Юлски бебета 2023 - Добре дошли! - Тема 1

• 21 500
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, от септемврийската тема се натрапвам тук... В 36 седмица съм, от вчера имам болка/натиск ниско долу... Не е постоянна и не е нещо силно. Нормано ли е това за седмицата, в която съм или да звънна на доки утре?

# 601
Момичета, снощи (към 21ч) малкото рева,  рева... Кърма нямаше пак. Дадох АМ, той си го изпи и заспа сладко сладко и преди час някъде го чувам нещо става до мен. Веднага скачам, главата настрани и върна всичкото мляко в рамките на час. Отделно памперса беше леко напикан, а обикновено е жестоко напикан за 2ч, да не говорим за 3... И сега цокна малко и заспа. Температура няма. Дали просто не му е понесло АМ или заради самото АМ или заради това, че е на кърма? Вече наистина съм енот от това будуване за поредна нощ... Аз ли вече откачам или имам основание да се притеснявам, не знам вече. Каката като се събуди последния път така - с повръщане, тичахме до спешното защото и температура беше вдигнаха 39.5 и не падаше. И всеки път като се е разболявала е било така,  спредизвестник повръщане...

А онова кървене както кървеше ярка кръв спря. Та и там не знам какво се случва вече. Направо тия няколко дни от както съм болна и най-вече сама с двете деца ми иде не нанагорно, ами на нервната ми система тотално бушоните и са се гръмнали.😭🫣😳🥴

# 602
Минти, върнало е просто. Не е върнало всичкото АМ, върнало е много сок стомашен детето. Изглежда много повече от колкото е. Малките са често така. Нито е от АМ, нито от кърмата и тн. Редовно го правят. Физиологичен рефлукс. И моят син често има такива памперси вече. След 1м почна да стиска. Знам, защото после ако го оставя гол прави банята на.. езеро.

Ние вчера сефте имахме успешно кърмене. След това не дояде и изкара 3:30ч в активно състояние с 45мин съм. Вечерта пък си изяде шишето, после след час мрънкя, дадох гърда. Не знам колко е цокнал, че на бял шум, гърдите си бяха меки. Изкара 6:45ч от шишето и 5:30ч от кърменето.

Последна редакция: нд, 27 авг 2023, 02:49 от ^SunLight^

# 603
  • Варна
Здравейте, от септемврийската тема се натрапвам тук... В 36 седмица съм, от вчера имам болка/натиск ниско долу... Не е постоянна и не е нещо силно. Нормано ли е това за седмицата, в която съм или да звънна на доки утре?

Нормално е. Вероятно бебчето натиска повечко вече. Но зависи и къде точно се усеща болката - при мен направо си се усещаше в таза и седалищните нерви.

# 604

Нормално е. Вероятно бебчето натиска повечко вече. Но зависи и къде точно се усеща болката - при мен направо си се усещаше в таза и седалищните нерви.

В срамната кост и в меките тъкани около нея... така го усещам. Основно като съм права.

# 605
И аз бях се шокирала за връщането веднъж през първия месец. После излях 30мл вода на кърпа и като видях колко голямо петно е това се успокоих. Реално бебето връща доста малко, но само изглежда много.

Момичета искам да питам нещо извън темите , аз родих преди месец секцио.
Веднага се възстанових и бях 2 пъти вече на преглед при гинеколога си всичко е наред даже последния път като ми погледна раната и вика ти все едно не си раждала.
Но вчера изпитах едно парене и тъй като от корема си не виждам раната не я проследих сега преди малко забелязах че има секрет от дясната страна и е зачервено. Почистих с спирт и отгори с лосиончето което чистих пъпчето на бебчо.

Някоя от вас има ли такъв случай?

Не ми се е случвало, но бях чела, че ако видя зачервяване и секрет, то трябва да посетя АГ.

Според мен бебето е слязло в таза и е нормално.

# 606

Нормално е все пак влизате в 9ти месец, бебето натиска надолу и при мен беше така и ходих много често до тоалетната,  понякога дори ме караше да ходя и по голяма нужда..

# 607
Np2000, отивай бързо на преглед. Не ми звучи добре това.

Светлозара, в деветия месец има всякакви болки и неразположения. Аз мисля, че е хубаво, че усещаш натиск. Аз не усещах и нещата загрубяха накрая.

# 608

В срамната кост и в меките тъкани около нея... така го усещам. Основно като съм права.
Бях в същото положение и аз. Нормално е, не се притеснявай, почва да ти натежава и да притиска навсякъде - срамна кост, седалищни нерви, на мен, включително и един нерв точно при ябълката в основата на крака

# 609
Благодаря ви мами ❤️

# 610
Ох не знам колко върна и защо върна обаче всички муселинови пелени в наличност бяха оклепани с АМ, за бодито и панталонките да не говорим. 🫣 Всеки ден (и нощ) ново 20. 😅

И аз бях се шокирала за връщането веднъж през първия месец. После излях 30мл вода на кърпа и като видях колко голямо петно е това се успокоих. Реално бебето връща доста малко, но само изглежда много.

# 611
Минти, да не би да има физиологичен рефлукс? Пробвай следващия път да го държиш поне 15-20 мин. в полуизправено положение преди да го сложиш да си легне
Ох не знам колко върна и защо върна обаче всички муселинови пелени в наличност бяха оклепани с АМ, за бодито и панталонките да не говорим. 🫣 Всеки ден (и нощ) ново 20. 😅

Последна редакция: нд, 27 авг 2023, 15:06 от bubastet

# 612
Мами, питане!
Преди малко смених наакан памперс, в който имаше по-големи парчета ако, малко като несмляно месо изглеждаха, но не се сетих да снимам. Не говоря за белите топченца, които са си по принцип. Малката е изцяло на АМ. Някой да е имал подобен случай и ако да, дали може да разясни какво е и от какво се получава?

# 613
Аз имах на 2 пъти подобни. Меко ако, но с форма и си помислих, че е в резултат на начало на запичане. Повече след това не е имало такова.

Мами, питане!
Преди малко смених наакан памперс, в който имаше по-големи парчета ако, малко като несмляно месо изглеждаха, но не се сетих да снимам. Не говоря за белите топченца, които са си по принцип. Малката е изцяло на АМ. Някой да е имал подобен случай и ако да, дали може да разясни какво е и от какво се получава?

# 614
Мами на момчета, на къде слагате пишката в памперса? На мен бабите все ми се учудват като видят, че я слагам надолу. Като питам защо нагоре, отговорът е 'така са ни учили'. Моята причина има логичен и практичен аспект - по природа виси надолу и ако я сложа нагоре памперса бързо пропуска и завършваме с мокро боди.

Общи условия

Активация на акаунт