Коремчето вече расте, а мама се чуди момиченце ли е или момче (Тема 3/ Януари 2024г.)

• 47 864
  • 747
  •   1
Отговори
# 450
Когато е първа бременност няма проблем , аз в началото на бремеността нямах , писах изследвания , аз имам аборти преди тази успешна бременност , биха ми два пъти анти Д гама глоболин , когато правих пренатален тест изследваха кръвната група на бебето и е положителната като на таткото , сега не съм изследвала и се докторката ми каза в 26 г.с превантивно ще бием анти Д гама глоболин пак , ама се притеснявам сега ако имам антитела да не навредят на плода нещо , знам ли 🤔

# 451
Здравейте момичета и аз отдавна не съм се включвала , аз също усещам нещо , но нямам си и на идея дали е бебчо в 18 г.с съм и с предна плацента …. Аз записах час за втора фетална в 22 но иначе по ехограф съм с една седмица напред . Има ли мами с отрицателна група rh -
Аз съм А-, но мм е Б-, та нямаме проблем. Мъжът ти знае ли се коя кръвна група е?

Боби, стискам палци бързо да мине болката! Дано е нищо притеснително!
Не, не я знаем неговата!

# 452
Въпрос към момичетата от област Бургас. На почивка съм в Китен, вирусът размина вече, но днес съм с доста силна болка в корема долу ниско. Къде бихте препоръчали да се иде при спешен случай?

Боби, Мбал-Бургас и Бургасмед в Меден рудник имат спешни кабинети.

# 453
Здравейте,някои знае ли защо след като си със талон от личния за женска консултация АГ ми иска 50 лв за видеозон и 50 за болничен тогава какъв е смисъла от здравни осигоровки.. Или си зависи от лекаря ??
Моята АГ по здравна каса още не ми е искала пари за ехограф,а ме е гледала повече от два пъти(ако това е гледане де за по 2 минути) иначе каза ,че през здравна каса 2 ехографа се полагат...на другите прегледи по принцип се теглиш,мери се корема,кръвното  и пускат кръвни изследвания...аз иначе също заплащам болничния заради комисията всеки месец,но 10лв е при мен...
Момичета аз онзи ден взех трети болничен и АГ ми каза,че другия месец отново трябва да се водя в отделение за да може да ми даде още 3 болнични ...при вас така ли е...

# 454
Аз до сега не съм се водила в отделение, а на домашно лечение.

# 455
  • София
Аз днес ще си взема първия болничен. Знам, че минава през комисия, но за отделение нямам идея.

# 456
Аз миналата седмица взех третия си болничен и АГ нищо не ми е казвал за болница, каза, че тъй като първите два бяха за по-кратък период следващите вече ще са на 30 дни докато дойде време за 45 дневния Simple Smile  по скоро гледат как да усвояват пътеки по здравна каса.  Аз също минавам комисия, но не са ми искали пари и АГ всеки път си ме гледа на ехограф.

# 457
Аз плащам по 30лв за ехограф,а за болничния нищо не ми искат .

# 458
Не се налага нов болничен престой, по-скоро иска да си усвои някоя пътека. Болничните и аз ги плащам този път, това са такси за ЛКК. В държавните болници има и неплатени ЛКК, където не се заплащат болничните.

# 459
  • София
Току що си взех болничния. Не съм плащала нищо и си пише: Режим на лечение : домашен-амбулаторен.

# 460
Привет,
И аз заплащам всеки болничен х 50 лв, защото е по ЛКК. В понеделник минах на преглед и след 5 седмици чакане се успокоих много, че всичко е наред. Бебка си върви като по учебник за седмицата. (18+3)
На следващия преглед в 22 г.с. ще правим фетална морфология.
Аз усещам разни бълбукания само вечер когато и коремът ми е доста по-голям и подут от сутрин. Не съм сигурна на 100%, но ми се струва, че е бебка.
В момента съм в чуденка за замразяване на стволови клетки. До 20 г.с. имаме отстъпка, тоест имам още седмица да взема решение. Има ли мами, които смятат да запазват?

# 461
Здравейте,

Delilahh да, ние също смятаме да замразим.  Може би с future health. Вие към коя банка за стволови клетки сте се насочили?

Тъй като видях, че някои от вас имат час за  фетална морфология в 18г.с., а доколкото знам втората фетална се прави между 19-23-та г.с, аз имам час за нея на 4-ти септ. (Когато ще съм 20г.с.).
Дали не трябва да си сменя датата за морфологията с по-ранна?

# 462
Здравейте,

Delilahh да, ние също смятаме да замразим.  Може би с future health. Вие към коя банка за стволови клетки сте се насочили?

Тъй като видях, че някои от вас имат час за  фетална морфология в 18г.с., а доколкото знам втората фетална се прави между 19-23-та г.с, аз имам час за нея на 4-ти септ. (Когато ще съм 20г.с.).
Втората фетална се прави в периода, който сте посочили, аз също ще я правя тогава, само че в 22 г.с.

# 463
Здравейте,

И ние сме се насочили към Future health. Моята втора фетална ще бъде в 22-ра г.с.

# 464
Да се отчета и аз след прегледа днес. В 17+0 г.с съм, а бебка вече е 240гр. и вече ни изместиха и термина от 24.01 на 18.01 и ще смятаме седмиците спрямо него. Всичко върви нормално освен това, че плацентата не се вдига изобщо и смятат, че ще си остане доста ниска. На 26ти съм на фетална и нямам търпения да си я видим, защото днес се криеше доста, не че с тази предна плацента е много много ясно изображението, но все пак.

Общи условия

Активация на акаунт