Коремчето вече расте, а мама се чуди момиченце ли е или момче (Тема 3/ Януари 2024г.)

• 44 852
  • 747
  •   1
Отговори
# 420
  • София
И аз пия Неофолик Мета и АГ каза да пия през цялата бременност. Пия и други витамини, че бях с дефицит и след месец някъде ще пускам изследвания да видя как вървят нещата и тогава ще ми каже дали ще спирам някой от тях.

# 421
Само да вметна,че успях да се свържа с ендокринолога си и му пратих резултатите си...и той ми каза,че по време на бременност референтните стойности в различните триместри да различни от тези на небременни и моето фт4  в момента е в средата на тези референтни стойности ..все пак махаме 1/2 пропицил и оставам на една таблетка на ден и контрол на хормоните след 20 дни...
Така,че момичета ако имате възможност изследвайте си и Хормоните на ЩЗ от време на време,защото и без да имате проблеми с нея по принцип много често по време на бременност хормоните се разбъркват,а при някой жени дори се отключват автоимунни....

# 422
И аз пих Неофолик Мета, но нямам мутацията за неусвояване на витамините от в група, та си ги усвоявам. Даже относително бързо. Затова пия пия, пък спирам поне за 2 седмици и пускам изследвания. Сега фолиевата си беше много висока и спрях, но яно другия месец пак ще проверя и пак ще почна ако е паднала.
Б12 и Д също вдигам бързо, спирам ги преди изследване и пак са свръх високи. Пиша само да кажа - проверявайте, някои не ги вдигат и е хубаво да сменят приема, препарата или начина, по който ги приемат. Някои пък бързо ще ги вдигат в повечко. Най-добре изследвания

Благодаря ви за споделеното! Помагате ми много!

# 423
Да,точно така мисля и аз. Всеки организъм е различен, без изследвания е несериозно да се приемат витамини според мен. Ето аз примерно извън бременност В12 го държах без да го пия едни и същи нива цяла година. Сега През бременността за един месец ми падна от 600 на 300 при положение, че го пия. Вит.Д пък не го пия а го качвам, просто го усвоявам много добре от слънцето. За месец ми стигна 80 без прием. Тъй че без изследвания не бих се доверила на АГ ,който ей така си говори едно и също на всички "пий до 16гс, пий до 20гс"...

# 424
Здравейте мами! Как се чувствате? Усещате ли вече движения?
Аз усещах преди няколко дни въртене в корема и сякаш ритания сега пак затишие и започвам да си мисля дали всичко е ок.
Май е нормално да се усеща през няколко дни в началото? Вие как смятате, тези от вас на които не им е за пръв път. Утре влизам в 17 г.с.
А прегледите толкова на рядко идват тооолкова бавно..

# 425
И аз започнах вече 17-та, но не мисля, че още усещам. Понякога ми се струва едно леко бълбукане, но не знам дали не е стомашно. Аз съм с ниска предна плацента и АГ ми каза към 20 гс да чакам.
Иначе и моят следващ преглед е чак септември и сигурно ще пощурея до тогава.

Dream, до колкото знам в началото е точно така, след усещане няколко дни затишие и после пак. Постепенно се усилва и зачестява. Не се тревожи излишно. Но винаги можеш да се обадиш на АГ, за да питаш.

# 426
Здравейте Hug

Аз също не мисля, че усещам бебето, по-скоро стомашни движения, обаче понеже ми е първа бременност и не знам много какво точно трябва да усещам. В 19-та седмица съм, миналата седмица докторът каза, че скоро трябва да започна да усещам ритници. С предна плацента, висока.. на прегледите бебето е много активно.

# 427
Здравейте аз днес минах моята ранна ФМ...тази между 17 и 18г.с...аз съм 17+2 г.с. но по измервания бебка отговаря на 18+3г.с и вече е 248 грама...едричка върви за сега...гледаха ми кръвотока и всичко е наред...казаха ми че шийката ще ми я мерят след 20г.с. тоест следващия път на ФМ...иначе и аз усещам някакви неща от време на време,но не съм сигурна бебчето ли е...според АГ от приема на б12 бебчетата наедряват повече...днес ние хич не искахме да се завъртим с лице...много шавахме но само гръб виждахме...едвам успявахме да накараме бебчето да се завърти за малко и пак си даваше гърба

Последна редакция: пн, 14 авг 2023, 18:50 от Надежда Х

# 428
Здравейте, аз моя мишок го усещам да рита от 16г.с. В 17-тата започна да прави и 360 кълбета, а такова нещо с дъщеря ми не помня да е правила. Някой дни е по-спокоен, но като цяло се разхожда навсякъде в басейна и ясно усещам кога са крачетата и кога ръчичките. Simple Smile Ходих на кино преди 10-ина дни на Мисия Невъзможна, на някои сцени ме скъса от ритане, хич не беше доволен от силните звукови ефекти... Четвъртък сутринта съм на консултация, предишната ми беше на 3.07., преди цяла вечност....

# 429
Аз съм със задна плацента и усещам леки движения от края на 15та седмица... Все още има дни в който не го усещам и дни в който почти не спира да мърда 😅а от днес съм в 20 седмица и днес ходих на преглед 306 грама е и за сега расте добре 😊

# 430
Здравейте момичета. Отдавна не съм се включвала,  отпуски, морета, работа а-у и все не оставаше време да се впишат и в тази част на нашата тема. Бях на преглед миналата седмица, движенията на моето бебе каза че са добри и е доста активно. За усещане имам някакви призиви че е то но знам ли.. първа бременност нямам идея. В 19та седмица съм. Записах си час за 22ри за втора фетална и нямам търпение да отида да видя бебето. Така за витамините аз пиех до 13та седмица само фолиева и нищо друго. След това ми я спряха понеже вече ми я има в таблетките с желязо. Отделно взимам 1000мг б12. Стойностите на желязо и б12 са ми много ниски, чак се плаша.. д3 е добре при мен. Има ли някоя дама с нисък хемоглобин като мен Rolling Eyes

# 431
Здравейте отново.. малко съм се притеснила защото АГ все още не ми отг а не знам как да приема тези резултати за цитомегаловирус. Някоя от вас имала ли е такива високи стойности с антитела. До сега всичко е било ок на прегледите и пренатеста. Излезнаха ми два херпеса на устата към 2-ри месец, но го свързах с многото мислене и стрес за предстоящото раждане. В последствие се успокоих и те се прибраха, възможно ли е това да е бил симптом на активна инфекция. Има ли тест който да покаже преди колко време е изкарана инфекцията? В нета пише страшни неща..
 Благодаря

# 432
Не се притеснявай иГГ антителата се повишават когато вече е отминала активната инфекция...тоест имаш антитела и те си остават за цял живот в някакво количество..
Аз също постоянно имам херпеси от дете ту в носа ту на устната...и в началото на бременността имах...
Не съм изследвала цитамегаловурус,токсоплазмоза и рубеола от както съм бременна,но ги имам изследвания в началото на годината и сега се чудя да ги пускам ли пак
А има ли някой друг като мен да върви така по едричко бебче 😄

# 433
Dream13, повишено е IgG - означава прекарана инфекция. Не мисля, че някой от населението не се е сблъсквал с вируси като херпесния, цитомегало, ебщайн-бар. Антитела за тях се изграждат и ги имаш цял живот.
 Щом обаче си имала херпес, означава, че по това време ти е бил активен този вирус. Аз също бях с херпес през 2-рия месец и по съвет на АГ приемах изопринозин и валтрекс за 1 курс. Преди бременността ми беше активен ебщайн-бар и правих 3 месеца курс със същите лекарства, не се е активирал повече. Не се шашкай, постветвай се с АГ, но в момента нямаш активен по тези резултати, просто във всеки момент може да се сблъскаш с някой от изброените вируси отново, няма как.

Надежда Х, моето върви високо и едро, седмица напред, абсолютно нормално, може само да се радваме.

# 434
Пуки, трябва да изследваш задължително и феритин. Ако И той е нисък трябва вливка

Общи условия

Активация на акаунт