Марка спално бельо - Тема 2

• 33 408
  • 490
  •   2
Отговори
# 480
  • София
Аз поръчах долния чаршаф от памучен сатен от Роксима.Допада ми материята определено,но сякаш установих че по-скоро най-много ми допада памука или памучното трико,Но не и Ранфорс.Сякаш преди не им бяха толкова груби материите,но сега да.
Имам комплект от памук на Cotton box и като усещане малко ми се припокрива с памучния сатен от Роксима,странно.

# 481
Памучния сатен на Роксима ми боцка. Мислех, че на Тач са най-нежни чаршафите, но имам нов комплект,който след изпиране стана много груб на допир.
Купуван от Озон. Като нов беше уникално мек, хлъзгав и фин.

# 482
Памучния сатен на Роксима ми боцка. Мислех, че на Тач са най-нежни чаршафите, но имам нов комплект,който след изпиране стана много груб на допир.
Купуван от Озон. Като нов беше уникално мек, хлъзгав и фин.
Може ли да покажеш модела? Досега не съм попадала на техни груби, а съм набелязала поне 2-3.

Скрит текст:
Да ме пита човек защо са ми, като вече не им знам броя, ама на...
)

# 483
  • Somewhere far away
Препоръчайте ми качествена олекотена  завивка, не искам гъши пух,  заради трудната поддръжка и проблемното пране, държа да се поддържа лесно и да топли, но не до степен такава че да се потиш докато спиш-  като размер  поне 150 на 200. гледам в Юск, мн странни размери - все 135 на 200.

# 484
Аз последно купувах завивки на Роксима дрийм - имат такъв размер, мисля, отвън са памучни, а имаха и летни бамбукови. Не знам каква търсиш и затова ги споменавам, макар и сезонът да не предполага - моите деца и през зимата спят с летни.   

# 485
Препоръчайте ми качествена олекотена  завивка, не искам гъши пух,  заради трудната поддръжка и проблемното пране, държа да се поддържа лесно и да топли, но не до степен такава че да се потиш докато спиш-  като размер  поне 150 на 200. гледам в Юск, мн странни размери - все 135 на 200.
От Икеа купувам завивките.
Имам прохладни (за лятото) и малко по-топлещи — за зимата. Доволна съм много.
По спомен размерът, който купувам, е 150/200.
Ето ги:
https://www.ikea.bg/products/textiles-curtains-rugs/duvets/

# 486
  • оттам, откъдето започва България
В Юск има и други размери.
Скрит текст:

# 487
  • Somewhere far away
Препоръчайте ми качествена олекотена  завивка, не искам гъши пух,  заради трудната поддръжка и проблемното пране, държа да се поддържа лесно и да топли, но не до степен такава че да се потиш докато спиш-  като размер  поне 150 на 200. гледам в Юск, мн странни размери - все 135 на 200.
Ето ги:
от кой точно модел си доволна ?

# 488
По повод завивките с пълнеж от гъши пух. Как се поддържат/перат? Миналата зима си купих от Юск и не знаех за последствията 🤭 но като я изпрах едвам изсъхна, ами и лошо миришеше. Ужас 😵‍💫 след няколко сушилни се прави, и миризмата се махна. Но за да не повтарям пак тази грешка, има ли някаква хитрост, с която трябва да се съобразя. Иначе много ми харесва тази завивка, лекичка, топли и самият звук, който издава при движение е много приятен.

# 489
Моргана, когато нещо е с пух то винаги мирише като се изпере. Това, с което трябва да се съобразиш, е да имаш сушилня. Всички пухени неща (не само завивки, но и якета например), за да изглеждат добре, а не сплескани и да не миришат дълго след прането, трябва да се сушат в сушилня. Или най-малкото след като изсъхнат, поставени водоравно върху подвижната сушилка (!) трябва продължително да ги обдухваш със сешоар. Последното аз съм го правила и продължавам да го правя за яке с пух. Сушилнята ми не е достатъчно хубава и дори след няколко цикъла някак остава леко спелскано якето. Та се налага да го "бухвам" със сешоара после. Якето обаче е доста по-малка площ от завивка. Така че моят съвет е: ако нямаш хубава сушилня и не ти се занимава да обдухваш ръчно със сешоар, по-добре лиосел.

# 490
Ето ги:
от кой точно модел си доволна ?
Прохладните са тези:
https://www.ikea.bg/products/grusstarr-zavivka-po-prohladna/80457830/
А тези ползвам зимата:
https://www.ikea.bg/products/stjarnbracka-zavivka-po-topla/20458088/

Пера в пералня на 60С и ги суша в сушилнята.
Леки са и двата вида, но зимната си топли без да запарва, а лятната е като перце, но поддържа приятна температура при спане на климатик или през пролетно-есенния сезон.

Общи условия

Активация на акаунт