Юлски бебета 2023 - Добре дошли! - Тема 1

• 22 073
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
Моето е само на АМ понякога не си изпива всичко, друг път огладнява малко по-рано. Какво остава за дете на кърма…
Акъл винаги ще има кой да дава. Непоискан, разбира се. Важното е ние да сме спокойни.

# 166
Ден 2, целия е на червени точки.  Бели се и много суха кожа. Нормално било. Суче ама като си поиска. Гладен. Снощи не се спеше.  И тази вечер не знам.  Парцал съм и искам вкъщи щото много ама много ме изнервят тука... Не му стига коластрата. Търси още и за капак мисля,  че му има нещо на очите, обаче било нормално да са подути...

# 167
  • София
Ден 2, целия е на червени точки.  Бели се и много суха кожа. Нормално било. Суче ама като си поиска. Гладен. Снощи не се спеше.  И тази вечер не знам.  Парцал съм и искам вкъщи щото много ама много ме изнервят тука... Не му стига коластрата. Търси още и за капак мисля,  че му има нещо на очите, обаче било нормално да са подути...
За беленето и очичките знам, че родените на термин и след това са нормални, мойта голямата се роди един ден преди термина и се белеше и беше с много суха кожа, а очите си ги отвори на 3я ден в общи линии. Не се притеснявай, утре ли ще ви изпишат или в други ден ?
Не му ли даваш от адаптираното, което дават в болницата?

# 168
  • Wonderland
И аз следя периоди на бодърстване, но не с цел режим, а с цел аз да се ориентирам и да мога да му спазвам графика за хапване. Grinning
Иначе нашият изобщо не "бодърства" по таблици - до 3 седмици пише 45-60 минути, той редовно откарва час и половина от събуждане до следващо заспиване. Трудно заспива, не се поддава на методите ми, но го оставям за момента да действа по негов часовник, да се адаптира към тоя свят, ще се мъчим с режими по-натам.
По тоя повод, мисля да купя курса за режима на бебето след 3 месец на Мамо спи ми се, някой дали го е карал? Имам чувството, че цялата информация там съм я чела на парчета тук таме в интернет и не знам има ли смисъл или мога да избутам с ютюб видеа. Grinning

# 169
4 дни отгоре сме. Другото бебе в стаята, и то вчера родено има конюнктивит и се чудя от де толкова малко бебе.... и се притеснявам да не сме и ние. Иначе четвъртък най-рано,  ако всичко е наред.

Днес взех, то и аз си нося. Педиатъра ми е разрешил обаче тука се сърдят.  И аз се сърдя щото на Авент новите шишета natural response не струват.

За беленето и очичките знам, че родените на термин и след това са нормални, мойта голямата се роди един ден преди термина и се белеше и беше с много суха кожа, а очите си ги отвори на 3я ден в общи линии. Не се притеснявай, утре ли ще ви изпишат или в други ден ?
Не му ли даваш от адаптираното, което дават в болницата?

# 170
Аз си взех курса за 0-3 месеца на Мамо, спи ми се. Много съм доволна! Мислих си, че ще стане с видеа и четене, обаче Йоана обяснява неща, които да ти свържат всички парчета от пъзела, които до сега си събирал по горния начин. Вече разбрах как да деля дневния от нощния сън правилно, как да си сметна интервалите за бодърстване за целия ден спрямо дремките, защото те не винаги са таблични 45-60мин. Ако спи повече са по-големи, ако спи по-малко - по-малки и тн.
Според мен не се чуди за които и да е неин курс. Заслужават си!

Иначе да вметна, че аз под гъвкав режим изобщо не визирам всеки ден заспиваме в конкретни часове, ядем в конкретни часове и прочие. Разбира се, че това е невъзможно.

Последна редакция: вт, 01 авг 2023, 18:01 от Michelle009

# 171
  • Варна
Конюнктивит ли е или запушен слъзен канал? Моето момче имаше бели гурелчета, като се прибрахме станаха жълти. Педиатърът изписа антибиотични капки, обаче вече три дни няма нищо на очите и така и не съм дала.
Вчера говорих с консултант относно нашите драми с меките гърди и будуването по 10 часа. Даде ми един простичък съвет - да спя след обяд. И да не казвам голяма дума ама май действа. Дори два пъти по 20-30 мин да задремя с него, после нещата са добре. Дано не е моментно. Аз откакто родих спя по 3-4 часа разпокъсано, какво няма да ми омекват гърдите..

# 172
Аз кърма или по-скоро коластра имам сутринта като ми го доведат след визитацията. Иначе йок. То се дере, аз бутам, то ближе, иска, няма... Май ще сме на адаптирано мляко докато не ни изпишат и ще се мъкна посреднощ да си искам от неонатологията.  Снощи не спах, днес пак задремвам за по 10-15 минути.... и до там.

Реве ми се, честно.  Първото до 2г да го кърмя, второто от раз да засуче перфектно и после да няма. Да избутам и тази вечер и утре вечерта и да си ходим четвъртък.  Вкъщи ще се нормализират нещата, надявам се. Пускам двойната медела и това е.

Иначе не мисля, че е запушен слъзен канал. Днес идваха от неонатологията, викат питай. Аз питам - всичко му е наред. То даже със сълзи плаче....  Педиатъра ще го видим на 20тия ден сигурно, че тя е възрастна и 4 етажа предния път едва ги качи.  Та каза ако искаме да кажем, ще дойде, ако не на 20тия ден.  Та сигурно ще е тогава чак... Филмирах се май не знам. Не изглежда като предното. Предното си беше нормален цвят на кожата, само устните му бяха с блистери. Спеше, ядеше ... Тук направо се чувствам като  провал. То реве. Аз не мога да го успокоя. Другите бебета в стаята пък не могат да жи събудят и само моето се чува. Тази вечер ни знам как ще се оцелява. Пак няма да  се спи 100%.... Да кажа, че искам вкъщи е меко казано. Направо ми иде шапката, по рано ако мога да разпиша да ни изпишат и айде. И без туй не кървя каато предния  път, бебето било супер и нищо му нямало (нищо, че е целия в червени пъпки и подут в лицето и тнт)... Да ни пускат като всичко ни е наред, пък аз после ще си търся второ мнение да съм спокойна.

# 173
Момичета,които сте родили естествено, какво ползвате за интимната хигиена и за по-бързото възстановяване там долу. Аз съм с епизиотомия, шевовете паднаха, лохиите намаляха значително, но от днес чувствам нещо като опъване и нещо като сърбеж,но не непоносимо. АГ е в отпуск и съм на преглед чак в края на месеца, та се чудех дали да не си взема нещо от аптеката,дали превръзките и тези жеги не допринасят,отделно и че съм постоянно в движение. На ден минавам поне по 2 пъти през банята за душ и си ползвам интимен гел. Вие какво ползвате? Simple Smile

# 174
  • София
Аз кърма или по-скоро коластра имам сутринта като ми го доведат след визитацията. Иначе йок.
На мен ми дойде на третата нощ . Истинската работа имам предвид, на камък гърдите .
Напрегната си много явно и ще се успокоите със сигурност като се приберете, ама гледай да не се газираш толкова 💕

# 175
ddd29, аз имам на лансинох бутилката за промивки. Отделно накарах мъжа ми да ми донесе смрадлика и пълня, леко разреждам и всеки път като ходя до тоалетната обливам. Хартия не мога да пипна. Долу е шев върху шев. Отделно имам и спрея за след раждане,  но още не съм го пробвала и не знам как действа, но смрадликата помага много.

Опитвам се. Наясно бях, че ще има и адаптирано мляко в микса поне в болницата. Обаче много ме афектираха днеска от неонатологията.  Смисъл знам, че мислят доброто и тнт, обаче като съм питала после дето ще го поеме детето лекар може или не и ми е казано може...

Аз кърма или по-скоро коластра имам сутринта като ми го доведат след визитацията. Иначе йок.
На мен ми дойде на третата нощ . Истинската работа имам предвид, на камък гърдите .
Напрегната си много явно и ще се успокоите със сигурност като се приберете, ама гледай да не се газираш толкова 💕

# 176
  • Варна
Йодасепт сутрин и вечер. Даже щях да питам докога, че забравих да питам днес като ми сваляха конците.

# 177
А Йодасепт разтвор или маз?
Йодасепт сутрин и вечер. Даже щях да питам докога, че забравих да питам днес като ми сваляха конците.

# 178
Mohito, тъпо звучи, но трябва да се успокоиш. Напрегната си и това също се отразява на бебето и на кърмата. Желая ти спокойна нощ. Дай малко АМ и гушни бебока. Поклащай се леко напред-назад и ще се успокои. Утре нов ден с нови сили и положителна настройка. Ще се получи, всичко ще се нареди.

# 179
За сега сме ок. Засуква (като реши, но посука и като ми го донесоха вечерта и сега преди малко като се разбуди). Давам му и адаптираното, което ми носят и да суче. Явно си е лакомо като голямото 😅 Обаче наистина много се притеснявам всичко да е наред и много го мисля всичкото. Няма какво да ме разсейва тук, това е просто. Имам някъде около 4 часа когато не е при мен и тогава не мога дори да легна малко, защото визитация при нас и да се оправя. Ето сега на лампата вместо да спя с най-сетне спящото, седя и го гледам. И ми жълтее леко .... като Артър от Arthur Christmas съм - Do it with worry. 😅😬

Mohito, тъпо звучи, но трябва да се успокоиш. Напрегната си и това също се отразява на бебето и на кърмата. Желая ти спокойна нощ. Дай малко АМ и гушни бебока. Поклащай се леко напред-назад и ще се успокои. Утре нов ден с нови сили и положителна настройка. Ще се получи, всичко ще се нареди.

Общи условия

Активация на акаунт