Коремчето вече расте, а мама се чуди момиченце ли е или момче (Тема 3/ Януари 2024г.)

• 45 875
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
Аз си поръчах 2 клина, 1 дънки и пижама от Sensey. Ще дам отзив като пристигнат. Също че дебна Лидл за още някой клин и мисля да изкарам с по-широки блузи и това е.

# 571
Нормално ли е във първи триместър да отслабвам

# 572
За преходния сезон съм взела два чифта дънки и един клин с имитация на джобове. Имам няколко тениски за бременни и две три ризи с къс ръкав. Имам един спортен клин за бременни днес поръчах още един, всичко е ХМ, и единия клин на есприт от Ремикс. Така смятам да ходя докато захладнее съвсем.

# 573
Нормално ли е във първи триместър да отслабвам

Нормално е, особено ако имаш повръщане. Аз бях така.

# 574
Гледах тези дни в HM, ама какви цени са им праснали, дънки по 70-80лв, клинове по 35 🤔 Аз имам 3 клина от лидъл от миналата бременност и мисля с тях да карам като застудее, и някакви по-свободни блузи и пуловери за най-студеното. Иначе имам и яке за бременни пак от лидъл, с парче което се закопчава към циповете и отделно има ципове от двете страни, които могат да разширят цялото яке. Не знам дали го обясних адекватно, но го препоръчвам, ако го пуснат пак. Аз съм си го носила и след раждането, понеже става и за бебеносене, а пък може и като обикновено яке просто без средното парче

# 575
Някои, знае ли дали болничния се отразява на маичинството ако излезеш още от началото на бременността?

# 576
  • София
Принципно да. Обезщетението за болничен се изчислява 18м назад. Майчинството 24м назад. Ако приемем, че в последните 24м осигурителния доход не се е променял, не следва да се “усети” толкова. Аз ще съм докрай в болничен. Счетоводител ми обясни, че ако се върна за малко на работа, ще е в мой ущърб.

# 577
Някои, знае ли дали болничния се отразява на маичинството ако излезеш още от началото на бременността?

Lusi да отразява се със сигурност …

Момичета да ви питам днес си пуснах урина https://прикачих резултата пише че има единични левкоцити … знаете ли какво означава ?

# 578

Lusi да отразява се със сигурност …

Момичета да ви питам днес си пуснах урина https://прикачих резултата пише че има единични левкоцити … знаете ли какво означава ?
Не се притеснявай и на мен ми излезе,че имам 3-4 левкоцита,1-2 еритроцита и някакви уратни кристали......и двете АГ казаха,че е нормално и си било в рамките на референтните стойности...обаче след два дни реших отново давам урина,но не в чашка ,а си купих стерилно контейнерче и урината излезе чиста...така,че много често има и замърсени проби

# 579
Привет и от мен, момичета ☺
Малко късно, но и аз се включвам към вашата група - с термин 31.01
За момента мисля, че всичко върви в рамките на нормалното , с редица вътрешни притеснения разбира се, но видях, че май повечето сме така и някак се успокоих ❤
Исках да попитам мамите с нисък хемоглобин как се справяте с вдигането му? Главно питам за храненето.
Моя  при последната пкк от вчера е 105 и често губя почва под краката 🥲
И още нещо, тъй като за момента никой не е споменал темата - успявате ли да си купите Магнерот ? Навсякъде е изчерпан, а на места дори казват, че няма производство от Германия. Успях да се снабдя с много търсене и обикаляне с няколко кутийки запас, но не знам до кога ще бъде проблема. Пия 2х1 магнерот и от време на време нош па, заради чести спазми.

# 580
Ниския хемоглобин обикновено не идва сам. Заедно с него със сигурност ще имаш ниско желязо,В12 или фолат. Тъй че се справяш според дефицита, който излезе.
Аз да питам има ли някой със задна плацента? От кога усещате движения?

# 581
  • София
Ниския хемоглобин обикновено не идва сам. Заедно с него със сигурност ще имаш ниско желязо,В12 или фолат. Тъй че се справяш според дефицита, който излезе.
Аз да питам има ли някой със задна плацента? От кога усещате движения?
Аз съм с ниска и задна плацента и още не усещам бебо, макар и втора бременност (в 16+5 г.с. съм). Усещам от време на време някакво бълбукане, но до там.

# 582
Магнерот и аз не успях да намеря и ми казаха да си взема магнерич...
За ниския хемоглобин напълно подкрепям,че трябва да се види от къде е проблема... желязо,феритин,фолиева,б12...
Аз съм със задна плацента и съм 18+3 г.с. онази вечер не спах въобще и цяла вечер усещах побутвания отвътре ниско долу в корема..но на следващия ден нищо не усетих.. снощи мисля,че пак  усетих няколко пъти...иначе съм усещала такова потрепване от доста време но беше единично и много на рядко и не съм сигурна какво е...първа бременност ми е и немога да кажа категорично бебчето ли е

# 583
Последно си бяха в норма, даже фолиевата беше леко над горната, единствено б12 не съм пускала скоро, но те нещата бързо се променят в момента. Ще пусна пак всичко, че съм на преглед чак след 3 седмици.
Благодаря ви! 🌸

# 584
Последно си бяха в норма, даже фолиевата беше леко над горната, единствено б12 не съм пускала скоро, но те нещата бързо се променят в момента. Ще пусна пак всичко, че съм на преглед чак след 3 седмици.
Благодаря ви! 🌸
Особено по време на бременност б12 може да падне много бързо...

Общи условия

Активация на акаунт