Коремчето вече расте, а мама се чуди момиченце ли е или момче (Тема 3/ Януари 2024г.)

• 45 972
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
upincloudnine

Кой Сигридов ли ти разреши 20кг? Много яко, много ми допада тия ларж подход, ама мноогоо. Ти колко си кг сега (ако е неудобно просто ми игнорирай въпроса, няма да се сърдя ни за миг!). Просто се дразня на това ограничение което налагат на бременните и постоянния стрес, че не сме топ секс бомби даже и бременни.
Това тотално не значи нездраво хранене или ''ядене за двама''Simple Smile)))
Все пак има бебе, околоплодни води, увеличена кръв, сумати неща, които си тежат. Ноо е и съвсем естествено жените през бременността да качат кг. Еволюционно така се е подсигурявал организма, че ако остане без запаси ще изхрани и откърми здраво бебе.  

За протокола на мен до сега не са ми казвали някакво ограничение колко да кача. Нито са ми коментирали килограмите аг.
Само една докторка (напълно случайна, една от многото, които посетих еднократно), та тя спомена за - до 12кг.

Didi0526  На ФМ не предположиха ли пол? Дори и да не е 100%

# 511
tiny_lili, при Сигридов ходя само за ФМ, а при негов ученик в Пловдив се следя за останалите неща, ЖК, болнични, при него ще раждам и тн и той ми обръща внимание на кг по време на бременност, каза до 20 кг е напълно ок. Аз съм 56 в момента, преди да забременея 50, с повръщането 48 станах, общо взето си ги върнах и качих още.

# 512
Привет, отново...моя приятелка ме подсети за изследването фетална ехокардиография на сърцето на бебето, понеже тя си е правила. Прочетох само информативно, но вие запознати ли сте и ще го правите ли, какво мислите за това изследване? Понеже гледам, че се прави м/у 20 и 24г.с пък те наближават и нали записването на часове също е проблем, та се зачудих...
Аз съм се записала при доктор Чилингирова в св. Екатерина в началото на октомври когато вляза в седмия месец. Иначе на фетална морфология съм на 25 и вече нямам търпение ще стане месец от както последно видяхме бебчо, но да се похваля вече от няколко дни усещам леки потупвания сутрин Simple Smile

# 513
  • София
И аз имам стрелкащи бодежи...изписаха ми магнезий и сякаш понамаляха...и аз съм на ФМ след месец и чакам с нетърпение...аз съм почти 18 г.с и съм +7кг ето това е много...и а живея предимно на диня и предполагам,че задържам течности ..
Кристина ти след като задържаш течности чувстваш ли се подута и отекла...аз си чувствам пръстите на ръцете и краката от колената надолу....видимо не са много  подути,но аз ги усещам
Още нямам такива чувства, но ще започна да ги усещам. За сега само усещам пръстите на ръцете леко подути (по халката гадая най-вече), но миналия път и краката ми бяха отекли.

# 514
Като жена, която е била дебела без да е бременна, мисля че и 20кг са много за качване, при положение че повечето чуждестранни източници казват че ок между 11 и 16кг. Първа бременност ми е, силно се надявам да продължа да се храня нормално, както и до сега, но ще видим какво ще стане до края, не искам да се заричам 🥲 знам с колко зор отслабнах веднъж и не искам зорлям да си го причинявам пак. Пък и като цяло не полезно, това е голямо допълнително натоварване за всички системи на тялото. Аз се задъхвам да нося десет литрова бутилка до втория етаж, представям си как бих се чувствал да нося навсякъде с мен, всеки ден еквивалента на две такива бутилки.

# 515
Като цяло не е приятно да се качват кг, но понякога не зависи всичко от нас, а от ген вероятно...моята приятелка роди миналия месец, тя е от хората, които и преди да забременее не ядеше сладко, тесто избягваше картофи абе изчистено...и след като забременя беше същото и много се пазеше какво яде..амии качи много кг и то не само в корема...майка ми, също е качвала по 20кг с мен и брат ми, както и други познати....имам и с по 10кг приятелки, така че, не всичко зависи от нас искаш не искаш....

# 516
Както казах, аз не искам да се заричам 😅 не заради друго, просто не знам колко ще ми е силна волята, предвид това че всички покрай мен искат да ме тъпчат с всевъзможни неща 🤣 но такива неща като ген и едър кокъл и аз ги имах като бях дебела, чудно успокоение ми бяха. А и бавен метаболизъм също си бях самодиагностицирала. Но истината е че просто нямах нито знанията как да се храня, за да не пълнея, нито пък желание и воля да се науча. Като цяло не му е сега времето да се отслабва, нито да се гладува. Съвсем не ме разбирайте грешно. Особено пък ако ти се налага да лежиш заради проблеми или да ограничиш до минимум физическата си активност поради медицински показания, хич нямаш голям избор дали да качиш. Но мисълта ми беше, не се сърдете на лекарите като казват някакви граници за килограмите, те го казват за наше добро и за доброто на бебето, не защото им е скимнало да ни тормозят 😅

# 517
  • София
Защо се притеснявате от падането на ТСХ? Според моята ендокриноложка това не е реално, тоест е подтисната хипофизата, но е по-добре, отколкото ниски щитовидни хормони, т.е ФТ3 и ФТ4. При мен преди да забрменея ТСХ беше около 0,1,ако не и 0,01, на терапия, де, като ФТ3 и ФТ4 бяха много добре-на горни граници. Като забременях и отидох в 7-8-ма седмица на кръвни ТСХ беше вече 1, а другите два на долни граници и оттогава не мога да ги вдигна, колкото и да вдигаме хормона, тоест съм си на долни. Не съвсем всеки момент да прескочат, но долу си, ФТ3 дори не мога да го докарам да премине 4, а е хубаво да е около 6, ФТ4 все 13 и нещо, веднъж само 15, след това пак 13,5. От опита ми с предишната бременност бих казала, че ако сега са ни ниски щитовидните има голям шанс да е като примерите горе с глюкозата - да си имаме проблем и извън бременността. Аз взимах тогава само от 6-ти месец, когато се установи хипофункция през бременността и някъде до 3-4 месец след раждането, когато сама си намалих и спрях дозата, къде ми е бил акълът, не знам, но точно се бях шашнала от много ниското ТСХ. Ноо реално години дори преди първата бременност съм била за хормон, изобщо не е било състояние само през бременността.

За болките - имам стрелкащи и в долната част на корема, и по-ниско, но не ме притесняват засега, имах  си и с предишната бременност.
upincloudnine - случвало ми се е с миналата бременност, но по-нататък, точно такова стягане след секс, засега само са ми прекалени усещанията по време и след имам едно напрежение. Цялостно не би трябвало да са проблем тези неща, ако няма друго, по-чувствителна си, може би.
Аз съм си с Хашимото, та затова ми е проблем. До преди да забременея всички хормони бяха в нормата, без ТАТ и МАТ. Хипофункцията ми е заради бременността и това не е добре, може да доведе до преждевременно раждане, дете с ниско тегло и други по-страшни неща.

# 518
Защо се притеснявате от падането на ТСХ? Според моята ендокриноложка това не е реално, тоест е подтисната хипофизата, но е по-добре, отколкото ниски щитовидни хормони, т.е ФТ3 и ФТ4. При мен преди да забрменея ТСХ беше около 0,1,ако не и 0,01, на терапия, де, като ФТ3 и ФТ4 бяха много добре-на горни граници. Като забременях и отидох в 7-8-ма седмица на кръвни ТСХ беше вече 1, а другите два на долни граници и оттогава не мога да ги вдигна, колкото и да вдигаме хормона, тоест съм си на долни. Не съвсем всеки момент да прескочат, но долу си, ФТ3 дори не мога да го докарам да премине 4, а е хубаво да е около 6, ФТ4 все 13 и нещо, веднъж само 15, след това пак 13,5. От опита ми с предишната бременност бих казала, че ако сега са ни ниски щитовидните има голям шанс да е като примерите горе с глюкозата - да си имаме проблем и извън бременността. Аз взимах тогава само от 6-ти месец, когато се установи хипофункция през бременността и някъде до 3-4 месец след раждането, когато сама си намалих и спрях дозата, къде ми е бил акълът, не знам, но точно се бях шашнала от много ниското ТСХ. Ноо реално години дори преди първата бременност съм била за хормон, изобщо не е било състояние само през бременността.

За болките - имам стрелкащи и в долната част на корема, и по-ниско, но не ме притесняват засега, имах  си и с предишната бременност.
upincloudnine - случвало ми се е с миналата бременност, но по-нататък, точно такова стягане след секс, засега само са ми прекалени усещанията по време и след имам едно напрежение. Цялостно не би трябвало да са проблем тези неща, ако няма друго, по-чувствителна си, може би.
Аз съм си с Хашимото, та затова ми е проблем. До преди да забременея всички хормони бяха в нормата, без ТАТ и МАТ. Хипофункцията ми е заради бременността и това не е добре, може да доведе до преждевременно раждане, дете с ниско тегло и други по-страшни неща.
Да, да, напълно съм на твоето мнение за хипофункцията, мисълта ми беше специално за ниското ТСХ вследствие на терапия какво ви притеснява? Аз наистина не знам какъв би бил проблемът. Нали ФТ3 и ФТ4 в случая е по-важно да се вдигнат,  та ако те се вдигнат с терапия, а ТСХ падне, не е ли все пак за предпочитане пред да си стоим в хипо ..

# 519
  • София
Хипото не е оферта. Уж не трябва да има хормони под долна граница. С терапия за ФТ4, ТСХ заминава на 0. Става параграф 22.

# 520
Аз съм с тсх под долна граница от началото на бременността...ендо не се трогва въобще...хубавото беше че до края на 3ти месец фт4 винаги ми беше на горна граница...после и фт4 падна и тсх си остана ниско

# 521

Ами беше много активно бебчо и общо взето каза 60% мъжко, защото само се въртеше и криеше 😀  ще кажа ако има развитие след 23ти ❤

# 522

Ами беше много активно бебчо и общо взето каза 60% мъжко, защото само се въртеше и криеше 😀  ще кажа ако има развитие след 23ти ❤

Даа, те така се презастраховат:) Но просто ми стана интересно хич нищо ако не е предположил феталния специалист:))))
Ще чакаме значи потвърждение, да се похвалиш Heart

# 523
За сега съм около +7кг в края на 20гс и аг каза че съм в норма, но то така или иначе последния месец се качва най-много. С предишната бременност до 7-8 месец бях около +15 и като ме приеха за раждане бам +22кг, пък нито съм се тъпчела, даже тогава изобщо нямах желание за сладко. Та тялото си знае какво да прави, неизбежно е и при всеки е различно.
Аз също мога да се похваля, че вече усещам бебчето, много лекичко ме потупва в най-ниската част на корема, много е вълнуващо и приятно Simple Smile
На фм съм на 29ти и вече много искам да и видя муцунката Heart

Момичета, тези от вас, които пият биозин мама, забелязали ли са да имат проблеми с ходенето по голяма нужда? Откакто започнах да го пия имам леки затруднения и не ми се получава много лесно, както обикновено :/

# 524
Лоло, диаспорала разхлабва /магнезий/.
А има ли някой със сърбежи, като обрив или не точно над гърдите и леко по врата? Дали може да е от Прегнакеър, пия Макс варианта или да е от завишено желязо или вит Д?

Общи условия

Активация на акаунт