Коремчето вече расте, а мама се чуди момиченце ли е или момче (Тема 3/ Януари 2024г.)

• 45 920
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
krystall, едва ли ще е от завишено желязо и витамин Д. Друга е причината, кожата е по-чувствителна сега на слънце, кремове, парфюми, перилни препарати…

# 526
момичета как се справяте с това спане само на лявата страна ...аз немога...събуждам се с адски болки....супер ми е неудобно...а в повечето случаи като се събудя вече съм се завъртяла и съм спала по гръб или на другата страна без да се усетя...или пък спя наляво,ама изобщо не съм в изправна поза ,Ами някак пак съм по забучена напред ...незнам как да го обясня...и в каква поза стоите когато ви се налагало дълго стоене на стол...диван....изправени ли...облегнати...аз май все се прегърбвам напред...

# 527
Аз спя и на двете страни и с предишната бременност така спях и сега,по гръб не мога изобщо да спя по принцип.А на диван и на стол все гледам да се обрегна и да се изпружа назад.Абе общо взето все в легнало положение си ме влече Grinning

# 528
При дълго стоене на диван успявам на лявата страна, седнала или по гръб, леко изправена. Ако легна да спя следобед, също не мърдам особено, спя на лявата страна. Обаче през нощта.. няма шанс, няма как да го контролирам, често се събуждам по гръб или на дясно. Някоя тук беше споделила, че това натискане да се лежи/спи само и единствено на ляво, сигурно е препоръчително за жени в рискова бременност, които трябва да лежат постоянно и да стават само до тоалетна например и намерих логика в това. Останалите си правим обичайните неща - спим в различни пози, разхождаме се, правим секс, спортуваме. Не се притеснявай от такива неща.
Бях също чела, че ако толкова е противопоказно да лежиш по гръб, първо ти ще усетиш дискомфорт или бебето ще сигнализира някак, преди да се случи нещо страшно (при нормално протичаща бременност*).

# 529
Тъкмо щях да пиша и аз за спането. Опитвам се да спя основно на лявата страна, но през нощта се събуждам с болка в таза отстрани и горната част на ставата. Като се обърна по гръб ме облекчава и се унасям така, а после се събуждам притеснена и гузна, че съм заспала по гръб.
Иначе спя с две по малки възглавници за кърмене. Едната си я слагам между краката, а другата пред мен я гушкам и някак се подпирам на нея. Така не се захлупвам напред. Преди възглавниците и 5 минути не можех да стоя настрани, веднага почваше болката в таза отстрани. Определено вършат работа.

# 530
Момичета, има ли някоя боледувала досега? Какво пиехте?
Аз съм с някакъв вирус с болно гърло и хрема и ме е страх до колко е опасно това за бебето,вие как го карахте?

# 531
Аз съм с някакъв вирус с болно гърло и хрема и ме е страх до колко е опасно това за бебето,вие как го карахте?

Аз бях така вече два пъти, още в самото начало веднъж и после към 11 гс мисля. Изброявам какво съм взимала всичко е назначено от лекар:
- Инфлуцит и Ангина Хил от хомеопатията
- спрей за нос Низита и спрей за гърло Невен с прополис на Хиги
- едни други капки правени в аптека, но това защото една задезични сливица при мен се възпалява и стига често до ангина. Те ме спасяват от приемането на антибиотик. Ако някой има подобен специфичен проблем ще ги изпратя и тях, но е рядко срещано.
- Инхалация с лайка

Капките с Ксилометазолин и таблетки за смучене с Ментол и Хлорхексидин са забранени. При температура чист Парацетамол, не прахчета за грип. Казвам го, защото се продават свободно и са много разпространени.

# 532
АГ ми даде авирон Рапид и прополки, иначе чайове и мед с лимон пия. Но повече ме е страх за бебето, много се молех да не лепна някой вирус и ето че лепнах Cry

# 533
АГ ми даде авирон Рапид и прополки, иначе чайове и мед с лимон пия. Но повече ме е страх за бебето, много се молех да не лепна някой вирус и ето че лепнах Cry

Почти няма бременна, която да не изкарва нещо подобно в някакъв момент. Аз тогава се консултирах и с АГ, и с УНГ, никой не изказа някакви опасения. За мен е опасна високата температура и вече истински грип. Предполагам за няколко дни ще ти отмине, не се тревожи излишно. А и вече всички в групата сме във втори триместър. Бебчето си е съвсем добре Hug

# 534
Здравейте,дами искам да питам за мнение за АГ от Враца и спазвахте ли това да навършите 3 месеца преди да кажете на близки и приятели?

# 535
Знам че е страшно и мега дразнещо клише!
Ама моля ви, спете на където можете и колкото ви е комфортно! От името на всички нас, които не сме спали цяла нощ от години 😁😁😁 
И пу на всички да ни се паднат спящи спокойно бебенца и моето клише предупреждение да е било напразно

Ако беше толкова важно, действително ли никой аг нямаше да го казва. Още след първия преглед ще казват - сега си купуваш фолиева киселина и почваш да спиш само на ляво:))))

Аз още не съм казала, но ще трябва вече. Че това май да ми личи
Но не от суеверие, от егоизъм:)))

# 536
Аз карах подобен вирус към 3ти месец.. изписаните от лекар лекарства бяха:
Ангин Хил,Инфлуцид,тонзилотрен и още два вида от тези хомеопатичните гранулки,но не помня кои номера...Шуслерова сол номер 3...спрей с невен и прополис,енти тус сироп и билкови пастили

# 537
Здравейте,дами искам да питам за мнение за АГ от Враца и спазвахте ли това да навършите 3 месеца преди да кажете на близки и приятели?
Аз лично не се стърпях и казах на много от своите близки много много рано, а ти то с ужасното ми повръщане

# 538
Ние започнахме да казваме още от теста за бременност - преди даже да отида на първия преглед. После направихме тениска на малката с надпис "Ще ставам кака." и който ни дойдеше на гости, я пускахме така да го посрещне.

# 539
Благодаря но още ме е страх да кажа въпреки че се чуствам зле и някои колежки подозират но е не избежно.Незнам дали е нормално но немога да ям нищо и ми е много зле и ме е страх пия Антиметил горе долу става но от всичко ми става зла .Какво да правя немога да искам съвети че не съм казала на никои а съм в 9 г.седмица

Общи условия

Активация на акаунт