КАРТИ ТАРО - ТЕМА 30

• 25 389
  • 746
  •   1
Отговори
# 270
Никой не е обвързан от двамата, други са обстоятелствата, които възпрепятстват.

Цитат
innasn, не разбирам какво значи Таро да дава отговор в определена степен. Или отговаря, или не. Отговор "Може би" не съществува.
Не визирам отговор "може би". Имам предвид, че картите могат да покажат тенденции и посока на развитие, но обичайно не могат да дадат конкретен отговор. В крайна сметка това са енергии и те се менят.

Цитат
Хубаво е да има предистория, наистина, но и без нея може. Картите ще покажат отношенията на какъв етап са.
Но мен така ми е трудно. Една карта понякога може да означава много неща.

В случая Рицарят жезли го чета като движение, а не като някаква роля.
Смъртта кога я четеш като край и кога като трасформация? За мен тя винаги е била по-скоро крайъгълен камък в развитието отколкото край на цикъл.

КК не е моята подредба, не харесвам структурираното четене на таро, а по-скоро интуитивното и за мен всякакви рамки представляват по-скоро ограничение отколкото полза.

# 271
Никой не е обвързан от двамата, други са обстоятелствата, които възпрепятстват.

Цитат
innasn, не разбирам какво значи Таро да дава отговор в определена степен. Или отговаря, или не. Отговор "Може би" не съществува.
Не визирам отговор "може би". Имам предвид, че картите могат да покажат тенденции и посока на развитие, но обичайно не могат да дадат конкретен отговор. В крайна сметка това са енергии и те се менят.

Цитат
Хубаво е да има предистория, наистина, но и без нея може. Картите ще покажат отношенията на какъв етап са.
Но мен така ми е трудно. Една карта понякога може да означава много неща.

В случая Рицарят жезли го чета като движение, а не като някаква роля.
Смъртта кога я четеш като край и кога като трасформация? За мен тя винаги е била по-скоро крайъгълен камък в развитието отколкото край на цикъл.

КК не е моята подредба, не харесвам структурираното четене на таро, а по-скоро интуитивното и за мен всякакви рамки представляват по-скоро ограничение отколкото полза.

Аз явно нещо не разбирам, т.е. не ми харесва това, което разбирам. Питаш защо е прекъснал комуникацията ви, а се оказва, че знаеш причината и обстоятелствата, които я възпрепятстват. Какъв е смисълът?
Няма да спорим, всеки има право да си чете картите както си иска, все пак. Моето мнение по твоите е такова, каквото го написах. Надявам се, да дадеш малко инфо след като се изяснят нещата.
Всяка карта зависи от околните. Така и със Смъртта. Зависи кои карти са около нея.

# 272
Мога ли да гледам за здравословното състояние на моето дете?Например-Дали ще проговори в близкото бъдеще или Какво е нужно да направя за да проговори?Като цяло мога ли да направя КК за него?

# 273
Цитат
Аз явно нещо не разбирам, т.е. не ми харесва това, което разбирам. Питаш защо е прекъснал комуникацията ви, а се оказва, че знаеш причината и обстоятелствата, които я възпрепятстват. Какъв е смисълът?
Вероятно аз не съм се изразила достатъчно подробно, за да разбереш какъв е смисълът. И въпреки че не намирам за нужно, предвид неуместния ти тон, ще допълня - въпросните обстоятелства съществуват от по-рано и не съм сигурна дали те или има други причини да прекрати комуникацията.

И не е необходимо да ми се караш. Не споря с теб, а дискутирам и питам. Моето разбиране е, че тук се учим и споделяме опит, а не се изживяваме като последни инстанции.

# 274
Момичета здравейте. Аз съм съвсем ама съвсем начинаеща в Таро. Купих си колода на Уейт издателство Асеневци. Но са изключително меки и мъчно се разбъркват. Та въпросът ми е какво правите с колодите които не ви харесват? Благодаря ви.

# 275
Цитат
Вероятно аз не съм се изразила достатъчно подробно, за да разбереш какъв е смисълът. И въпреки че не намирам за нужно, предвид неуместния ти тон, ще допълня - въпросните обстоятелства съществуват от по-рано и не съм сигурна дали те или има други причини да прекрати комуникацията.

И не е необходимо да ми се караш. Не споря с теб, а дискутирам и питам. Моето разбиране е, че тук се учим и споделяме опит, а не се изживяваме като последни инстанции.
Всичко е наред Simple Smile Нерядко звуча рязко, но същност съм искрена, без мисъл да нагрубя някого. Нека никой не го приема лично. Когато нещо ме притесни, казвам. Ако не съм права, ок.
И аз не съм последна инстанция, споделям своя опит. Звуча категорично, знам, но не желая да обидя никого.
Ако мога да съм от полза, ще се радвам. Радвам се и на  всички от вас, които споделят своя опит с Таро.

# 276
Момичета здравейте. Аз съм съвсем ама съвсем начинаеща в Таро. Купих си колода на Уейт издателство Асеневци. Но са изключително меки и мъчно се разбъркват. Та въпросът ми е какво правите с колодите които не ви харесват? Благодаря ви.
Аз си ползвам всичките колоди. Някои повече, други по-малко. За колодите, издадени от български издателства съм чувала, че не са качествени и ги избягвам. Те пък и нямат интерес да издават и са много малко колодите ва български по мои впечатления.

# 277
Аз вече имам над 20 колоди и мога да кажа, че в зависимост от моментната настройка/въпрос си ме викат интуитивно различни колоди Simple Smile всичките си ги държа в техните кутии и никоя не мисля да продавам/изхвърлям, но ще имам още, защото обичам разнообразието.

# 278
Момичета, моля препоръчайте ми подредба относно любовни отношения. Ще наредя картите и ще снимам и кача тук.

# 279
https://emma-tarot.com/%d0%bf%d0%be%d0%b4%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%b1%d0%b8/

Тука има доста подредби, може нещо да ви допадне Blush

# 280
Здравейте,
Вслушвайки се в съвета, даден по рано, зададох по конкретен въпрос на картите и направих КК с въпроса - Как ще се развият нещата на работа до края на септември?
Малко пояснения за въпроса - позицията ми е нова и нещата са малко каша. Още се изяснява това, което трябва да правя.
По отношение на самата подредба ми е малко трудно сама да я разтълкувам. Бих се радвала на малко помощ.
Благодаря предварително.

Ето и самата подредба

# 281
Благодаря Теодора.
1. Сигнификатор на връзката - 2ка жезли
2. Партньорът и мислите, които има за питащия и връзката - паж пентакли
3. Партньорът и чувствата му към питащия и връзката - кралица жезли
4. Партньорът и поведението му към питащия - 10ка пентакли
5. Питащият и поведението му към партньора- 3ка пентакли
6. Чувствата на питащия към партньора - 2ка чаши
7. Мислите на питащия към партньора - 3ка пентакли

# 282
Ако в дадена подредба има сигнификатор, задължително ли е да го ползвам? Ако не просто пропускам една карта ли?

# 283
Ако в дадена подредба има сигнификатор, задължително ли е да го ползвам? Ако не просто пропускам една карта ли?
Аз не разбирам въпроса
Как така ако в една подредба има Сигнификатор ?!
Първо си определяш подредбите и даваш указания на картите и после ги “хвърляш”
Картите са като добри пчелички и работят по дадена задача иначе грешен въпрос грешен отговор 😀

# 284
Ir0ny, ето я моята интерпретация на твоя КК, като самите позиции ги разглеждам по начина, по който аз я знам тази подредба.

Асо пентакли показва сегашната ситуация - новата работа, новия шанс за развитие и т.н. Тази 2 жезли показва колебливостта и неяснотата, които и ти описа.

По 9 чаши и 10 чаши според мен в тази работа търсиш да намериш нещо, което ти е липсвало на предишното място - било то заплащане, израстване, среда и фирмена култура... Но по Звездата хем мислиш, че на това място ще откриеш това, което ти е липсвало, хем още не го виждаш - далечно ти е, имагинерно ти е един вид.

Този Крал мечове според мен вероятно ще ти е някакъв началник или някой друг, който е в позиция да ти поставя работни задачи. Може и да е жена, която е повече в мъжката енергия на Крал мечове. Ще ти даде някакво работно задание, задача.

По Дявола, каквато и задача да ти даде, това ще те притесни и ще блокираш. По 5 жезли може да ти се наложи да работиш с много хора, за да я изпълниш. Може да е нещо, което ще те постави в позиция, която се характеризира с това много хора да идват да те търсят за нещо. Това някак ще те постави в защитна позиция, защото няма да знаеш как да се справиш. Ще се затвориш и ще се отдалечиш по някакъв начин. Това е лош сценарий и се постарай да го избегнеш, защото Кралят ще те съди по това как си е справила. Може нарочно да ти даде тази задача, за да те изпита как ще се справиш, защото на картата е вдигнал меча и се е фокусирал право в теб.

Тази Императрица, която се появява обаче е добрата новина тук. Имам два прочита, които се припокриват в някаква степен. Императрицата е растеж, така че според мен картите ти казват, че трябва да се обърнеш към колегите си, за да ти помогнат било то с акъл или с нещо друго. А може да става въпрос и за конкретна жена, която ще ти помогне. Тази жена може също да е на по-висока позиция от теб, а може и просто да е по-възрастна, може да е жена с деца или бременна, или жена, която носи някакви отговорности. Така както се явява зад гърба на Краля мечове, може и тя да го съпортва по някакъв начин в работата, да му пази гърба един вид. Може да му е асистентка примерно.

Общи условия

Активация на акаунт