Юлски бебета 2023 - Добре дошли! - Тема 1

• 21 490
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Винаги надолу иначе наистина е опикаване гранде от всякъде. В една онлайн лекция бяха казали, че както и да я сложиш пак ще висне надолу така или иначе, обаче опита ми показва надолу или всично в пералнята.

Не разбирам 'така са ни учили' като отговор. 😅 С нещо помага, предпазва от нещо. Дайте обоснование.

# 616
  • София
Мистерията на пишката - никой няма отговор, онзи ден едни майки на градинката обсъждаха точно това и никой не каза защо нагоре 🤣🤣

# 617
Момичета бихте ли препоръчали кошара за спане, сгъваема компактна като ходим при баба и дядо да си имат там една, но поради ограничено пространство трябва да се сгъва и да е удобна за транспортиране.

# 618
Чиполино мерида купихме преносима. Сгъната е наистина малка чантичка
Матрака заема повече място, хем той също е сгъваем

# 619
Мами на момчета, на къде слагате пишката в памперса? На мен бабите все ми се учудват като видят, че я слагам надолу. Като питам защо нагоре, отговорът е 'така са ни учили'. Моята причина има логичен и практичен аспект - по природа виси надолу и ако я сложа нагоре памперса бързо пропуска и завършваме с мокро боди.

Ох и аз се питам, имам племенник на 1 год снаха ни винаги го слага нагоре така са и казали в Селената, на мен там лично нищо не ми казаха и не ми показаха. Вкъщи също нашите ми напомнят за нагоре но нямат отговор 🤣😂 а чета по сайтовете и книги всички казват надолу да е.
И аз нагласям така че да е на долу.
Но наистина никой няма конкретен отговор по този въпрос 😁

# 620
Аз се интересувам от ергономичните раници - кой модел  Ergobaby ще ми препоръчате?

# 621
Аз съм твърдо против ergobaby. 😀 Сега, преди да ме нападнете... Против марката нямам против, раниците им да готини и са наистина ергономични (минус носенето с лице напред, което повече от 15 минути хич не е ок и дори за 15 мин не бих рискувала). Минус огромен, че ергобейби има най-много фалшификати, които са евтини, но много опасни тъй като кой ги е тествал  не се знае. Произход- не се знае, но сигурно Китай. Обаче забелязвам въпреки многото фалшификати (които няма как да знаеш оригинал или не, много рядко някой пази всичко) масово всички търсят ergobaby. Или tula, което си е пак същата фирма...  Това не е лично към  авторката на въпроса, просто все се чудя защо всички залитат към ергобейби при положение, че има много много други марки, на които качеството не отстъпва. Дизайните също, даже да стъпка нагоре според мен. 😅

Сега на въпроса. Зависи колко е голямо бебето. Предполагам 1-2м, в този диапазон.  За този период от на ергобейби само embrace.  НО тя бързо омалява и е доста като сума (освен ако не се вземе 2ра ръка) за кратък период. От 4м навършени вече всяка регулираща се раница става.

Аз бих препоръчала да се пробват няколко преди да се харчат пари защото може да не Ви е удобна, може на детето да не му харесва (нищо че по цял ден иска само на ръце). Погледнете Hoppediz Primeo, Lenny Lamb Hybrid, Isara HalfBuckle, Manduca Twist и общо взето всичко май тай, което се води. В повечето слинготеки може да се пробват, а ако не може тогава има опция за наемане на носилка за период и пробване така.

Ние сме с Hoppediz Primeo  в момента. Много съм доволна, слага се бързо и лесно. Дребосъка също я харесва. Лека е, дишаща и не толкова запарваща. Има си и чантичка за лесно пренасяне и съхранение, което си е плюс. Компактна е също, но до къде ще ме издържи не знам. Дават я до към 90см някъде или до 15кг... Ние вече сме 60см и 5.500 ... 😬 Дано забави малкото с този бърз ражстеж и до пролетта поне да си я ползваме.  😅🫣

# 622
Аз взех Ергобейби Ембрейс, летния вариант (с мрежата). Много съм доволна, слагам бебето в нея за 15сек. На него също му е удобна, кърти яко в нея. Има две нива, за бебета под и над 58см. Ние сме на ниво 1, под 58 и все още добре му държи главата, въпреки че той е около тези сантиметри.
Като минус мога да кажа, че колана вече е леко деформиран, а я имаме от няма и месец.

# 623
Аз купих Manduca XT. Расте с бебето и е много удобна. Страшна инвестиция е.

Едит: Предлагат я под наем в Сгушени. Сега проверих.

# 624
Някой друг да има бебе, което просто не иска да спи?! Почти по цял ден дреме на ръце и вечерно време е кукуряк…. Какво правите в такива случаи?

# 625
И ние сме с ембрейз. После имам тула. Уникална марка, но халф бъкъл версията им не ме кефи. Преди да родя ходихме в Рошаво и обсъждахме кое е най-Ок за нас и се спряхме на ембрейз. Малкото кърти добре в него. Вече сме на варианта за над 58см. Нямам търпение да си извадим тулата стандарт на еднорози 😂

# 626
Мисля че бебе вече израстна сукателния рефлекс. Имам чувството, че за 1 вечер стана. Както винаги си е изсмуквал и двете гърди и когато и да му подадеш гърда започва да суче, то от няколко дни насам си има ново мнение. Вечер на събуждане яде само от една гърда. Колкото и да му предлагам втора не отваря уста. Пък те пълнииии....

Някой друг да има бебе, което просто не иска да спи?! Почти по цял ден дреме на ръце и вечерно време е кукуряк…. Какво правите в такива случаи?

Според мен бебето е преуморено щом е кукуряк вечер. Коментирали сме и преди тук повиване, бял шум, биба/залъгалка. Пробвали ли сте комбинацията? Първия месец, като нашия не спеше добре вечер, това оправи нещата.

Последна редакция: вт, 29 авг 2023, 04:22 от Michelle009

# 627

Има дни, в които се отказвам просто са приспивам и я оставям да си будува в люлката.
Миналия ден обаче реших да изпробвам един плейлист от Спотифай, който все ми изскача като реклама във Фейсбук. Комбинация от бял шум и пиано е. При нас действа безотказно засега. Става въпрос за Snoozy Monkey. Може да потърсиш и да пробваш.

# 628
  • София
Вчера например просто нямах сили през деня да я приспивам (основно на ръце заспива) и предремваше по много малко. Вечерта заспя в мен и от 21:30 до 9:30 спа. Имаше ядене в 2 и в 5 . Надявам се да е скок в растежа, но яде по максимум 5 минути и през къс интервал и не й отказвам естествено, но много връща, днес сме на конституция и ще питам за някакъв сироп или нещо ..
Нашето не поиска да седи в раницата, ще я пробвам по натам имам едно ергобейби но не му знам модела, старо е и е със сигурност истинско, ще видим дали ще иска да седи в нея, но на тоя етап ми се струва невъзможно с това повръщане.

# 629
  • Варна
Тъй, относно пишлето, обяснението сто про е някаква глупост тип "да не му пада пишката", подобно на онова дето ако носиш момче да не се подстригваш, че да не му скъсиш пишката.
Относно раници - ние в момента сме с Nashsling от лен, то е хибридно между раница и слинг. От баткото имам една Кая, но съм загубила подложката и не помня от колко кг и см мога да я нося. С мрежичка е, български са, не са ужасно скъпи. Баткото бая време я ползва.

Общи условия

Активация на акаунт