди няколко години купих техен комплект от памучен сатен. Съжалявам, че не огледах целия комплект в кутията, защото беше доста скъп. Долният чаршаф не беше от памучен сатен, а най- прост ранфорс. Горният пък стана на топчета. Никога повече.
Купувам от ракла. бг от физическите магазини и на cottonbox.

# 100
Пълна трагедия- китайски миризлив шушляк, снадан където падне, без симетрия в кръпките😂
И това се води "луксозен комплект от памучен сатен", представям си обикновените какви са. Първо ми казаха, че не връщали наложения платеж в брой и трябвало да си платя аз връщането. Мооооля? Да платя аз за вашите парцаля? След кратък монолог с гневен тон от моя страна, още на следващия ден ми върнаха наложения платеж в брой и си поеха връщането. Една и съща мошеничка го игра и служителка и шефка по телефона😂
Служителката щяла да пита шефката, доообре, дадох и два часа преди да звъня в КЗП. "Шефката" звънна от същия тел, със същия глас и мЬек акцент и се съгласи😂😂
И аз си обичам Тач, ползвам ги с години. Понякога залитам по такива фалшиви картинки, но после поне две-три години не поглеждам друго освен Тач😆

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 18:09 от Чи лу

# 101
Аз обожавам хубави чаршафи, но от Тач по-добро няма, а и цената на фона на лъскави кутии с ниско качество. Сега чакам септември eBay kleineanzeigen пускат чеизи от турските сватби. Вчера гледам един горкия пуснал обява с 3 еднакви комплекта, но различни цветове. Не бяха Тач, но пак добре изглеждаха.

https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/ceyiz-battaniye-yatak-oer … ntent=app_android

# 102
https://www.rakla.bg/index.php?route=product/category&path=253
От тук съм купувала 2 турски комплекта от най- големите с 4 броя калъфки. Имат и собствени, изглеждат ми добре в магазина, но не съм пробвала.
Купувала съм и чаршафи от ранфорс. Много добри са. Може да се правят и комбинации, като например някой чаршаф от комплекта да се замени с по-малък или голям.

# 103
https://www.rakla.bg/index.php?route=product/category&path=253
От тук съм купувала 2 турски комплекта от най- големите с 4 броя калъфки. Имат и собствени, изглеждат ми добре в магазина, но не съм пробвала.
Купувала съм и чаршафи от ранфорс. Много добри са. Може да се правят и комбинации, като например някой чаршаф от комплекта да се замени с по-малък или голям.
Благодаря, че ми припомни! Бях ги забравила, когато писах, а от предлаганите в сайта марки (освен на Роксима дрийм комплектите от модал) имам и няколко на First Choice - също много добро качество.

П.П. Ех, Петя...хубаво го бях забравила този сайт, ако знаеш в какво ме вкара Simple Smile

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 11:25 от Кубратова

# 104
От Роксима имам комплекти с олекотена завивка, долни чаршафи и калъфки, аз си го сглобих - памучен сатен. Добре се държи, но и той
 се ползва много рядко.
Последно купих от Юск памучен сатен - доволна съм, калъфки и плик са с цип. Една идея ми се струва по-рехав от Тач.
Най-много съм купувала Тач и съм най-доволна от тях. С времето цветовете избледняват, но техните десени са ми най. Толкова ги харесвам, че от ползване долният чаршаф се скъса и остана плик с 4 калъфки от единия комплект.
Купувам и от Икеа. Техният ранфорс за деца ми е любим.

Общи условия

Активация на акаунт