Коремчето вече расте, а мама се чуди момиченце ли е или момче (Тема 3/ Януари 2024г.)

• 45 995
  • 747
  •   1
Отговори
# 465
Да се отчета и аз след прегледа днес. В 17+0 г.с съм, а бебка вече е 240гр. и вече ни изместиха и термина от 24.01 на 18.01 и ще смятаме седмиците спрямо него. Всичко върви нормално освен това, че плацентата не се вдига изобщо и смятат, че ще си остане доста ниска. На 26ти съм на фетална и нямам търпения да си я видим, защото днес се криеше доста, не че с тази предна плацента е много много ясно изображението, но все пак.
Ами аз със задна и пак нищо не видяхме онзи ден...защото бебка само гръбнака си показваше и много се криеше.....иначе аз също тогава бях в 17+2г.с а бебчето по измервания беше 18+3 248 грама,но не ми смениха термина казаха на ФМ...
Аз ходих на ранна ФМ която се прави 17-18 г.с. ,а иначе се прави 20-23 г.с.мен ме  викат за ФМ в 22 г.с защото тогава всичко се виждало по добре...така ми каза АГ

# 466
Момичета, имам един въпрос, ако някой знае, понеже хич не съм запозната...До колкото разбрах бременните жени са освободени от потребителска такса, при посещение на лекар с направление по здравна каса. Предстои ми след малко час при ендокринолога ми и се чудя на регистратурата как се отчита, че съм бременна...аз трябва да си кажа или как става...със сигурност няма да ме видят, защото мястото е високо..... От личната не съм се записвала за ЖК по каса, защото ще съм на частно /ако въобще това излиза някъде, дори и да съм/....Не ме разбирайте погрешно, не съм за 3те лева, но все пак, като има закони е редно да се спазват и да не ни натоварват допълнително...Благодаря Relaxed

# 467
Момичета, имам един въпрос, ако някой знае, понеже хич не съм запозната...До колкото разбрах бременните жени са освободени от потребителска такса, при посещение на лекар с направление по здравна каса. Предстои ми след малко час при ендокринолога ми и се чудя на регистратурата как се отчита, че съм бременна...аз трябва да си кажа или как става...със сигурност няма да ме видят, защото мястото е високо..... От личната не съм се записвала за ЖК по каса, защото ще съм на частно /ако въобще това излиза някъде, дори и да съм/....Не ме разбирайте погрешно, не съм за 3те лева, но все пак, като има закони е редно да се спазват и да не ни натоварват допълнително...Благодаря Relaxed
Казваш им.

# 468
Благодаря ти 😊

# 469
Момичета, ходих при д-р Златкова
На момичетата, които я препоръчаха благодаря от сърце!
Хубав, обстоен преглед, излязох си спокойна!
После ми прати на мейл снимките, от прегледа.
Говори, обяснява, показва, гледа кръвоток, почувствах се на ФМ.

Виждам я как ще стане от големите имена до няколко години. Тя е много млада. Но за пръв път срещам млад лекар, не от големите имена, който така да се старае, очевидно чете, чувала е за всичко - специалисти, проблеми ,тромбофилии, витамини, нива за бременни

Ще я се окаже в някоя от големите, модерни клиники, болници.

# 470
Момичета, ходих при д-р Златкова
На момичетата, които я препоръчаха благодаря от сърце!
Хубав, обстоен преглед, излязох си спокойна!
После ми прати на мейл снимките, от прегледа.
Говори, обяснява, показва, гледа кръвоток, почувствах се на ФМ.

Виждам я как ще стане от големите имена до няколко години. Тя е много млада. Но за пръв път срещам млад лекар, не от големите имена, който така да се старае, очевидно чете, чувала е за всичко - специалисти, проблеми ,тромбофилии, витамини, нива за бременни

Ще я се окаже в някоя от големите, модерни клиники, болници.
Къде преглежда тя? Изпуснала съм

# 471
До парк Гео Милев. Аз бях също при нея,но изискването да не ходиш при друг и да ходиш на две седмици ме отказа.

# 472
  • София
Аз затова записах в същия кабинет, но при Нур Алсалех. Млада, готина, не държи да се ражда при нея. На 23.08 съм пак на преглед при нея, та ще мога да дам повече отзиви.

# 473
Аз затова записах в същия кабинет, но при Нур Алсалех. Млада, готина, не държи да се ражда при нея. На 23.08 съм пак на преглед при нея, та ще мога да дам повече отзиви.

И аз съм при Нур Алсалех. Страхотна е!

# 474
Аз ходих в Люлин мед.

На мен ми трябваше един преглед, на частно. Не да ми следи бременността
 Така че не идеално ми беше.
Не се сърдила, веднага и казах при кого ще раждам. Това не и промени подхода нито претупа прегледа.

# 475
До парк Гео Милев. Аз бях също при нея,но изискването да не ходиш при друг и да ходиш на две седмици ме отказа.
Аз живея до парка точно и това беше причината да се откажа да ходя при нея - следя се на частно при лекаря, който ще ме изражда, и не искам да се отказвам. Пък и на две седмици ми се струва прекалено начесто, ако няма индикации за рискова бременност. Затова се записах на друго място за следене по НЗОК.

# 476
Привет, отново...моя приятелка ме подсети за изследването фетална ехокардиография на сърцето на бебето, понеже тя си е правила. Прочетох само информативно, но вие запознати ли сте и ще го правите ли, какво мислите за това изследване? Понеже гледам, че се прави м/у 20 и 24г.с пък те наближават и нали записването на часове също е проблем, та се зачудих...

# 477
О, мен пък поста на Мъфинче ме подсети да питам. Един лекар ми каза (не помня вече и кой), че всички бременни правят може би след 24г.с да каза май, изследване за гестационен диабет. Рутинно било, обременяване с глюкоза.
Аз до сега съм мислела само, че при нужда и при някакви показатели се прави. И сега се замислих да ви питам, правили ли сте си? Прави ли се от всички? Има ли смисъл от всички?

# 478
Момичета вече 3ти път звъня на АГ а не ми вдига,попринцип връща обаждания но дали графика му е натоварен нз. Каза да му се обадя днес защото болничния ми изтича в събота на 19ти и да ми пусне направление с което да отида до болницата в неделя,той утре мисля че не работи. Мисълта ми е ако не върне обаждане и не ми пусне направление каква е процедурата. Със задна дата знам че може да се пусне болничен,но направление? Или може ли без такова?

# 479
  • София
На мен лекар ми е казвал, че може да пусне болничен само с един ден назад ( не знам дали е истина обаче) За направление нямам идея как стоят нещата.

Общи условия

Активация на акаунт