Юлски бебета 2023 - Добре дошли! - Тема 1

• 21 455
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
  • Wonderland
Някой друг да има бебе, което просто не иска да спи?! Почти по цял ден дреме на ръце и вечерно време е кукуряк…. Какво правите в такива случаи?

Това ни е най-големият проблем последната седмица. Дневният сън е паднал до 5 часа, максимум 6 последните дни. Вчера направи 5 часа без сън следобед, накрая исках да се самоубия.
И се побърквам като споделям с приятелки, които се занимават с детски сън и ми кажат: "пробва ли да му пееш/да го люшкаш/да го повиеш..." и т.н. - МИСЛИШ ЛИ, че не пробвах всичко тия 5 часа?! Откакто започнах да следя интервали на будуване съм се обсебила и постоянно го мисля. И като напишат онлайн "на тая възраст НЕ ТРЯБВА да будува повече от час и половина" - еми то хубаво НЕ ТРЯБВА, на мен ми е ясно, ама КЪДЕ му е бутона за заспиване на бебето?
Иначе не плаче, седи ококорен... нощния сън, слава Богу, последните дни беше окей, но през деня...

# 631
И аз с тия интервали на бодърстване и норми за сън съм се обсебила...
То бебето и без норми си показва кога какво иска, ама толкова съм вглъбена, че направо не ми стиска да спра да го следя с таймер (приложение). От няколко дни си казвам 'от утре спирам да записвам', ей така поне за няколко дни да видим какво ще стане Grinning

Преди седмица четох една статия, която обесняваше да спрем да гледаме таблиците и да си гледаме бебетата. Те ще ни кажат какви са личните им интервали и норма. Все си повтарям, че ако бебето е спокойно и не плаче, ами значи се чувства добре. Ама не мога да се оттърся от 'нормите'.

# 632
Аз записвам, ама ми е доста все тая вече колко бодърства и колко спи. Като замрънка проверявам памперс и дали е гладна. Ако са окей тия неща, приспивам или я пъхам в раницата да спи, докато върша нещо или си почивам и аз.
Снощи излизах с приятелка. В ресторанта я видях, че клюма, гушнах я и спа към 40 минути. Прибрахме се към 20:30, директно в банята, яде и е толкова уморена вече, ще заспива почти веднага след това.
Опитах и точен час за къпане да въведа. Тц. Не се получава. Ами хубаво, ще я къпя, когато е будна - в 5, в 7 в 10... когато, тогава. Аман от графици и стрес.
Вчера и ММ пита дали не смятам, че ще се научи да спи в нашето легло като я взимам така посред нощ. Викам "А искаш ли ти да я успокояваш в нейното през нощта?" Не искал. Мълчи тогава и си спи там.

# 633
За дневния сън - и ние от няколко дни сме така. Поспива по малко, но не дълбоко, събужда се, гледка, не мрънка. Въобще не гледам колко е спала, не мога вече графици, часове, оставям така, предавам се. Бял шум, приспиване, пеене, четене, не и не. Дори се принудих в чувалчето да я сложа. Иначе през нощта, последно хранене в 24ч00 и събуждане в 6ч00, сама се буди. В количката на разходката спи 😊. Днес излизахме сутринта и имахме изненада - изака се 😚, та сменяхме памперса на една пейка. Добре, че бях подготвена и имах една хавлия, освен допълнителната пелена. 😊
Относно къпането - и аз съм така, когато тогава. То детето умира за сън аз го ръчкам да го къпя...
Само храненето гледам да е стриктно - по 5 или 6 пъти на денонощие.

# 634
При нас съня от 2ч през нощта до 6ч сутринта е мит. Буди се на 30 минути да суче вече втора вечер. За капак, скок в растежа ли е какво е, не мога да насваря с кърмата отново и сега пак АМ дадох да дохраня... Таман бяха тръгнали нещата и ааайде аз се тръшнах и  явно 4 дена без почти никаква храна заради 0 апетит са направили някакъв номер. Та ми е гадно и тъпо пак ама каквото такова. Ще мъча кърма докато не спре тотално...

# 635
Вече втори път ми се случва нощем като стана да кърмя бебето да ми стане лошо и да повръщам. Първия път реших, че съм се натровила с храна. Ама след втория се чудя възможно ли е да е от недоспиване?

# 636
Вече втори път ми се случва нощем като стана да кърмя бебето да ми стане лошо и да повръщам. Първия път реших, че съм се натровила с храна. Ама след втория се чудя възможно ли е да е от недоспиване?

При мен се случва когато се цедя, започва да ми се гади ,след това изпитвам ужасен глад ,но като хапна и се оправям.. ядеш ли достатъчно и пиеш ли вода ?

# 637
Ям предостатъчно и поне 3 литра на ден вода пия.
Майка ми е все още вкъщи да помага и тя ме тъпче с храна.

# 638
Ям предостатъчно и поне 3 литра на ден вода пия.
Майка ми е все още вкъщи да помага и тя ме тъпче с храна.

Чувала съм  ,че понеже извличане важни неща чрез кърмата и може затова да се получава , но дари е вярно не зная.. зная само ,че и при мен е така и се чудя защо

# 639
Минерва, недоспиване или падане на захарта. На мен ми се случва от преумора. След едно такова и цикъл ми дойде 😢

# 640
  • София
Днес бяхме на консултация и е станало 5800 това кюфтенце, аз се чудя защо нямам сили да я вдигам, миналия месец беше 4500, и 4см е пораснала, каза да забравя да й давам адапритирано, вода и чай ако ми се струва че е гладна, а не са минали 3ч от последно ядене. Сложиха й 3 ваксини, милото е бая успано, но проплаква от време на време.
За повръщането каза че ядяла по много, а тя последните дни рядко суче по повече от 5 минути, кака й започна толкова бързо да се наяжда чак след 4я месец.
Честно казано изобщо не се храня като хората и се чудя как наддава така .. споделете какви витамини пиете?!
Честно казано с това заричане за я кърмя до декември нямам търпение да дойде, толкова ми се пие и пуши че не е истина, пък и с това "гладна е" "иска майка си" " аз нямам цица" много ме дразнят всички

# 641
Някой друг да има бебе, което просто не иска да спи?! Почти по цял ден дреме на ръце и вечерно време е кукуряк…. Какво правите в такива случаи?

Това ни е най-големият проблем последната седмица. Дневният сън е паднал до 5 часа, максимум 6 последните дни. Вчера направи 5 часа без сън следобед, накрая исках да се самоубия.
И се побърквам като споделям с приятелки, които се занимават с детски сън и ми кажат: "пробва ли да му пееш/да го люшкаш/да го повиеш..." и т.н. - МИСЛИШ ЛИ, че не пробвах всичко тия 5 часа?! Откакто започнах да следя интервали на будуване съм се обсебила и постоянно го мисля. И като напишат онлайн "на тая възраст НЕ ТРЯБВА да будува повече от час и половина" - еми то хубаво НЕ ТРЯБВА, на мен ми е ясно, ама КЪДЕ му е бутона за заспиване на бебето?
Иначе не плаче, седи ококорен... нощния сън, слава Богу, последните дни беше окей, но през деня...
Хахаххаха, мислиш ли, вика, че не пробвах всичко?! 😂😂 Нашата пък и плаче, освен, че не спи… За момента горе долу помага пеенето и ,,танцуването” (разнасянето из вкъщи на бързи песни с подскачащи движения)… Заспива за около 15 минути след час и половина будуване и рев.. И на мен ми идва да скоча през балкона..

# 642
Явно всички сме в един и същ филм 😄 И моята госпожица последните два дни доста поревава. Вчера от 13ч до 20ч заспива за 5-10мин и после рев, докато не я взема да я гушкам. Подозирам колики, защото се присвиваше. После едва отвори очи към 21ч да хапме малко и пак заспа.

# 643
споделете какви витамини пиете?!
Омега 3, б комплекс, Д, С и бета каротен

# 644
Днес бяхме на консултация и е станало 5800 това кюфтенце, аз се чудя защо нямам сили да я вдигам, миналия месец беше 4500, и 4см е пораснала, каза да забравя да й давам адапритирано, вода и чай ако ми се струва че е гладна, а не са минали 3ч от последно ядене. Сложиха й 3 ваксини, милото е бая успано, но проплаква от време на време.
За повръщането каза че ядяла по много, а тя последните дни рядко суче по повече от 5 минути, кака й започна толкова бързо да се наяжда чак след 4я месец.
Честно казано изобщо не се храня като хората и се чудя как наддава така .. споделете какви витамини пиете?!
Честно казано с това заричане за я кърмя до декември нямам търпение да дойде, толкова ми се пие и пуши че не е истина, пък и с това "гладна е" "иска майка си" " аз нямам цица" много ме дразнят всички
И нашия качва по 1.300, но според педиатърката е нормално и каза все така на поискване да го храня. Звучи ми много гадно да е гладно след час и половина, пък аз вода да му пробутвам докато не станат 3 часа. Пък като наближи следващия скок в растежа направо е садистично.

Общи условия

Активация на акаунт