Коремчето вече расте, а мама се чуди момиченце ли е или момче (Тема 3/ Януари 2024г.)

• 46 013
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
Боби, помниш ли колко е прегледа при Маринов?

...
Върти ми се из главата 60-70лв. Утре ще звъня да си записвам час и ще питам (само да не забравя, че съм адски разсеяна)

# 496
Боби, помниш ли колко е прегледа при Маринов?

Кити, като гледам стойностите,свързани с еритроцитите са ти разбутани, а тези пък които не са, клонят към гранични стойности и може скоро и те да паднат. Хемоглобина ти вече е на границата. Да не те отчайвам но едва ли някой лекар ще сетрогне засега,но имай едно наум, че може да клониш към анемия и не е нужно да е желязна. Ако имаш възможност изследвай желязо, феритин, фолат и В12. Мен ме влачиха две години с анемия с много по лоши резултати от твоите й всички АГ казваха,че нищо ми няма,да не ги гледам тия резултати
 Сегашния ми АГ обаче веднага би те насочил към още изследвания, защото може да имаш дефицити , а анемиите са няколко вида.
Абсолютно съм съгласна за хемоглобина и това че трябва да се изследва желязо,б12,феритин ,а др Иванова на мен ми поиска и хомоцистеин ...
За останалите неща от Пкк е напълно нормално да са нагоре надолу при бременност ,защото за бременни референтните стойности са други...и моите левкоцити са били нагоре после се нормализират...неутрофилите ми също са леко завишени винаги откакто съм бременна,при мен и гранулоцитите са завишени,а до скоро лимфоцитите бяха понижени...хематокрита е нисък най вероятно  заради анемията която развиваш....Дали от желязо или б12. .като се изследваш ще разбереш,а суе при бременност също е увеличено доста често

# 497
Здравейте! Аз скоро не съм писала тук, че нещо не ми остава време да влезна да ви изчета коментарите. Grinning
Записах час за ФМ в 22 седмица и ми се струва толкова далече това.
Искам да питам някоя от вас случвало ли ѝ се да има стрелкащи болки от венериния хълм към корема, като не продължават по целия корем или подобно. Буквално ме стрелкат за секунди и спират. Случва се от ляво  и от дясно, като не са едновременно. Не мисля, че е контракция, но възможно от разтягането. Много им се тормозих няколко дни, защото сутрин няма следобед имам. Доктора каза да лежа, а това се случваше в дните, в които имам супер малко активност почти никаква, но предния ден може би съм се натоварила повече с разходките и седенето права.
С първата бременност не съм имала такива проблеми.

Искам да ви питам и колко кг сте нагоре? Аз съм в 19 г.с. и съм почти 5 кг вече..., което ми се струва супер много. Май ще огранича малко някои храни. Уж ям повече плодове, ама имам чувството, че от динята например качвам. GrinningGrinning

# 498
  • София
Бодежите и аз ги имам, но АГ каза, че е нормално, защото се разтягаме. За феталната напълно те разбирам....аз сега съм 17г.с., а съм на ФМ в 21-ва седмица (нямам и преглед до тогава) и ми се струва толкова дълъг период, че не знам как ще издържа. Да започваме да ги усещаме бебоците, че да ни е една идея по-спокойно 😊 За килограмите съм +5, но аз задържам много вода (знам си го от миналата бременност) и си знам, че после бързо ще свалям, та не се шашкам много и съм се настроила, че ще се качва, няма как.

# 499
И аз имам стрелкащи бодежи...изписаха ми магнезий и сякаш понамаляха...и аз съм на ФМ след месец и чакам с нетърпение...аз съм почти 18 г.с и съм +7кг ето това е много...и а живея предимно на диня и предполагам,че задържам течности ..
Кристина ти след като задържаш течности чувстваш ли се подута и отекла...аз си чувствам пръстите на ръцете и краката от колената надолу....видимо не са много  подути,но аз ги усещам

# 500
  • София
Снощи имах стрелкащи бодежи, като на интервали. Достраша ме и се почерпих с ношпа. Почти в 16гс съм. Кантара показа 1кг разлика, но задържам течности. От 2 дни спрях прогестероните и какво чудо течности изхвърлих… Иначе визуално съм се поразширила в ханша, имам и леко оформящо се коремче на преяла.
Днес бях на Ендокринолог. Има ли мама с ТСХ 1.16 и фт4 на долна граница? Малко ми е тревожно. Не ми назначиха терапия, за да не падне ТСХ, но бях предупредена, че ако започне да ми става лошо, отново да пускам хормоните и пак на преглед и ще се мисли.

# 501
Снощи имах стрелкащи бодежи, като на интервали. Достраша ме и се почерпих с ношпа. Почти в 16гс съм. Кантара показа 1кг разлика, но задържам течности. От 2 дни спрях прогестероните и какво чудо течности изхвърлих… Иначе визуално съм се поразширила в ханша, имам и леко оформящо се коремче на преяла.
Днес бях на Ендокринолог. Има ли мама с ТСХ 1.16 и фт4 на долна граница? Малко ми е тревожно. Не ми назначиха терапия, за да не падне ТСХ, но бях предупредена, че ако започне да ми става лошо, отново да пускам хормоните и пак на преглед и ще се мисли.
Тсх ти е добре...трябва да е под 2...аз също съм снимки фт4,но и с много ниско тсх ...ендокринолога каза референтните за фт4 са други по време на бременност и ти си в тях....толкова беше...намали ми пропицила от 1 и 1/2 на 1

# 502
На мен ендокриноложката и АГ ми казаха, че в различните триместри, стойностите на ТСХ са различни. За втория триместър ми казаха, че е добре да е около 2.5 макс до 3.

# 503
  • София
И аз знам, че са различни. До 3.5 можело да е  ТСХ. Само се чудя ако фт4 “избяга” и започна хормони, които пък ще свалят почти до 0 ТСХ, как се излиза от този параграф 22.

# 504
Моя корем е много голям. Аз пия магнезиев диспорал от 12 гс. Значи да не им се треса на тия бодежи щом и други мамита ги имате. Аз съм и много ниска 151 см съм.
Моя бебок го усещам вече. Не постоянно, но всеки ден почти. Аз и предната и тази много рано почнах да ги усещам. От около 15-16 гс имам по ясни усещания, преди това пеперудки усещах.  Някой дни е много активен други е поспалив. 😄😄
Ще имам други прегледи до ФМ аз ходя на две седмици защото съм рискова.

# 505
Здравейте, аз също имам такива болки, каквито описвате от време на време, за няколко секунди и минават, не ми се струва нещо тревожно. Скоро обаче получих доста силни болки след полов контакт, коремът ми се втвърди и 10 мин ме болеше да мърдам и малко се шашнах. Simple Smile) Иначе съм +5кг и аз, ама най-вече на корем, не виждам да съм качила особено някъде другаде, а по принцип съм си слаба. Разрешиха ми до 20кг да кача за цялата бременност.

# 506
Аз имам бодежи горе долу на нивото на пъпа отляво или отдясно при резки движения или забързана крачка. Точно за секунда-две. Даже се чудех дали да не запиша някъде преглед преди феталната, въпреки че преди 4 дни бях и всичко беше наред, но като чета как при всички има разни болежки ще зачакам засега. 😅

# 507
И аз знам, че са различни. До 3.5 можело да е  ТСХ. Само се чудя ако фт4 “избяга” и започна хормони, които пък ще свалят почти до 0 ТСХ, как се излиза от този параграф 22.
Аз съм в този параграф.  Тсх 0.2,фт4 10...и по принцип трябва да се мине на комбинирано лечение ...хем еутироксин да вдигне т4,хем пропицил да не потъне още повече тсх...

# 508
И аз имам такива бодежи, за секунда две и минават. Мисля, че е нормално, на 23ти съм на преглед и нямам търпение вече да видя пак бебо. В 17 г с съм и се надявам да успеем да видим пола вече ❤ макар, че съм почти 100% сигурна, че ще е момче

# 509
Защо се притеснявате от падането на ТСХ? Според моята ендокриноложка това не е реално, тоест е подтисната хипофизата, но е по-добре, отколкото ниски щитовидни хормони, т.е ФТ3 и ФТ4. При мен преди да забрменея ТСХ беше около 0,1,ако не и 0,01, на терапия, де, като ФТ3 и ФТ4 бяха много добре-на горни граници. Като забременях и отидох в 7-8-ма седмица на кръвни ТСХ беше вече 1, а другите два на долни граници и оттогава не мога да ги вдигна, колкото и да вдигаме хормона, тоест съм си на долни. Не съвсем всеки момент да прескочат, но долу си, ФТ3 дори не мога да го докарам да премине 4, а е хубаво да е около 6, ФТ4 все 13 и нещо, веднъж само 15, след това пак 13,5. От опита ми с предишната бременност бих казала, че ако сега са ни ниски щитовидните има голям шанс да е като примерите горе с глюкозата - да си имаме проблем и извън бременността. Аз взимах тогава само от 6-ти месец, когато се установи хипофункция през бременността и някъде до 3-4 месец след раждането, когато сама си намалих и спрях дозата, къде ми е бил акълът, не знам, но точно се бях шашнала от много ниското ТСХ. Ноо реално години дори преди първата бременност съм била за хормон, изобщо не е било състояние само през бременността.

За болките - имам стрелкащи и в долната част на корема, и по-ниско, но не ме притесняват засега, имах  си и с предишната бременност.
upincloudnine - случвало ми се е с миналата бременност, но по-нататък, точно такова стягане след секс, засега само са ми прекалени усещанията по време и след имам едно напрежение. Цялостно не би трябвало да са проблем тези неща, ако няма друго, по-чувствителна си, може би.

Общи условия

Активация на акаунт