Юлски бебета 2023 - Добре дошли! - Тема 1

• 22 060
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ще си искам... Много ми е вече. Направо все едно се варя 😫😬
Щом пишеш значи може още 🤣
Но му се види края !

# 136
Всичко ми е изтръпнало...

# 137
  • Варна
Мале как пишеш. Аз между контракциите само гледах да се отпусна и да пестя сили. После час и половина напъни нямаше да ги издържа. Само на ММ ми звънях да кажа какво да ядат и той умря от смях с мен. Викам "чакай малко" пуснах телефона, повиках си и после продължих "и тортиля питките са на плота". Вика ти си ненормална 😂

# 138
Не знам и аз....

Та, няма и 2 минути след последното ми писане тук ми биха обезболяващи и като ме напъна 25 секунди след това... 😅 И няма да лъжа, като леко разпорена се чувствам ама това е положението. Имам си вътрешни и външни шевове, епизиотомия да ми е весело. Направо от болка и напъни се разревах при напъните. Та направо без обезболяващи си го родих.

Имахме късмет, засука веднага. Или по-скоро ме надъвка , не знам кое от двете. 😅  Обаче за разлика от предното, това ще си е от плачливите.  Чак се стреснах защото явно съм забравила какво е новородено да реве. Предното не ревеше изобщо. Най-кроткото бебе в отделението.  Сега компенсира 😅

3.500
52см
13.45ч

Още не съм избрала име, знам, закъснявам обаче така и така закъсняхме 😅

# 139
Честито, MintyMohito! Голямо бебе! Здраво да е! На теб бързо възстановяване!

# 140
Честито MintyMohito, много да е здраво и да ви носи много щастие!

Magenta_, на вас казаха ли ви нещо относно храненето? При мен педи нищо не каза, нашия качва 300гр седмично/1200гр на месец и като бях на консултация по кърмене направо ми се скараха. Нормите били 800гр, ще му се разшири стомаха. Показа ми снимки на бебета, които качват повече и бяха стряскащи. Казаха ми да намаля храненето. От много храна се влошава и рефлуксът.
Аз слушам и изпълнявам, та направих мастит на едната гърда... в чудо се видях от петък до днес. Обаче бебе наистина се чувства по-добре. Намаляха изхожданията (пълнеше много памперса през 2ч), намаля и рефлуксът.

# 141
Честито, Минти! Да ви е живо и здраво бебчето и бързо възстановяване ти желая на теб!

# 142
  • София
Цитат на: Michelle009 link=topic=1575230.msg46764236#msg4676

[b
Magenta_[/b], на вас казаха ли ви нещо относно храненето? При мен педи нищо не каза, нашия качва 300гр седмично/1200гр на месец и като бях на консултация по кърмене направо ми се скараха. Нормите били 800гр, ще му се разшири стомаха. Показа ми снимки на бебета, които качват повече и бяха стряскащи. Казаха ми да намаля храненето. От много храна се влошава и рефлуксът.
Аз слушам и изпълнявам, та направих мастит на едната гърда... в чудо се видях от петък до днес. Обаче бебе наистина се чувства по-добре. Намаляха изхожданията (пълнеше много памперса през 2ч), намаля и рефлуксът.
В началото ми се караха, но не беше и нашата си лична, на последната консултация ми каза че нямало как да регулирам щом я кърмя ...
С голямата пак така беше първите 2 месеца по повече и после си влезнахме в нормите.
Все пак и двете бяха по 2900 родени .
Минти честито !
Да ви е живо и здраво юначето !

# 143
Благодаря Ви момичета! Simple Smile Дано бързо ни изпишат, че вече искам да си ходим. 😅

# 144
Мохито, честито и бързо изписване!

Моята госпожица като цяло се държи на ниво, но през 2-3 дни прави големи кризи с коликите. От снощи е във фаза, подобно на господина на Диди - в продължение на няколко часа ми изцоцка гърдите до последната капка, рева няколко часа после и накрая дадох и аз адаптирано мляко. После спа пет часа непробудно, сега цял ден не може да свари да ги изпие, че да ми олекне. Със спането е що-годе добре, но като е във фаза най-добре й е да спи върху мен Joy не, че имам нещо против да си почивам така с нея, обаче като имам работи за вършене и занимания с баткото е трудно. Да са ми живи и здрави бабата и дядото, че помагат поне с баткото.

Иначе да ви се оплача - получих свличане на пикочния мехур. Трябва да мисля за операция, ама кога ще е не знам. Най ме притеснява, че не трябва да вдигам тежко, с малко дете е мисията невъзможна. За щастие за сега имам само дискомфорт, че го усещам свлечен, нямам все още другия “бонус” с изпускането. Ще видим и секса как ще е (днес бях на преглед и АГ-то позволи, та тия дни ще тестваме). Дано поне там да не ми създава проблеми, че и ММ ще страда. А толкова се радвах как лесно родих и бързо се възстанових…. Та момичета, правете си упражненията на кегел и не се товарете с тежко, че никой не е застрахован.

# 145
  • Варна
Minty, честито! Бързо е станало. Леко възстановяване!
Какви 800г, големият ми син първия месец качи почти 2кг изцяло на кърма. Нищо му няма.
Zuhta, как разбра, че имаш свличане? Аз отвреме навреме като по седя повечко права имам чувството, че ще ми падне задникът.

# 146
  • София
Уф, за връщането на храна и Габито връща, ама ако я махна от гърда преди да се е махнала тя става много люта, почва да мрънка максимум след час пак за ядене и вече си я оставям колкото си иска да суче- някой път по 4-5 минути , някой път и по 10-12 суче.

# 147
Мале 10-12 мин да суче... моя и по 40-60 мин седи ако не го махна. Е, подремва през тях разбира се, не са само активно сучене.
А давате ли биберон-залъгалка на бебетата? Това е друго, което ни посъветваха да даваме, за да се успокоява така, вместо на гърда. Обясниха ни, че реакцията на болка и на глад е една и съща за бебето - търси да яде. Като има рефлукс, газове и тн го боли, съответно прави муцки за ядене.

# 148
  • София
Мале 10-12 мин да суче... моя и по 40-60 мин седи ако не го махна. Е, подремва през тях разбира се, не са само активно сучене.
А давате ли биберон-залъгалка на бебетата? Това е друго, което ни посъветваха да даваме, за да се успокоява така, вместо на гърда. Обясниха ни, че реакцията на болка и на глад е една и съща за бебето - търси да яде. Като има рефлукс, газове и тн го боли, съответно прави муцки за ядене.
Давам аз, обаче го иска най-вече като й се спи , плюе го по някое време и ако не е заспала дълбоко - леле мале да не си й насреща. Мале много е люта, сестра й беше по-тиха от мравка

# 149
  • Wonderland
Аз много избягвах биберони, но около 18-19 ден като се обостриха коликите и майка ми ме подсети, че това би трябвало да го успокои - вече 5 дни смуче биберони и ушите ми почиват. 😃

Общи условия

Активация на акаунт